Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kent Konseyi’nden eğitime katkı atağı

Kent Konseyi Eğitim Komisyonu

Kent Konseyi Eğitim Komisyonu tarafından organize edilen “Bir Fikre Âşık Olmak” temalı seminerler serisinin ilki Fen Lisesi’nde başladı. Bu çalışma ile Afyonkarahisar’ın eğitim ve öğretiminde yakalanmak istenilen kaliteye katkı sunmak amaçlanıyor

 

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi tarafından dün sabah Fen Lisesi Konferans Salonu’nda lise son sınıf öğrencilerine yönelik seminer düzenlendi. “Bir Fikre Âşık Olmak” temalı seminerler dokuzu ortaokul dokuzu lise olmak üzere toplam 18 okulda gerçekleştirilecek.
“EĞİTİMİN NİTELİĞİ
ÇOK ÖNEMLİ”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra “Bir Fikre Âşık Olmak” temalı eğitim seminerinin açış konuşmasını Kent Konseyi Eğitim Komisyonu Başkanı AKÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Doçent Dr. Eray Eymir yaptı. Birkaç ay önce Afyonkarahisar Kent Konseyi bünyesinde bir eğitim komisyonu oluşturma düşüncesinin ortaya çıktığını söyleyen Eymir, “Bu komisyonda hem milli eğitimi hem de şehrimizi temsilen kıymetli katılımcılar mevcuttur. Komisyonumuzda çeşitli toplantılar gerçekleştirdik. Bizim ana noktamız; Bu şehrin öğrencileri, evlatları için neler yapabiliriz? Bu şehirde eğitimin niteliğini artırmak için nasıl bir girişimde bulunabiliriz sorusuna cevap aramak oldu. Bu sorunun üzerinde bizler birkaç toplantı gerçekleştirdik. Bazı fikirleri yoğun bir şekilde istişare ettik. Özellikle Kovid-19 pandemisi ile eğitimin geldiği noktada bazı problemlerle karşılaşılması hususu bizim ilgimizi çekti. Eğitimin niteliği bizim için çok önemlidir. Pandemi sonrası bunun önemini özellikle çevrim içi eğitimde karşılaştığımız, yaşadığımız bir takım tecrübeler sonucu durumu daha iyi anladığımızı düşünüyorum.” dedi.
“GÜZEL VERİLER ELDE
ETMEYİ UMUT EDİYORUZ”
Eymir, özellikle sınav dönemine gelmiş sınava hazırlanan öğrencilere motivasyon semineriyle eğitimle ilgili bir aksiyon oluşturmak istediklerini belirtti. Eymir, “Bu çalışma Kent Konseyi Eğitim Komisyonumuzun ilk projesi olarak hayata geçecek. Nasip olursa farklı fikirlerle bu projeyi, farklı problemlerin çözümü ve farklı gelişmelere dönük olarak devam ettirmek arzusundayız. Yeni projeleri hayata geçirme noktasında bazı düşüncelerimiz var. İlk etapta hem ortaokularda, hem liselerde sınav dönemine gelmiş öğrencilerimizin motivasyonuyla hem veli ayağında hem de öğrenci ayağında yaklaşık 18 okulda bu seminer serisini gerçekleştireceğiz. Bu yoğun program sonrasında güzel veriler elde etmeyi umuyoruz.” diye konuştu.
“AMAÇ EĞİTİM ÖĞRETİMDE
KALİTENİN ARTMASINA KATKI”
Afyonkarahisar Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan seminer açılışında yaptığı konuşmada eğitim öğretim dönemi başlangıcında İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını söyledi. Yasan, “Kent Konseyi olarak Milli Eğitim Müdürümüzü ziyaretimizde bu yıl eğitimle ilgili bir çalışma yapacağımızı bildirdik. Kendisi bu çalışmadan memnun olacaklarını ifade etmişti. Bu seminer proje çalışmamızın sadece bir bölümünü oluşturmaktadır. Çalışmamız devam edecektir. Eğitim ve öğretimdeki kaliteyi yükseltmek adına böyle bir proje hazırladık. Seminer çalışmamıza Süleyman Demirel Fen Lisesi’nden başladık.” şeklinde konuştu. Yasan sözlerini Kent Konseyi’nin görevi, işlevi çalışmalarını anlatarak tamamladı. Program Eğitmen-Koç Eren Gökyer’in sunumuyla devam etti.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti