Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kent Müzesi için çalışmalar sürüyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi ile
Kent Müzesi için çalışmalar sürüyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Afyonkarahisar Belediye arasında imzalanan iki protokolde Arkeoloji, Tarih, Sosyoloji, Turizm, İktisat, Biyoloji, Biyoçeşitlilik, Gastronomi, İletişim Bilimleri, Siyaset Bilimleri, Mimarlık, Enformatik, İslami Bilimler, Sinema gibi bir çok bilim dalından 13 yürütücü ve 30 araştırmacı tarafından yapılan akademik çalışmalar Afyonkarahisar şehrinin renklilik ve zenginliğinin bir kere daha fark edilmesini sağladı.
ALANYA’DA ANLATILACAK
Afyonkarahisar Kent Müzesi hakkındaki bilgiler Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 18-20 Mayıs 2017 tarihlerinde Alanya’da düzenlenecek olan Uluslararası İkinci Sosyal Bilimler Sempozyumu’nda farklı sosyal bilim dallarından bir çok tebliğ bilim camiası ile paylaşılacak.
BİRÇOK
AKADEMİSYEN KATILACAK
Akademik camiadan Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Doç. Dr. Turan Akkoyun, Doç. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş, Doç. Dr. Ahmet Baytok, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Karazeybek, Yrd. Doç. Dr. Cihad Cihan, Yrd. Doç. Dr. Ümit Emrah Kurt, Yrd. Doç. Dr. Fikret Yaman, Yrd. Doç. Dr. Zelkif Polat, Yrd. Doç. Dr. Ebru Okuyucu, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Eyüp Kiriş, Öğr. Grv. Hakan Yılmaz, Uzm. Yusuf İlgar yürütücülüğünde 11 i tamamlanan, 13 ünün çalışmaları sürdürülen Afyonkarahisar Kent Müzesi’ne Temel Oluşturulacak Kültürel ve Doğal Varlıklı Belirlenmesine yönelik çalışmalar bilim dünyasıyla paylaşılacak.
TARİH BİLİMİ AÇISINDAN
İNCELENECEK
Afyon Kocatepe Ünivertesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi, Afyonkarahisar Kent Müzesi Üniversite Koordinatörü, sempozyum bilim kurulu üyesi Doç. Dr. Turan Akkoyun Uluslararası İkinci Sosyal Bilimler Sempozyumu’nun yayınlanan programında yer alan “Tarih Bilimi Açısından Afyonkarahisar Kent Müzesi’nin Kuruluş Çalışmaları” başlıklı bir tebliğle katılacak.
AFYONKARAHİSAR
SEVGİSİ AŞILANACAK
Akkoyun, “Afyonkarahisar, Tarih, Kent Müzesi, Kültür,Toplum” başlıklı tebliğde, “Hızlı bir kentleşmenin yaşanması; tarihi birikimin ürünü kültürel varlıkları, eserleri daha da kıymetli hale getirir. Kent müzeleri; hızla uzaklaşılan, yitirilen konulara ağırlık verir. Şehrin sosyal ve kültürel sürekliliği sağlar. Tesis edilmekte olan Afyonkarahisar Kent Müzesi, insanın her türlü faaliyetini konu kabul eden tarih biliminin değerlendirme alanına girmektedir. Kurumun hedefleri sıralandığında öne çıkan hususlar şunlardır: Afyonkarahisar kentinin hafızası, tüm belleği oluşturmak, çok yönlü kültürel ve sosyal unsurları ortaya koymak. Kimliği, aidiyeti benimsemek ve kuvvetlendirmek. Kültürel gelişimi desteklemek. Kent modeli ortaya koymak. Afyonkarahisar sevgisini aşılamak. Eğlenerek, zaman geçirerek öğrenmeyi gerçekleştirmek” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti