Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kentsel Dönüşümde Konut Sayısı Arttırılacak, Vatandaşa Alternatif İmkânlar Sunulacak

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, “Kentsel Dönüşümde” belediyenin vatandaş ile devlet arasında köprü vazifesi görmesi gerektiğini söyleyerek, “Kentsel dönüşümde vatandaşın hakkı zayi edilmeyecek. Belediye vatandaş ile devlet arasında köprü olacak. Çözüm mahalle sakinleriyle istişare yapılarak sağlanacak. Ankara’nın diretmeleri ile siyasetçilerin inadı ile bu iş çözülemez. Bakanlık tarafından gönderilen proje geliştirilecek. Konut sayısı artırılacak, vatandaşa alternatif imkânlar sunulacak” dedi.

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Afyonkarahisar Devlet Hastanesi birimlerinde görev yapan personeller ile hastanede tedavi gören vatandaşlar ve hasta yakınlarını ziyaret etti. Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, akşam programında ise teravih namazı sonrası beraberindeki partililerle birlikte Mısri Cami avlusunda mahalle sakinlerine lokma ikram etti. Daha sonra mahalle sakinleriyle Mısri Mahallesi’nde yıllardır çözülemeyen “Kentsel Dönüşüm Projesi”ni istişare eden Başkan Adayı Küçükkurt, göreve gelmesi halinde yapacaklarını anlattı.

MISRİ’DE İHTİYAÇ NE İSE ONA GÖRE ÇÖZÜM ÜRETİLMELİDİR

Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, “Mısri Mahallemizden yüz metre ileride Alaca Mahallesi’nden Mısri çevresi dediğimiz kentsel dönüşüm bölgesi başlamaktadır. Afyonkarahisar’ın en merkezi noktasındaki bu yer bugün bu halde mi olmalıydı? Yoksa üzerinde en güzel konutların, en güzel parkların, canlı çarşıların bulunduğu bir halde mi olmalıydı? Bizim görüştüğümüze göre ikinci bahsettiğimiz şekilde olmalıydı. Siyasetçilerin bir kısmı ‘Biz bu konuyu istediğiniz gibi dizayn ettireceğiz.’ derken bir diğer kısmı da ‘Hayır kesinlikle yaptırmayız.’ diye diretince arada mağdur olan değerli Mısri Mahallesi sakinlerimiz, bizlerin dostları, akrabaları, hemşehrileri olmuştur. Biz bu noktada uzlaşıyla Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin bu mahallelerin sakinlerinin görüşlerinin alınmasıyla bu işin çözülebileceğine inanıyoruz. Malum olduğu üzere bakanlığın düzenlediği bir projede sözkonusudur. Ama bu proje Allah ayeti değildir. Üzerinde değişiklikler yapılabilir. Bununla ilgili bizim Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile temaslarımız oldu. Bu temaslarımızın ardından hatırlanacağı üzere Bakan Bey Afyon’a geldiğinde, ‘Herşeye sıfırdan başlayalım.’ dediler. Bugün geldiğimiz noktada Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin görüşlerini, isteklerini, önerilerini dikkate almadan bir adım atılması mümkün değildir. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Ama bunu yaparken siyasi rant peşinde ya da burada rantsal dönüşüm yapılması şeklinde değil. Hemşerilerimize hizmet etme noktasında bunu yapmaya çalışıyoruz. Sizlerden de bu noktada destek, katkı ve dualarını bekliyoruz. Eğer bugün kentsel dönüşüm kör düğümü çözülecekse Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin, bu bölgenin insanlarının, bu sokaklarda yaşayan insanların görüşleri alınarak çözülebilir. Bu da bir veya iki toplantı yaparak olabilecek bir şey değildir. Gerekirse yüzlerece toplantı yapılmalı, bakanlık yetkilileri hak sahiplerini, insanlarımızı, buraya gelip dinlemelidir. İhtiyaç ne ise, buranın gerçekleri ne ise ona göre çözüm üretilmelidir.” dedi.

Kentsel Dönüşümde Konut Sayısı Arttırılacak, Vatandaşa Alternatif İmkânlar Sunulacak

AFYONLU’NUN MENFAATİNE PROJEDE DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİR

