Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kendi aşımızı kendimiz yapalım – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon
Kendi aşımızı kendimiz yapalım

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Eğitim ve Uygulama Binaları Temel Atma Töreni, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, daire müdürleri, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversite öğretim üyeleri ve öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.
GELDİ, GİTTİ, GELDİ, GİTTİ,
YATIRIM YAPTIRDI
Temel Atma Töreni’nde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden övgüyle bahsetti. Bakan Eroğlu, “AKÜ son yıllarda çok gelişti, gerçekten bu konuda Rektörümüz’ün çok büyük gayretlerini benim burada ifade etmem lazım. Ankara’ya ne zaman gelsem ‘Efendim şu bina yapılacak şu tesis, şu imkan’ diyerek, özellikle Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yapımında büyük emeği var. Geldi gitti, geldi gitti ve neticede bütün Kalkınma Bakanlığını, Başbakanlığı aradı, neticede gerçekten dünyanın sayılı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi kuruldu” dedi.
KANSER HASTANESİ DE AÇILACAK
Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne şimdiye kadar destek verdiklerini, bundan sonra da destek vereceklerini aktaran Bakan Eroğlu, “Burada bir eksiklik vardı, onkoloji ve hematoloji hastanesi. Onu da bölge hastanesi olmak üzere AKÜ bünyesinde temelini attık kısa zamanda bitecek. Onun yanına hemen tıpla alakalı bir merkez de kuruyoruz son standartlara göre. Dolayısıyla burası kanser hastalıklarının teşhis ve tedavisi için bir bölge merkezi olacağına ben yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.
BAŞKA ÜLKELERE
MAHKÛM OLMAYALIM
Türkiye’nin teknolojisinden aşısına kadar her şeyi üretebilecek güçte olduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, AKÜ’nün kuracağı Teknopark’ta “millî aşı” üretilmesini önerdi. Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
“Ben burada bir diğer takdirimi de belirtmek istiyorum, Allah’a şükür teknoloji ile alakalı merkezimiz de burada kuruldu. İnşallah burada çok büyük hedeflerimiz var. Aşı, ilaç gibi burada çok ileri teknolojileri gerçekleştireceğiz. Çünkü kendi milli aşımızı kendimiz yapmadıkça biz başka ülkelere mahkûm oluruz. Artık biz büyük bir ülkeyiz kimseye mahkûm olmak istemiyoruz. Kendimiz yaparız yapıyoruz ve yapacağız arkadaşlar. Biz büyük bir milletiz, istersek her şeyi başarırız. Başaracak gücümüz de var. İnşallah burada gözlerinin içinin parladığını gördüğüm gençler sayesinde büyük hedeflere de imzamızı atacağız mührümüzü vuracağız. Birinci hedef 2023 yılında Türkiye’yi dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına taşımak istiyoruz. 25 bin dolarlık kişi başına gelir. 500 milyar dolarlık ihracat. Bunu bu nesil gerçekleştirecektir. Gençler için bir hedef de 2053 hedefi. O yıl, sizlerin hedefi, sevgili gençler. Özellikle 2053 yılında İstanbul’un fethinin 600’üncü yılında Türkiye’yi çok daha ileri bir noktaya taşıyacaksınız.”
YENİ HEDEF TIBBI AROMATİK BİTKİLER
Üniversite ile birlikte yeni bir faaliyete de başladıklarını hatırlatan Bakan Eroğlu, “Şimdi Kocatepe Üniversitemiz ile güzel bir faaliyetimiz var. Buradan belirtmek istiyorum. Tıbbi ve aromatik bitkiler dünyada çok önemli. Kısaca halk içinde şifalı ya da kokulu bitki deniliyor. İşte, bu konuda Kocatepe Üniversitemiz ile bakanlığımız iyi bir işbirliği yapıyor. Biz bu konuda meraklılar varsa, hemen yakında, zafer ormanının eteklerinde çok muhteşem bir tıbbi ve aromatik bitkiler merkezini kurduk. Kocatepe Üniversitemize kapılar açık. Protokol imzalayacağız. Dünyada 107 milyar dolarlık pazar payı var. Biz ne kadar istifade ediyoruz? Sadece 650 milyon dolar. Çok cüzi. Dolayısıyla hedef 2023 yılına kadar 5 milyar dolarlık ihracat. Bunun için, bu konuyla ilgilenen bütün hocalarımız davet ediyorum. İş adamlarımızı davet ediyorum. Bütün destek bizden, üretip satmak sizden, araştırma yapmak sizden. Gerçekten faydalı olacak diye düşünüyorum” dedi.
26 MİLYON LİRAYA
MÂL OLACAK
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise yeni yapılacak Afyon Meslek Yüksekokulu hakkında genel bilgiler verdi. Solak, “Temelini atacağımız Afyon MYO Eğitim ve Uygulama Binalarının toplam kapalı alanı 22 bin metrekare olacak.
İçinde Amfi Derslikler, Derslikler, Konferans Salonu, Laboratuvarlar, öğretim elemanı ofisleri, Kütüphane ve Etüt Salonu, Teknik Resim Salonları, 18 Uygulama Araştırma Laboratuvarı, Atölyeler, Çocuk Gelişimi Uygulama Sınıfı, her biri 800 kişi kapasiteli Kafeterya ve Yemekhane bulunmaktadır. MYO tesislerinde bulunacak birimlere ait bilgiler sizlere dağıtılan tanıtım broşüründe detaylı olarak bulunmaktadır. MYO Tesisleri 7 Ağustos 2017 Tarihinde tamamlanacak ve 26 milyon 500 bin liraya mal olacaktır.Bu yıl ayrıca Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na ait Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile Turizm Fakültesine ait Mutfak ve Konaklama Uygulama Merkezi’nin temeli yılın ilk yarısında atılacaktır” diye konuştu.
PARLAYAN YILDIZ AKÜ
AKÜ’nün bölgenin yıldızı hâline geldiğini aktaran Solak, “Bölgemizde parlayan yıldız olan üniversitemiz; Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Hizmetlerinde Lider,  Jeotermal kaynakları en iyi yararlanan, çevreye duyarlı ve Engelsiz Üniversite yapısıyla, yeni Teknoparkıyla AR-GE Firmalarına imkân sunarak geleceğe emin adımlarla yürümektedir.Bu güzel tesislerin temel atma törenine teşrifiniz ve üniversitemize verdiğiniz çok önemli destekleriniz için zatı alinize şükranlarımı sunuyorum. Yine törenimize katılan tüm misafirlerimize şükranlarımı sunar, tesislerin öğrencilerime, öğretim elemanlarımıza ve üniversitemize hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu. Murat ARISOY’un haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti