Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kent Konseyi, daha yaşanabilir bir kent için çalışıyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Kent Konseyi, daha yaşanabilir bir kent için çalışıyor

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Genel Kurul toplantısı yapıldı. Kent Konseyi’nin yıl içerisindeki çalışmaları hakkında bilgi verilen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ilimizin daha yaşanabilir hale gelmesi için Kent Konseyi üyelerinin var gücüyle çalıştıklarını söyledi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu’nda açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ocak ayında gerçekleşti-rilen Kongrenin ardından ilk olarak ilimiz protokolünün ziyaret edildiğini belirten Kent Konseyi Başkanı Birliktir, bunun dışında pek çok konferans ve panel düzenlenerek çeşitli konularda vatandaşların bilgilendirildiğini anlattı. Birliktir, “Yine şehrimizde toplu taşıma hizmeti veren arkadaşlar arasından örnek şoförler seçildi. Bu sayede Afyonkarahisar’da yaşayan herkesin en iyisine layık olacağından yola çıkarak, minibüs hizmeti alan vatandaşlarımızın daha iyi hizmet almasını hedefledik. Bu konuda da tam olmasa da başarılı olduk. Çeşitli illerde gerçekleştirilen Kent Konseyleri toplantılarına katılarak ilimize en iyi şekilde temsil ettik. İlimizin daha da yaşanabilir hale gelmesi için Belediye Meclisine çeşitli öneriler sunduk. Sunulan öneriler Belediye Meclisi tarafından kabul edildi. Bu konuda bize destek veren Belediye Başkanımız başta olmak üzere bütün Meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz” dedi. M. Emin Birliktir, Afyonkarahisar Kent Konseyi’nin ülkemizde bulunan Kent Konseyleri arasında en başarılı ilk üç Kent Konseyi arasında yer aldığını sözlerine ekledi.
Yerelleşme ve demokratikleşmede önemli bir aşama
Açılış konuşmasının ardından Kent Konseyi üyelerine seslenen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yaşadığı ortama duyarlı olan Kent Konseyi Üyele-ri’nin bu ortamı daha da yaşanabilir kılmak için elini taşın altına koyduğunu, risk aldığını ve işlerini güçlerini bir kenara bırakarak var gücüyle çalıştıklarını söyledi. Yerleşme ve demokratikleşme yolunda atılan adımlar arasında kent konseylerinin yasal bir statüye kavuşturulmasının çok önemli bir aşama olduğunu ifade eden Başkan Çoban, “5393 sayılı yasa ile İktidar Kent Konseylerinin yeni şekliyle oluşumunda önemli katkıda bulunmuştur. Yerel demokrasinin güçlenmesi her kentin ihtiyacıdır. Merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşerilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlenen, tartışılan, çözüm üreten ortak aklın ve uzlaşmanın esas
olduğu demokratik bir kent konseyine sahip olmak Afyonkarahisar Belediye Başkanı olarak gurur vericidir” diye konuştu.
Çoban, çalışmaları yakından takip ediyor
Kent Konseyi çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Başkan Çoban, “Afyonkarahisar adına yapılan tüm çalışmaları desteklemekte olup, Kent Konseyi Başkanı ve tüm üyelerimizi tebrik eder gönülden kutlarım” diye konuştu. Öte yandan geçtiğimiz aylarda 85 engelli vatandaşa dağıtılan akülü araçların yakın zamanda yeniden dağıtılacağını belirten Başkan Çoban, “Biliyorsunuz 85 engelli vatandaşımıza tanesi en az 2 bin 3 bin Euro olan bu akülü araçları dağıttık. Sağolsunlar yurt dışındaki hemşerileri-mizin büyük destekleri oldu. Yaptığımız görüşmeler sonucunda bir tır daha akülü engelli aracı gelecek. Başvuru sayısı 60’a ulaştığı anda yine bir dağıtım yapacağız. Dağıtımlarımızda kesinlikle kimseye ayrıcalık yapılmıyor ve oluşturulan heyetin kontrolünden geçen engelli kardeşimiz engellilik durumuna göre bu aracı alıyor” dedi.
Afyonkarahisar Belediyesi’nden
tam destek
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ardından Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Selcen Hıdıroğlu, Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt ve Gençlik Meclisi Başkanı Emin Çengelci sırasıyla birer konuşma yaparak Meclislerinin çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdiler. Meclis Başkanları çalışmalara katkılarından dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Belediye Meclis Üyelerine teşekkür ettiler. Ayrıca Kent Konseyi çalışma grupları adına bir konuşma yapan Abdullah Çelik, Kent Konseyi Üyelerinin şehri daha da yaşanabilir bir hale getirmek için çabaladığını belirtti. Yapılan çalışmalara ve üretilen projelere Afyonkarahisar Belediyesi tarafından büyük destek verildiğini dile getiren Çelik, destek veren herkese teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Burada da Kent Konseyi üyeleri yapılan çalışmalar hakkında fikirlerini açıklarken, çeşitli öneriler sundular. Öte yandan genel kurul toplantısında Kent Konseyi tarafından ilk sayısı çıkarılan ‘Afyonkarahisar Kent Haber’ adlı dergi üyelere dağıtıldı.