Mısri Bölgesini kapsayan kentsel dönüşüm projesi konusunda çözüme gidilmesi için Afyonkarahisar Belediyesi’nin hakem rolünü üstlenip öncülük yapmak zorunda olduğunu vurgulayan Başkan Adayı Küçükkurt, “Bu konuda Afyonkarahisar Belediyesi hakem olmalı, öncülük etmelidir. ‘Ben anlamıyorum, ben bakmıyorum, ben çekilmiyorum.’ tavrıyla bugün geldiğimiz nokta maalesef ki ortadadır. Afyonkarahisar’da kentsel dönüşüm yapılacaktır. Bu Mısri Camiinin çevresinden başlayacaktır ve bu da Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin, buradaki hak sahiplerinin hakları korunarak, hepsinin burada yeniden mesken ya da dükkân sahibi olmaları sağlanarak yapılacaktır. Bunun ötesinde bir çözüm Afyonkarahisarlılar’ın işine gelmez. 2013 yılında yapılan çalışmaların ardından açıklanan projeler vardı. Hepinizin bunun üzerine tartıştınız, konuştunuz. Bunların üzerine burada Serhat muhtarım, Abdullah ağabey, Deniz abla olmak üzere muhtarlarımızın öncülüğünden sunulan katkılarla bazı değişiklikler yapılabildi. Sonrasında denildi ki, ‘Hayır bu buraya kadar. Bundan sonrası olmaz.’ denildi. Biliyoruz ki birçok ilde, başka şehirlerde açıklanan proje ve planlarda vatandaşların isteği üzerinden ya da siyasi etkilerle değişiklikler yapılabildi. Peki, Afyon’da neden yapılmıyor? Bu soruyu hep birlikte cevaplamak mecburiyetindeyiz. Biz hep birlikte olabilirsek, Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin haklarını korumak niyetinde olursak bu projede değişiklikler yapılabilir.” diye konuştu.

VATANDAŞA RAĞMEN HİÇBİR ŞEY YAPILAMAZ

Kentsel dönüşümle ilgili MHP kadroları olarak proje ekibinin ön çalışmaları hazırladığını anlatan Başkan Adayı Küçükkurt, “Bunun ön çalışmalarını MHP’nin teknik kadroları yapmış durumda. Bakanlıkla görüşmelerimiz devam etmektedir. Planlar arasındaki bahçe aralıklarını daraltarak yeni kat eklemek mümkündür. Bakanlığın verdiği projenin üzerine konut sayısını artırmak mümkündür. Bunlar teknik ve mevzuat açısından mümkündür. Bunları yapabilecek irade lazım. Vatandaşları devletle uzlaştıracak bir irade lazımdır. Bu da Allah’ın izni, vatandaşlarımızın desteğiyle bizlerle olacak. Gazlıgöl Caddesinin en başta Kasımpaşa İlkokulu’ndan başlayarak, Alaca Hamama kadar bulvar şeklinde düzenlenmesi lazımdır. Aynı şekilde Milli Birlik Caddesinin, Mecidiye istikametine kadar yine bulvar şeklinde olması lazımdır. Hatırlanacak olursa herkes çok iyi biliyor ki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilk başlandığında bu şekilde olması öngörülmüştü. Ama sonra orasından keserken burasından dokunurken birilerine göre ayarlama yapılırken bugün kördüğüm noktasına geldik. Söylemek istediğimiz burada vatandaşa rağmen hiçbir şey yapılamaz. Aynı şekilde bakanlığa rağmen de hiçbir şey yapılamaz. Burada arayı bulmak önemlidir. Arayı bulacak olan Afyonkarahisar Belediyesi’dir. Sizlerle yani hak sahipleriyle, mahalle sakinleriyle beraber bizleriz. Afyonkarahisarlar’dır. Mübarek Ramazan ayımızı kutluyor, Allah yılına, gününe kedersiz eriştirsin diyorum.” şeklinde konuştu.

SEZER BEY HER ZAMAN YANIMIZDA OLDU

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt’un ardından konuşan Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Serhat Tugan, şunları söyledi:

“Sezer bey sağ olsun birinci ve ikinci toplantıdan önce kentsel dönüşüm projesi başlayacak denildiğinden beri biz derneği kurmadan muhtarlarımızla birlikte Sezer ağabeyimiz sağ olsun gel bize destek ol dedik. Sağ olsun o da bizi kırmadı destek oldu. Kendisi o günden beri yanımızdadır. Gazeteciyle olsun, şahsıyle olsun her zaman bize destek vermiştir. Bunu inkâr edemeyiz. Her zaman yanımızda oldu. Ne dediysek bizim paylaşımlarımızı bire bir anladı ve anlattı. Bizim istemediğimiz projenin kentsel dönüşümde uygulanmamasında büyük rol oynadı. Bu nedenle biz ona mahalle sakinleri olarak çok teşekkür ediyoruz. Mısri Mahallesi sakinleri olarak başından beri bizler kentsel dönüşümü istiyoruz. Biz başından beri söylüyoruz, bizler ev ve dükkân sahibi olabileceğimiz bir kentsel dönüşümü istiyoruz. Başında da şimdi de sonunda da bizler bunu isityoruz. Burada 25 metrekare arsası olan da payını alacak, yüz metrekare arsası olanda payını alacak. Biz başından beri bunu söylüyoruz. Ama bize başından beri kulaklarını tıkadılar. Aradan 11 sene geçti. Bu 11 senenin kaybını, faturasını bize kesmeye çalışıyorlar. Bu vesileyle MHP Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt ve ekibine teşekkür ediyorum mahallemize geldiği için.”

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti