Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KEKA’nın yol haritası açıklandı – Kocatepe Gazetesi

KEKA’nın yol haritası açıklandı – Kocatepe Gazetesi
KEKA'nın yol haritası açıklandı

Kuzey Ege Kalkınma Ajansı’nın üzerinde çalışacağı yol haritası açıklandı. Buna göre KEKA, 2010 yılında Teknik Destek Programı yürütecek

Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerini kapsayan TR33 Bölgesinde faaliyet gösteren Kuzey Ege Kalkınma Ajansı, bölgede 2010 Yılı Teknik Destek Programını yürütecek.
Kuzey Ege Kalkınma Ajansı bir taraftan mali destek hazırlıkları devam ederken, diğer taraftan “Bölge aktörlerinin proje yazma ve yönetme kapasitesini geliştirmek” özel amacıyla Teknik Destek Programı başlatmaya karar verildi. Programdan kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, mahalli idare birlikleri, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, meslek okulları ve araştırma enstitüleri faydalanabilecek. Ajans tarafından kabul edilecek olan Teknik Destek başvuruları ikişer aylık dönemler halinde yıl boyunca sürekli devam edecek olup 2010 Yılı için bu uygulama Ekim Dönemi ve Kasım-Aralık Dönemi olmak üzere iki aşamada gerçekleşecek.
Teknik Destek ile ilgili detaylı bilgi ve başvuru koşulları Ajans internet sitesinde (www.keka.org.tr ) yer alıyor. Dört ildeki tüm kurum ve kuruluşların en kısa zamanda Ajans internet sitesindeki Teknik Destek Başvuru Rehberine erişerek, söz konusu destekten faydalanma adına gerekli çalışmaları başlatmaları önemle tavsiye ediliyor.
Bölge Planı’nda son aşamaya gelindi
TR33 Bölgesi illerinin valileri, belediye başkanları, il genel meclis başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası başkanlarından müteşekkil Ajans Yönetim Kurulu, Manisa Valisi Celalettin Güvenç başkanlığında Kütahya’da bir araya gelerek 2010 yılı sekizinci olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, ajansın fiilen kurulduğu 2010 yılı Şubat ayından bugüne üzerinde çalıştığı Bölge Planı Devlet Planlama Teşkilatı’na gönderilmek üzere onaylandı. Devlet Planlama Teşkilatı’ndaki sürecin tamamlanması ile birlikte yürürlüğe girecek olan Bölge Planı ile, Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illeri, iktisadi ve beşeri gelişim yönünde kendilerine ışık tutacak, bölgedeki kurumların ve paydaşların referans alabileceği, kalkınma için gerekli işbirliği ve iletişim ağının alt yapısını teşkil edecek rehber niteliğinde bir dokümana kavuşmuş olacak. Söz konusu plan ayrıca ajansımızın önümüzdeki dönemde bölgede yürüteceği çalışmaların temelini oluşturacak.
Mali destek kapıda
KEKA’dan “ajansın yol haritası”na ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Ajansımızın yakın dönem faaliyet planı içinde, bölge aktörlerine sağlanacak olan mali desteklerin tahsisine yönelik ‘proje teklif çağrısı’ süreci yer almaktadır. 30 Eylül 2010 tarihli Ajans Yönetim Kurulu toplantısında, bölgede gerçekleştirilecek girişimcilik ve diğer iktisadi ve sosyal gelişim faaliyetlerinin desteklenmesi için bölge aktörlerine sağlanacak olan Mali Destekler ile ilgili gerekli ön karar alınmıştır. Söz konusu hibe programları iktisadi alanların yanında toplumsal ve çevresel konularda da olabilecek ve özel sektörün yanında sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, üniversiteler gibi kapsayıcı bir hedef kitlesine yönelebilecektir. İşletmeleri-mizin, bölge aktör ve paydaşlarının, bölgemizdeki iktisadi faaliyetlerin canlanmasına, iktisadi ve beşeri gelişimin etkin şekilde hız kazanmasına katkı sağlayacak söz konusu mali destek programlarından faydalanmaları, bu kapsamda Ajansımıza uygun projeler sunmaları beklenmektedir. Teknik ve Mali destekler ile Ajansın diğer çalışmaları ile ilgili merak edilen hususlar hakkında bilgi sahibi olmak için internet sitesinin takip edilebileceğini, ayrıca irtibat bilgileri kullanılarak Ajansımıza diğer kanallardan erişilebileceğini hatırlatırız.”
Bağımsız değerlendiriciler aranıyor
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Ajansımız Mali Destek Programları kapsamında ajansa sunulacak projeleri değerlendirmek üzere bağımsız değerlendiricilere ihtiyaç duymaktadır. Tercihen proje yazma, yürütme ve benzeri alanlarda deneyim sahibi olan ve belirtilen diğer nitelikleri taşıyan değerlendiriciler Proje Teklif Çağrısı döneminde proje değerlendirmek üzere görevlendirilecektir. Bu kapsamda Ajansımız, web sitesi üzerinden Bağımsız Değerlendirici başvuruları kabul etmektedir.”