Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“KENTSEL DÖNÜŞÜM Afyonluları memnun etmeli”

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in gazeteniz Kocatepe’ye verdiği röportajda kentsel dönüşüm projesinin akıbeti ve son dönemde yaşanan su kesintisi değerlendirmesini eleştirdi. Mısırlıoğlu, “Su kesintisinde biz personelinizin ciddiyetsizliğinden bahsettik. Sizin göreviniz insanımızı memnun edecek bir kentsel dönüşüm yapmaktır. Hangi altın tepsiden bahsediyorsunuz” dedi

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi.
“UYARILARIMIZI DİKKATE ALAN BELEDİYE’YE TEŞEKKÜR EDERİZ”
Muhammed Mısırlıoğlu, 19 Eylül Gaziler Gününde Krakowda düzenlenen ampute futbolunda İspanya’yı 6-0 yenerek üst üste 2. kez Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Takımını kutladı. Mısırlıoğlu “Milli takımımızı canı gönülden kutluyorum, sizler çok yürekli adamlarsınız iyi ki varsınız. Sizlere minnettarız. İlimizde haftalardır Belediyemizi Akarçay konusunda uyardık. Akarçay’da balık ölümleri olduğunu ve vatandaşlarımızın pis koku nedeniyle camlarını açamadığını ifade ettik. Uyarılarımız sonrası Belediye tarafından Akarçay’da temizlik çalışması başlatıldığını öğrendik. Teşekkür ederiz.” dedi.
“BUYURSUN VEYSEL BEYLE ESNAFI BİRLİKTE
ZİYARET EDELİM”
AK Parti heyetinin son günlerde yaptığı esnaf ziyaretinde esnafın memnuniyet ifadesinin gerçek dışı olduğunu savunan Mısırlıoğlu, “Ulusal basınımıza da yansıyan bir haber var. Efendim Sayın Veysel Eroğlu, yanına AK Parti yönetimine alarak esnaflarımızı ziyaret etmişler. Veysel beyin ifadesiyle, esnafımızın yüzde 90’ı halinden çok memnunmuş. Allah, Allah. Biz başka bir şehirde mi yaşıyoruz diye bir an düşündük. Evet, haklılar, esnafımızın yüzde doksanı Bağ-Kur primlerini ödeyemiyor. Nasıl memnun olsunlar birisi bana anlatsın. Veysel beyden Afyon’a bakış açısını değiştirmesini rica ediyorum. Ankara’ya doğru bilgi aktarsınlar ki Ankara, esnafımızın durumuna çözüm üretsin. Herhalde Veysel Bey Etiler esnafını ziyaret etti. Buyursun gelsin esnafımızı birlikte ziyaret edelim.” diye konuştu.
“KUŞUN BİLE RIZASI OLMADAN YUVASI YIKILMAZ”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in gazeteniz Kocatepe’ye verdiği özel röportajda değindiği kentsel dönüşüm projesinin son hali ile son günlerde yaşanan su kesintisi eleştirilerine cevabına Mısırlıoğlu’ndan tepki geldi. Mısırlıoğlu, “Bir kentin kentsel dönüşümü Belediye kontrolünde yapılan bir iştir. Belediye insanımızın haklarını korumak zorundadır. Sayın Belediye Başkanımız kentsel dönüşüm projesi için ‘Altın tepside sunulan bir fırsattı.’ diyor. Hangi altın tepsiden bahsediyorsunuz? Vatandaşımızın evini yıkacaksınız ve yıllarca borç altına sokacaksınız. Böyle bir altın tepsiyi kabul etmiyorum. Sizin göreviniz insanımızı memnun edecek bir kentsel dönüşüm yapmaktır. Bu sizin seçim vaatleriniz arasında. Halkımızı kaderi ile baş başa bırakamazsınız. Elinizi taşın altına koyun. Atalarımız, ‘Kuşun bile rızası olmadan yuvasını yıkamazsınız, yıkanın yuvası yıkılır.’ demiştir.” şeklinde konuştu.
