Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kentsel Dönüşüm için dayanışma derneği kuruldu

Afyonkarahisar Kentsel Dönüşüm Dayanışma

Afyonkarahisar Kentsel Dönüşüm Dayanışma Derneği kuruldu. Vatandaşların şikayetleri dernek vasıtasıyla yetkililere iletilecek

Afyonkarahisar’da uzun süredir tamamlanması beklenen Mısri Camii çevresi ve İmaret Camii çevresindeki kentsel dönüşüm ile ilgili vatandaşlar tarafından Afyonkarahisar Kentsel Dönüşüm Dayanışma Derneği kuruldu. Şikayetlerini dernek vasıtasıyla yetkililere iletmek isteyen vatandaşlar, yine bilgi alabilmek için de dernekleşme yolunu tercih etti.
Afyonkarahisar’ın merkezi bölgelerinden olan İmaret Camii ve Mısri Camii çevresinde yaşayan mahalle sakinleri, yapılacak uygulamalar için kendilerinin fikirlerinin alınmadığını ifade ederek bir dernek altında toplanamaya karar verdi. Mahalle muhtarları öncülüğünde kurulan dernek; kentsel dönüşüm uygulamaları süresince yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçmek, bölgede yaşayan vatandaşların sorunlarını ve taleplerini yetkililere iletilmek ve vatandaşın ilk ağızdan bilgi sahibi olmasının sağlanması amacıyla kuruldu. Derneğin geçici Yönetim Kurulu Başkanlığına Serhat Tugan getirildi.
“KENTSEL DÖNÜŞÜME
KARŞI DEĞİLİZ”
Kentsel dönüşüme değil mağduriyet yaşatacak projelere karşı olduklarını ifade eden Derneğin geçici Başkan Tugan,“Yaşanabilecek mağduriyetlerin önlenmesi temel amaç olan derneğimizde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde kurulan Kentsel Dönüşüm Ofisinden yeterli bilgiyi alamayan vatandaşın dernek vasıtasıyla tüm gelişmelerden anında haberdar olacağı ve dernek vasıtası ile yapılacak çalışmalarda, bölgede yaşayan vatandaşlar arasında dayanışma ruhunu arttırmak istiyoruz. Yine Belediyemiz ve Bakanlığımız öncülüğünde başlatılacak, mağduriyet yaşatmayacak her türlü yeni projeye destek verebileceğiz. Kentsel dönüşüme karşı değiliz. Ama şuanki açıklanan projenin mağduriyet oluşturacağından dolayı bu projeyi istemiyoruz. Öncelik olarak yeni rezerv alanları oluşturulmalı. İl Emniyet Müdürlüğünün binası TOKİ’ye ait, buraya uygun binalar yapılabilir. Yapıldıktan sonra 1. kısım kentsel dönüşüm alanındaki hak sahiplerinden kabul edenler, buralardaki konutlara geçerler. Vatandaşımız hem görerek evini almış olur hem de devletimiz kira yardımı yapmayarak zarara uğramamış olur. Bizler her türlü uzlaşmaya açığız. Arka mahallelerde Ayşe teyzelerin Ahmet amcaların taksit ödeme imkanı olmadığını bilmek şartıyla.” dedi.
KURUCU ÜYELER
Afyonkarahisar Kentsel Dönüşüm Dayanışma Derneği’nin kurucu üyeleri Mecidiye Mahalle Muhtarı Deniz Özcan, Fakı Paşa Mahalle Muhtarı Remzi Karataş, Dairecep Mahalle Muhtarı Ömer Ortaç, Kasımpaşa Mahalle Muhtarı Abdullah Tugan ve kentsel dönüşümde yer alan alanlardaki hak sahiplerinden Yasin Karakaya, Osman Ekmekçi, Abdullah Karadağ, Derya Palalı, Murat Taşpınar, Ali Emre Yılmaz, Ahmet Albayrak’tan oluştu.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Özel Haberi

 

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti