Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Keman eğitiminde teknolojiden yararlanabilir – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Keman eğitiminde teknolojiden yararlanabilir

Dünyaca ünlü keman virtiözü Cihat Aşkın, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen Çalıştay’da keman eğitiminde teknolojiden de yararlanılabileceğini belirtti

Afyon Kocatepe Devlet Konservatuvarı, Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları tarafından ortaklaşa düzenlenen, Alimoğlu Kültür Sanat ve Araştırma Derneği tarafından desteklenen Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları Projesi Eğitim Süreci Çalıştayı’nın ikinci gününde Devlet Konservatuvarı’nda eğitim süreçleri hakkındaki öneriler gündeme geldi.
YENİLİKLERİ TAKİP ETMELİYİZ
Gonca Görsev’in ‘CAKA E-Öğrenme Modeli’ başlıklı sunumunu dinleyen dünyaca ünlü keman ustası ve CAKA Projesi’nin fikir babası Cihat Aşkın, teknolojinin nimetlerinden faylananılabileceğini, bu sürecin bir deneme yanılma süreci olduğunu söyledi. Aşkın, “Biz, kodlanarak bir şeyler öğreniyoruz. Anadolu’da göçerlere bir bakarsınız, keman çalarlar. Kemanı doğal yollardan öğrenirler. Biz çocuklara ‘şunu yap, bunu yapma’ diyerek o doğal yolları bozuyoruz. Bizim sürekli yenilik peşinde olmamız lazım. Yenilik ve teknolojilerden faydalanma, bir deneme yanılma sürecidir. Uzaktan öğrenme, elektronik ortamlarda öğrenme gibi kolaylıkları da takip etmeliyiz” dedi.
CAKA PROJESİ
NASIL ORTAYA ÇIKTI?
Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları Projesi’nin çıkışıyla ilgili de bilgiler veren Cihat Aşkın, “Erzurum’da bir öğrenci yanıma geldi. Viyolonsel öğrencisiymiş; ama hocaları yokmuş. Bu çok üzücü bir durum. Van’da Arda Karapınar diye bir öğrenci vardı, çok iyi keman çalıyordu, ailesi ‘Ne yapalım’ diye sordu. Ben de ‘En yakın Ankara’ya gönderebilirsiniz’ dedim. Benim bu tavsiyemi tutmuşlar, aradan 6-7 yıl geçtikten sonra Arda iyi bir kemancı olarak karşıma çıktı. Ama Van’da bir keman okulu olsaydı başka Ardalar da çıkabilirdi” diye konuştu.
KISA SÜREDE KURUMSALLAŞACAK
Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları’nın bir proje olduğuna dikkat çeken Aşkın, “CAKA, bir proje olarak doğdu. Bazıları sanatı kendisi için yapar ama ben sanatın toplum için yapılması gerektiğini düşünürüm. Mütevazi olamayacağım, 1998’de benim Anadolu’da çeşitli şehirlere gitmemin ardından Anadolu’da kemana ilgi arttı. CAKA, bu ilginin eğitimle buluştuğu bir projedir. Şunu da açıklamak isterim: Biz kurumsallaşacağız. Buna ilişkin ayrıntıları konuşacağız” ifadelerini kullandı.
SAHAYA İNİN, KENDİNİZİ ANLATIN
AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen ise, Afyonkarahisar’da CAKA adına bir başarı yakalandığını, bu başarıda temel unsurun kendilerini anlatmak olduğunu söyledi. Türkmen, “CAKA’nın proje ortakları, paydaşları kimler olabilir? Sivil toplum kuruluşları, vakıflar, Güzel Sanatlar Fakülteleri, müzik eğitim kurumları dahil herkes paydaş olabilir. Biz Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Mezunlar Derneği olarak CAKA faaliyetlerini sürdürüyoruz. Çeşitli protokoller yaptık ve çalışmalarımız bu protokoller çerçevesinde ilerliyor. Kendinizi anlatmazsanız, kimse size dönüp bakmıyor. Sahaya inmelisiniz, kendinizi ve derdinizi anlatmalısınız” dedi. >> Murat ARISOY’un haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti