Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Keçiler yine üçüncü sıraya geriledi: 82-74

Keçiler yine üçüncü sıraya geriledi: 82-74
Keçiler yine üçüncü sıraya geriledi: 82-74

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor basketbol takımı ligin 25. haftasında Türk Telekom’a deplasmanda konuk oldu. Maça iki ekipte hızlı başlarken ilk çeyrek Telekom üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci çeyrek Afyon Belediye üstünlük kurmayı başaramasa da bulduğu sayılar ile eşitliği yakaladı. İlk yarı eşitlikle tamamlanırken, üçüncü çeyrekte iki ekipte 14 sayı buldu ve son çeyreğe yine eşitlikle başlandı. Son çeyrekte daha az hata yapan Türk Telekom maçı 82-74 kazanmayı başardı.
Karşılaşmaya iki ekip de hayli sert ve baskılı başladı. Rakibine top kullandırtmayan Afyon, skorda ilk dakikalardan üstünlüğü eline aldı (7-2). Boyalı alanda rakibinin baskısına iyi karşılık veren Türk Telekom arka arkaya basketi kaydederek kısa sürede farkı eritmesini bildi. 9-0 seri yakalayan Türk Telekom maçı domine etmeye çalışsa da, Afyon’da oyuna yeni transfer Pullen’in girmesiyle ibre bir anda değişti. Oyuna girer girmez Türk Telekom’un ikili sıkıştırmasına rağmen topu potaya yollamasını bilen Pullen, farkı eritmeye başladı. Son bölümde arka arkaya iki üçlük bulan Türk Telekom, ilk çeyreği 29-22 önde kapattı.
Serkan Menteşe ile hücumda etkili başlayan Afyon, farkı 2’ye kadar çekti. Ancak rakibine cevap vermekte gecikmeyen Türk Telekom, sert savunmaya rağmen pota altından kaydettiği sayılarla farkı açmasını bildi ve Afyon’a molayı aldırdı (35-29). Moladan Afyon, Pullen’in top kaybıyla dönse de hatasını çabuk telafi ederek farkı 2’ye çekti (36-38). Monroe ile rakibini geri püskürten Türk Telekom farkı açsa da Afyon çeyrek sonunda skora dengeyi getirdi. İlk yarı 44-44 eşitlikle tamamlandı.
Cevher Özer’in üçlüğüyle Afyon üçüncü çeyreğe öne geçerek başladı. Afyon sonrasında hücumda tutukluk yaşayınca bunu avantaja çeviren Türk Telekom, skora bir kez daha eşitledi (50-50). Savunmanın giderek sertleştiği karşılaşma adeta bir şampiyonluk mücadelesine döndü. Afyon’dan Hagins ve Pullen’e iyi savunma yaparak sayı bulmasını engelleyen Türk Telekom’a karşılık Afyon’da aynı şekilde baskılı savunmasını devam ettirdi. Çeyreğin kalan dakikalarında eşitliğin bozulmadığı 3. çeyrek 58-58 eşitlikle tamamlandı.
Son çeyrekte çizgiye gelen Afyon, Hagins’in 2’de sıfır ile dönmesiyle farkı eşitleme şansını kaçırdı. Bu maçın en formda isimlerinden Can Akın’la basketi kaydederek 7-0 seriye imza atan Türk Telekom skoru 67-59 getirdi. Farkı çift hanelere çıkarsalar da Afyon, mücadeleyi sürdürmeye devam etti. Afyon ekibinde maçın en formda isimlerinden Cevher Özer, en kritik yerde üçlüğü yollayarak farkı 4’e düşmesinde etkili rol oynadı (69-65). Son bölümü çok iyi oynayan Türk Telekom, rakibine geçit vermedi. Pota altında Kaya Peker ve Monroe ikilisiyle farkı açan Türk Telekom, karşılaşmayı 82-74 kazandı.