Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kemik iliği naklinde AFSÜ öne çıkacak

Kemik iliği naklinde AFSÜ öne çıkacak

AFSÜ Çocuk Kemik İliği Nakil Merkezinde onuncu kemik ilik nakli yapıldı. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Türkiye’de adından söz ettiren merkezlerden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlendiğini açıkladı

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Pediatrik Kemik İliği Nakli Ünitesinde kemik iliği nakli yapılan hasta sayısı 10’a ulaştı.
Merkezin ruhsat aldığı 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana hastalardan birinin kalıtsal, biri edinsel çok ağır kemik iliği yetmezliği nedeniyle, diğerlerine de yüksek riskli lösemi nedeniyle kemik iliği nakli gerçekleştirildi. Hastaların tamamı AFSÜ hastanesinde tanı alarak, takip ve tedavi edilen çocuklardan oluşuyor. Kemik iliği nakillerin biri Almanya’dan, ikisi Türkiye’deki vericilerden olmak üzere üçü akraba dışı; diğerleri kardeş vericilerden yapıldı. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Çocuk Kemik İliği Nakil Merkezi’nin kısa sürede ulaştığı başarıyla Türkiye’de adından söz ettiren merkezlerden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti. Okumuş, merkezi sağlık turizmine kazandırmaya yönelik çalışmalarda da önemli bir mesafe alındığını ifade ederek, “Kemik iliği naklinde, uygun vericiye en kısa zamanda ulaşmanın gerekliliği son derece önemli bir konudur. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) tarafından yürütülen çalışmalarda büyük önem taşımaktadır. 18-50 yaş arasındaki bütün sağlıklı bireyleri, kemik iliği nakli vericisi adayı olarak destek olmaya davet ediyorum.” dedi.
>> Burak AYDIN’ın Haberi