Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kent Ormanı çalışmaları başladı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Kent Ormanı çalışmaları başladı

Sandıklı Belediyesi tarafından Çevre ve Orman Bakanlığı’na projesiyle müracaat edilen ve Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Sandıklı Belediyesini ziyaretinde yapımına söz verdiği Kent Ormanı için çalışmalar başladı

Sandıklı Belediyesi tarafından Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü’ne yapılan müracaatla ilçede bulunan Yayılgan mevkiine yapılması planlanan Kent Ormanı için çalışmalar başladı. Proje üzerinde ki yapılacak üniteler konusunda fikir alışverişinde bulunmak için Eskişehir Orman Bölge Müdürü Mahmut Aydın, Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Zekeriya Mere, Silvikültür Şube Müdürü, Makine İkmal Şube Müdürü ve Sandıklı Orman İşletme Şefi Hasan Yağcı Belediye Başkanı İsmail Elibol’u makamında ziyaret etti.
İlkbaharda tamamlanacak
Sandıklı- Antalya karayolunun 7. kilometresine yapılması planlanan ve arazi tesviye çalışmalarının başlatıldığı Kent Ormanı’nı ilkbahar sonlarına doğru bitirmek istediklerini belirten Eskişehir Orman Bölge Müdürü Mahmut Aydın, çalışmaların aralıksız süreceğini dile getirdi. Projede yer alacak üniteler hakkında bilgi veren Bölge Müdürü Aydın ayrıca ıslah çalışmalarında sona yaklaşılan eski çöplüğün ağaçlandırılması çalışmalarının Mart ayında tamamlanacağını belirtti.
Devasa bir proje
Yaklaşık 106 bin m2 lik alana yapılacak olan Kent Ormanı’nda piknik üniteleri, koşu yolları, hayvanat bahçesi, at harası, yöresel ürünlerin satılacağı satış noktaları, yörük çadırı, kır lokantası, çocuk oyun alanları, açık alan spor aletleri, spor alanları bulunacak. Yapılacak üniteleriyle birlikte çimlendirilecek alanda bölgede ki tüm ağaç türlerinin dikilmesiyle botanik bahçesi oluşturulacak.
“Birçok ilklere imza atmaktan gururluyuz”
Çalışmaları başlayan Kent Ormanı’nın tamamlandığında Ege Bölgesi’nin parlayan yıldızı olma yolunda hızla ilerleyen ilçemizin kent vizyonu edineceğini belirten Başkan Elibol;” İlçemiz anayolunda atıl vaziyette bulunan Yayılgan Mevkiine Kent Ormanı yapılması için müracaat etmiştik. Çevre ve Orman Bakanımız belediyemizi ziyaret ettiğinde projemizin uygulamaya koyulacağı sözünü verdi ve çalışmalar başladı. İçerisinde bir çok ünitenin bulunacağı Kent Ormanı için ekipler arazi tesviye çalışmalarına başladı. Tamamlandığında marka kent olma yolunda hızla ilerleyen ilçemizin vizyonu yenilenecek. Belediye Başkanı olarak ilçemizde bir çok ilklere imza atmaktan son derece gururluyum.”
“Sandıklı her şeyin en güzeline layık”
Başkan Elibol, “Çalışmalar sona erdiğinde ilçemizin kent dokusu değişecek. Kent Ormanı vatandaşlarımızın orman sevgisinin, çevre bilincinin, beden ve ruh sağlığının gelişmesi için önemli bir hizmet. Sosyal ve kültürel etkinliklerin artması ve halkımızın vakitlerini daha güzel değerlendirebilmeleri için iyi bir alternatif olacak Kent Ormanı Ege Bölgesi’nin parlayan yıldızı konumunda ki ilçemize farklılık kazandıracak. Günden güne birçok yeniliklere ve değişikliklere imza attığımız ilçemiz her şeyin en güzeline layık.” dedi.
“Gece gündüz demeden proje üretiyoruz”
Elibol, “Göreve geldiğimiz günden bu yana bakanlıklara en çok proje sunan belediyelerden birisiyiz. Bizler Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğumuz gün parti rozetimizi çıkartıp, hizmet rozetimizi taktık. Gelecek nesillerimize daha güzel Sandıklı bırakmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Amacımız doğup büyüdüğümüz ilçemize vefa borcumuzu ödeyebilmek. Sandıklı’ya daha çok hizmet için hükümetimizle ve bakanlıklarımızla iyi ilişkiler kurduk. Kent Ormanı ve diğer projelerimize desteklerini esirgemeyen Çevre ve Orman Bakanımız Prof.Dr. Veysel Eroğlu’na ve milletvekilimiz Zekeriya Aslan’a çok teşekkür ediyorum. Kent Ormanı Sandıklıma hayırlı olsun”dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti