Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kentsel dönüşümde vatandaş ikna olmazsa bırakırız”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Mısri Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesindeki son durumu değerlendirdi.
Zeybek, “Bu bölge Bakanlar Kurulu kararıyla riskli bölge ilan edildi. Tapularda şerh var. Yıkılsa dahi biz Belediye olarak ruhsat veremeyiz. Bunu vatandaşlarımıza anlatacağız. İkna olurlarsa yapılır. İkna olmazlarsa bizde bırakırız. Olmazsa olmazımız değil” dedi

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Başkanlığı’nda dün akşam yapıldı.
TAŞER HASSASİYETLERE
YÖNELİK SORULAR SORDU
Toplantıda Millet İttifakı’nın CHP’li Meclis Üyesi H. Hüsnü Taşer, uzun zamandır gündemde olan Mısri Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili hak sahiplerinden ağırlıklı olarak olumsuz kanaat çıktığını belirterek bundan sonra sürecin nasıl işleyeceğini sordu. Taşer, Afyonkarahisar Kent Konseyi logosuna dikkat çekerek, “Logo Atatürk’ün Kocatepe’de çekilmiş fotoğrafı ve mavi fon üzerindeki logo ne zaman ve kim tarafından yapıldı bilmiyorum. Bir haşhaş üzerinde bir cami ve avuç üzerinde bir logoya dönüştürülmüş. Kararı kim verdi, bilimsel bir çalışma yapıldı mı?” dedi.
BAKAN KURUM SON NOKTAYI KOYDU
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kentsel dönüşüm konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Afyonkarahisar’a gelerek son noktaya koyduğunu söyledi. Zeybek şöyle konuştu: “Sayın Bakanımız bu bölgenin imar planı Anıtlar Kurulu tarafından yapıldığını, bakanlığın yapmadığını, tarihi dokuya müdahale şansları olmadığını söyledi. 30 Haziran 2021 tarihine kadar verdiği sürede vatandaşın çoğunluğu isterse projeyi gerçekleştireceklerini aksi halde Anıtlar Kurulu’nca hazırlanan projeyi bakanlık olarak tasdikleyeceklerini belirterek, ‘Bundan sonra ne yaparsanız yaparsınız.’ dedi. Orada 535 adet bağımsız bölüm var. Şu ana kadar müracaat edenlerden 300 kişi var. Geriye kalan 235 kişilik bir grup var. İnşallah biz onlara isteyip istemediklerini soracağız. İstemiyoruz derlerse bakanlık zaten projeyi tasdikleyecek bizimde yapacak birşeyimiz yoktur. Biz başlangıçta da ‘Biz sizin yanınızdayız.’ dedik.”
VATANDAŞ İKNA OLURSA YAPILIR, OLMAZSA OLMAZIMIZ DEĞİL
“Bakanlık burayla ilgili çok ciddi ödün verdi.” diyen Zeybek şunları söyledi: “Bakanlığı çok ciddi ödününe rağmen bazı arkadaşlarımız diyor ki ‘Benim arsam alınsın, evim yenilensin. Ben eve para ödemeyeyim.’ Hatta biraz daha ileri gidenlerde var onlarda, ‘TOKİ buradan kar ederse o karı bize dağıtsın.’ Böyle bir uygulama yok arkadaşlar. Maalesef birileri gazlayıp vatandaşı kışkırtıyor. Bu bölge Bakanlar Kurulu kararıyla riskli bölge ilan edildi. Tapularda şerh var. Yıkılsa dahi biz Belediye olarak ruhsat veremeyiz. Bunu vatandaşlarımıza anlatacağız. İkna olurlarsa yapılır. İkna olmazlarsa bizde bırakırız. Olmazsa olmazımız değil.”
Zeybek, “Caz Festivali 21 yıldır ilimizde yapılıyor. Belediye olarak Caz Festivalinin tarafıyız. Yapılması için ciddi katkı veren bir kurumuz.” dedi. Afyonkarahisar Kent Konseyi logosu hakkında bilgi sahibi olmadığını belirten Zeybek, konuyu araştırıp meclis üyelerini bilgilendireceğini sözlerine ekledi. >> Burcu AYDIN’ın Haberinin devamı yarın gazeteniz Kocatepe’de

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti