Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kendi adayımızla seçime katılacağız” – Kocatepe Gazetesi

“Kendi adayımızla seçime katılacağız” – Kocatepe Gazetesi
“Kendi adayımızla seçime katılacağız”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan seçimler için gündeme gelen ittifak yorumlarına karşı görüşlerini açıkladı.
“İTTİFAK GÖRÜŞ VE
 DÜŞÜNCELERİ ORTADA”
Cumhur İttifakı ile ilgili görüş ve düşüncelerin ortada olduğunu vurgulayan MHP Milletvekili Mehmet Taytak, MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin Cumhur İttifakının yerelde de birlikte hareket etmesini CHP, HDP ve İYİ Parti’nin birlikte hareket edeceklerini deklare ettiğini hatırlattı. CHP, HDP ve İYİ Parti ittifakı sonuçlarının Türkiye için beka problemi yaratabileceğinin Bahçeli tarafından vurgulandığına değinen Taytak, “101 yerde kayyumun olduğuna işaret eden Genel Başkanımız oralarda MHP olarak vatanını, milletini seven o coğrafyadaki aşiretlerden aday gösterilmesini ifade etti. MHP’nin de bu manada verilebilecek desteği sonuna kadar vermesini, oralardaki yönetim tekrar kayyumla değil de seçimle değişmesi gerektiğini açıklamıştır. Sonuçta bir süreç yaşandı ve Allah’a çok şükür oralarda huzur sağlandı. Ama bu yerel seçimlerde HDP ve uzantıları tekrar görev alırlarsa yine yapacakları devletimize bizlerin verdiği vergileri dağa göndermek olacak. O nedenle tekrar kayyumla değil de mahallinde seçilecek olan vatansever insanların Belediye Başkanlığı yapması yönünde bir desteğimiz olacak.” dedi.
“İTTİFAK ŞARTLARI KONUŞULUYOR”
Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde MHP olarak aday çıkarmayacaklarını açıkladıklarını kaydeden Taytak, “Büyük illerde ayrı adaylar çıktığında oyların bölünebileceğini nihayetinde buradan da yine diğer  ‘Şer İttifakı’ diye ifade ettiğimiz ittifakın başarılı olması halinde Türkiye’nin başına gelebilecekleri kestirmenin zor olmadığını ifade ettik. O açıdan böyle bir düşüncedeyiz. Daha sonraki süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız birlikte oldular. Yetkililerimiz ittifakın şartlarını konuşuyorlar. Bazı konularda anlaşma sağlanıyor, bazı konularda da değerlendirme devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın yurt dışı dönüşü tekrar bir görüşme olacaktır. Fakat büyük şehir olmayan 51 ille ilgili herhangi bir ittifakın söz konusu olmadığını biliyoruz. Fakat ‘Zillet İttifakının’ birleştiği herhangi bir yerde Cumhur İttifakı’ birleşip buna milletimizin oyuyla müsaade etmeyeceğiz.” diye konuştu.
“MHP AFYONLULARIN
DESTEĞİNİ BEKLİYOR”
Milletvekili Mehmet Taytak, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan’ın 31 Mart 2019 tarihindeki yerel seçimler için Afyonkarahisar’da Cumhur İttifakının devam ettiği yönünde bir beyanatı olduğunu hatırlattı. Taytak şunları söyledi: “Bazen yanlış anlaşılmalar olabilir veya yanlış aksettirilebilir. Televizyon programında hemşehrilerime ifade ettim, biz MHP olarak Afyon’da kendimiz seçime katılacağız. Bizim aday adaylığı ile ilgili süremiz 15 Aralık’ta bitecek. Diğer siyasi partilerinki bitti. Ama bizim hala devam ediyor. 15 Aralık Cumartesi gününe kadar adayını netleştirmediğimiz pek çok ilimiz var. Bunlardan bir tanesi de Afyon. İki arkadaşımız aday adaylığını açıkladı. Başka bir aday adayı çıkarsa onun da başımız üzerinde yeri var. Şu ana kadar iki aday adayımız var. Aday adayları arasından bir tercihimiz olacak. Afyon’da MHP olarak başaracağımızı bu dönem önceki dönem gibi MHP’li yöneten Belediyeciliği sürdüreceğiz. Afyon’lu hemşehrilerimize güveniyoruz. İnşallah bu dönem MHP’ye destek verecekler.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi