Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KEKA, ZAKA olmak için DPT’ye başvuracak

Bu haberin fotoğrafı yok
KEKA, ZAKA olmak için DPT'ye başvuracak

Merkezi Kütahya’da olan Afyonkarahisar, Manisa, Kütahya ve Uşak illerini kapsayan Kuzey Ege Kalkınma Ajansı (KEKA) 2010 Yılı 9’uncu Yönetim Kurulu Toplantısı KEKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Celalettin Güvenç Başkanlığında yapıldı

Manisa Anemon Oteli’nde düzenlenen toplantıya KEKA Yönetim Kurulu Başkanı Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, dört ilin Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları katıldı.
Ajansın Ekim ayı olağan yönetim kurulu toplantısını yapmak üzere toplandıklarını açıklayan KEKA Yönetim Kurulu Başkanı Manisa Valisi Celalettin Güvenç, “Dört ilin Turizm konusunda birlikte hareket etmesi, birlikte destinasyon oluşturulması konusunda mutabakata varıldı. Çalışma programının yönetim kuruluna sunulması önemli bir madde. Onun yanında diğer gündem maddelerini görüşeceğiz. Aralık ayında da projelere teklif çağrısına çıkmayı hedefliyoruz. Bütün yönetim kurulu üyelerimize Manisa’ya hoşgeldiniz diyorum” diye konuştu.
Toplantıda; bir önceki toplantıyı müteakip gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgilendirme yapıldıktan sonra, revize edilmiş 2010 yılı Çalışma Programı yönetim Kurulunun onayına sunuldu. Ajansın organizasyon yapısındaki değişiklerin, İletişim ve Tanıtım Stratejisinin, Ajans logosunun DPT’ye gönderilmesi gibi konular Yönetim Kurulunun onayına sunuldu.
Toplantı sonucunda alınan kararlarla ilgili bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Vali Celalettin Güvenç, “Ekim ayı Olağan Yönetim Kurulu toplantısını yaptık. Kamuoyunu bilgilendirmek adına ajansımızın kısaltılmış adı olan KEKA’yı değiştirdik, Zafer Kalkınma Ajansı olarak Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığına sunmaya karar verdik. İlgili kanun gereği bu ismi kullana-bilmemiz için Devlet Planlama Teşkilatımızın onayı olması lazım. Umarım orada da bir sorun olmayacaktır. Ajansımızın ismi ve amblemi değişmiş olacaktır. Ajansımız Zafer Kalkınma Ajansı olarak mevzuatımızda yerini almış olacaktır. Bunun dışında diğer işlerin yürütülmesi için Genel Sekretere yetki verdik. Aralık ayı başında 2010 yılı için 20 milyon Tl’lik proje destek çağrımızı yapmayı planlıyoruz” dedi.
Eğitimlere en
yüksek katılım Manisa’dan
Kuzey Ege Kalkınma Ajansı 2010 yılı teknik destek programı kapsamında Ekim Dönemi başvuruları için düzenlenen bilgilendirme toplantıları, 14-19 Ekim tarihleri arasında TR33 Bölgesinde yer alan tüm illerin il merkezlerinde gerçekleştirildi. İlginin oldukça yoğun olduğu toplantılara, dört ilde toplam 326 paydaş iştirak etti. Toplantıya en yoğun ilgi, 127 katılımcı ile Kütahya’da görülürken; ilçelerden gelen katılımcı oranının en yüksek olduğu il yüzde 57 ile Manisa oldu. Teknik Destek Programı Ekim dönemi başvuruları 1 Kasım tarihine kadar kabul edilecek.
Kasım–Aralık dönemi için düzenlenecek olan bilgilendirme toplantıları ise ajansın internet sitesi aracılığıyla duyurulacak.