Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kemanın büyük ustası Afyon’da – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Kemanın büyük ustası Afyon’da

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları’nın işbirliğiyle “CAKA Eğitim Çalıştayı” düzenlenecek. Öğrencilerin keman eğitiminde geçirdiği süreçlerin anlatılacağı
Çalıştay’a Alimoğlu Kültür Sanat ve Araştırma Derneği de destek veriyor.

Türkiye’deki keman eğitimi alanında yeni bir sayfa açan, dünya sanat çevreleri tarafından tanınan müzik adamı Cihat Aşkın, ‘Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları’ projesini Afyonkarahisar’da anlatacak. Afyon Kocatepe Devlet Konservatuvarı, Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları’nın işbirliği, Alimoğlu Kültür Sanat ve Araştırma Derneği’nin katkılarıyla “CAKA Eğitim Sistemi Süreci Çalıştayı”, 17-18 Ekim 2015’te Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda gerçekleştirilecek. Yarın saat 10’da, açılış konseri ile başlayacak Çalıştay’da Prof. Dr. Cihat Aşkın ve AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen konuşma yapacak. AKÜ Öğretim Görevlisi Hakan Yılmaz tarafından hazırlanan ‘Türkiye’ye Kemanı Sevdiren Adam’ belgesel sunumunun ardından oturumlara geçilecek. Oturumlar, Cumartesi akşama kadar ve Pazar öğlene kadar devam edecek.
ALİMOĞLU VE DEMİRAYAK MÜZESİ’NE ZİYARET
Çalıştay kapsamında Cumartesi günü İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi, Pazar günü de Şükrü Demirayak Müzesi ziyaret edilecek. Çalıştay dolayısıyla Afyonkarahisar’a gelecek olan müzik adamı Cihat Aşkın, Cumartesi akşamı saat 19.30’da Ahmet Necdet Sezer Kampüsü İbrahim Küçükkurt Konser Salonu’nda resital verecek.
KÜÇÜK ARKADAŞLAR’LA
MAKSAT NEDİR?
CAKA’nın vizyonu; ‘ulusal ve uluslararası alanda keman çalmayı özendirmek ve yaygınlaştırmak, aynı zamanda da yetenekli genç kemancıların keşfedilerek uluslararası alanda kariyer imkânlarına yönlendirilmesini sağlamak’ şeklinde açıklanıyor. Projede yetenekli genç kemancılar keşfedilerek ulusal ve uluslararası alanda kariyer imkânları destekleniyor.
Projeyi Türkiye’nin önde gelen keman virtüözlerinden Cihat Aşkın yönetiyor.
Gençler; Türkiye’nin tüm şehirlerinden, konservatuar veya müzik okullarından ya da hiç eğitim almamış adaylar arasından seçiliyor. Keman çalma yetilerini keman çalma yeteneğine dönüştürmeyi hedefleyen bu proje ile gençler uluslararası performans ve müzik ortamlarında destekleniyor. Ülkenin tüm şehirlerinde oluşturulacak CAKA Merkezleri ile tüm yurda yayılan bir şube sistemi ve yerel yeteneklerin uluslararası müzik ortamlarına dahil olması hedefleniyor. CAKA projesi 2001 yılından beri faaliyetlerini kendi çabası ile gerçekleştiriyor. Sürdürülebilir ve periyodik keman eğitimleri ile birlikte keman yaz okulu ve kış okulları gibi toplu eğitimlerin sürdürülmesi ve keman festivallerinin gerçekleştirilmesi planlanıyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti