Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kenan Yıldız Hangi Türk Takımını Tutuyor?

Türk asıllı ve Milli Futbolcu Kenan Yıldız’ın, hangi Türk takımını tuttuğu hayranlarınca merak konusu oldu.

Türk asıllı ve Milli

Milli Futbolcu, Kenan Yıldız, 4 Mayıs 2005 tarihinde Regensburg’da dünyaya geldi. Türk millî futbolcu olan Yıldız, forvet pozisyonunda oynuyor Yıldız, Serie A ekiplerinden Juventus forması giyiyor.

BAYERN MÜNİH ALT YAPISINDA 20 MAÇA ÇIKTI

Milli Futbolcu Kenan Yıldız,  doğduğu şehrin takımı olan Jahn Regensburg’un akademisinde futbola başlayıp 2 yıl boyunca Jahn Regensburg altyapısında oynayıp Bayern Münih ile anlaştı. Bayern Münih’in altyapısına 2012 yılında, 7 yaşındayken katılan Yıldız, alt yaş kategorilerinde takım kaptanlığı yaptı ve Bayern Münih 19 Yaş Altı takıma kadar yükseldi. Altyapıda toplamda 20 maça çıkan Yıldız; 6 gol, 8 asistlik performans gösterdi. Bayern Münih ile sözleşmesi Temmuz 2022’de sona erdi ve yeni sözleşme imzalamadı. 12 Temmuz 2022’de Juventus ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Kenan Yıldız Serie A’da Frosinone karşısında 18 yaş 233 günlükken attığı golle Juventus’un tarihine adını yazdırdı. Kenan, İtalyan devinin tarihindeki gol atan en genç yabancı oyuncu olmayı başardı.

YILDIZ’IN MİLLİ TAKIM KARİYERİ 2022 YILINDA BAŞLADI

Kenan Yıldız, Almanya’da Türk bir baba ve Alman bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Türkiye U17 takımının ve Türkiye U21 milli takımının formalarını giyen Yıldız, 27 Eylül 2022’de Gürcistan U21 karşısında 28 dakika oynayarak Türkiye U21’deki ilk maçına çıktı. Ekim 2023’te, Hırvatistan ve Letonya’ya karşı iki UEFA Euro 2024 eleme maçı için Türkiye A millî takımı’na çağrıldı.12 Ekim’de Kenan Yıldız, Hırvatistan’ı 1-0 yendikleri maçta 86. dakikada yedek oyuncu olarak ilk milli maçına çıktı. Yıldız, 18 Kasım’da Türkiye formasıyla ilk maçına çıktı ve Berlin’de Almanya’yı 3-2 yendikleri maçta ilk uluslararası golünü attı. Genç futbol yıldızının çocukken Fenerbahçe’yi desteklediği ortaya çıktı.