“ZAMANI GELDİĞİNDE ORAYA GELECEĞİZ”
“Belediye Başkanımız su kesintisi nedeniyle yaptığımız eleştirilerimizi yadırgamış.” diyen Mısırlıoğlu, “Biz personelinizin ciddiyetsizliğinden bahsettik Sayın Zeybek. Bunu söylememiz suç mu? Siz halkımızı susuz bıraktınız personeliniz vanayı kapatıp gidip rahat rahat yattı. Merak etmeyin zamanı geldiğinde biz oraya geleceğiz ve o işi de yapacağız. Biz halkımıza hizmet etmeye and içtik.” ifadelerine yer verdi.
“BİR İŞİ PLANLI
YAPIN ALKIŞLAYALIM”
Belediye ekiplerinin yürüttüğü çalışmaların plansız ve programsız olduğunu söyleyen Mısırlıoğlu şunları kaydetti: “Biz kaldırım çalışması yapmanızdan dolayı memnunuz. Bizim eleştirdiğimiz plansız programsız her sokakta aynı anda yapmanız. Zaten alt geçit çalışması nedeniyle trafik allak bullaktır. Birde kaldırım çalışmasına neredeyse her sokakta başladınız. Şehrin durumu ortadadır. Bir işinizi planlı yapın sizi alkışlayalım.”
“EĞİTİMDE TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR”
Eğitim sezonunun tam bir facia ile açıldığını iddia eden Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “Eğitim sezonu açıldı ama tam bir facia ile açıldı. Çocuklarımız balık istifi sınıflarda ders görmekte. Bana inanmayanların elinden tutup hangi okullar olduğunu gösteririm. Yarınlarımızı yok ediyorsunuz. Çocuklarımız buna layık değil. Bir başka facia Şemsettin Karahisari Ortaokulunda yaşanıyor. Beyefendiler 18 ay durdu yan gelip yattı. Eğitim öğretim başladı, çocuklarımız yan binada eğitim alırken diğer kısmı yıkmaya başladılar. Bunlar eğitime vurulan darbedir. Eğitimde tehlike çanları çalıyor. Bütün okulların başarı durumlarını takip edip burada açıklayacağız. Başarılı okullarımızı ziyaret ederek tebrik edeceğiz. Bir diğer konu, pek çok okulumuzun sıvaları dökülmektedir. Neden okullarımızın bakımları okullar kapalı iken yapılmadı. Çocuklarımızın bu dökülecek sıvalar nedeniyle zarar görmesi durumunda bunun vebalinin altından nasıl kalkacaksınız. Çocuklarımızın başına bir iş gelmeden tamiratlarını hemen yapın.”
“ŞUHUT BELEDİYE BAŞKANI RECEP BOZKURT’U KINIYORUM”
Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt’u sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı paylaşımı eleştiren Mısırlıoğlu şunları söyledi: “Şuhut Belediye Başkanı sosyal medya hesabı üzerinden hakaret içeren bir paylaşım yapmış. Ben okurken utandım. Bir Belediye Başkanına yakışmayacak bir üslup. Belediye Başkanları yaşadıkları şehirden sorumludur, orada yaşayan insanlarımızdan sorumludurlar. İnsanlarımız bu tür paylaşımlardan rahatsız oluyor. Belediye Başkanı Recep Bozkurt’u kınıyorum. Veysel beyin kuyruğundan uzaklaşın kentin işlerine bakın.”
“ANKARA’DAKİ ZİHNİYET
SANDIKLI’DA DA MEVCUT”
Sandıklı Kaymakamlığı hizmet binasının taşınacağı bina tasarrufunu da eleştiren Mısırlıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Sandıklı ilçemizde daha önce özel bir eğitim kurumunda öğretmen olarak çalışan vatandaşımız özel eğitim kurumu açmak için dershane olarak çalıştırılmış olan iş yerinin sahipleriyle anlaşmış. Sandıklı’da pek çok boş devlete ait mekân varken Kaymakamlığın buraya taşınması gündeme gelmiş. Ama arkadaşlar yandaşlara kazandıracak ya hemen devreye girmişler. Ankara’daki aynı zihniyet Sandıklı’da mevcuttur. Neden bir arkadaşın açacağı eğitim kurumuna göz dikiyorsun. Kamu adına iş yapacak insan bin defa düşünüp bir imza atamalıdır.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi