Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kentsel dönüşümde yeni inşaatlar bu yıl başlar”

“Kentsel dönüşümde yeni inşaatlar bu yıl başlar”
“Kentsel dönüşümde yeni inşaatlar bu yıl başlar”

http://m.kocatepegazetesi.com/

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Kentsel Dönüşüm Projesi, Millet Bahçesi çalışması ve yeni cezaevinin geldiği son durumu anlattı.
İKİ BÖLGE BAZ ALINDI
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Fakıpaşa Mahallesi (İmaret Camii çevresi) ve Mısri Camii çevresinde gerçekleştirilecek Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili olarak bilgi verdi. Yurdunuseven şöyle konuştu: “Çevre ve Şehircilik Bakanımız gerekli açıklamayı ilimize geldiğinde yaptı. Kentsel Dönüşümde şu anda iki bölgeyi baz aldık. Diğer yerlerde var ama öncelikle İmaret Camii çevresi ve Mısri Camii olduğu alanlar. 2013 yılında meclisten karar alınmasına rağmen uygulamaya geçilememiş. Vatandaşla müteahhitler bir noktaya gelememişler. Kimisi benim 20 metrekare yerim var ama ben iki daire istiyorum diyor. Kimisi de diyor ki bana bir daire ver yeter ki beni buradan kurtar. Ortak menfaat oluşmayınca burada TOKİ’nin devreye girmesi ya da vatandaşlarımızı bizim alıp bir bölgeye götürüp orada yerleşim sağlamamız lazım sonrasında da bizim orayı yıkmamız gerekiyor.”
İSTEYEN YENİ YERDEN,
İSTEYEN KENDİ YERİNDEN ALACAK
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve ekibinin Afyonkarahisar’ın Kentsel Dönüşümü üzerinde iyi çalıştıklarını belirten Yurdunuseven sözlerine şöyle devam etti: “Bakan Bey Afyon’a çok ciddi çalışarak gelmiş. Neresinin TOKİ tarafından bölgesel olarak değerlendirilebileceğini çok iyi biliyor. Harita açıldığında nokta nokta ilerlemeyi sağladı. Sayın Bakanımız bu işi toplu yapamıyorsak etap etap gidelim dedi. Birinci etapta hem İmaret, hem Mısri için 500’er yüz konut yapılması kararlaştırıldı. Bu arada Özel İdare’nin yanında geniş bir alan var. Uydukent’te 750 konutla başlayıp vatandaşa şunu teklif edeceğiz; İstiyorsanız size 750 konutluk yerden bir yer verelim. Şu anda bulunulan daire metrekaresini belirleyelim. Oranın fiyatını belirleyip takas edelim. TOKİ üstüne alacaklı çıkarsa küçük faizlerle 10 yıl vade yapalım diyoruz. Evinden çevresinden gitmek istemeyen, yerini sevenlere de birinci etapta başlamak üzere bulunduğu yerin ihale şartlarına göre örneğin yüz liralık yerde ise bizim yapacağımız yer 150 TL olursa 50 TL’yi biz size vade yapalım diyeceğiz. Dolayısıyla bir kentsel dönüşüm çalışmasına başlamak istiyoruz.”
“VATANDAŞA GİT GÖR BEĞEN DİYECEĞİZ. 18-20 KAT YOK”
“İnşallah 2019 yılında inşaatlar görülecek” diyen Yurdunuseven şunları söyledi: “Bakanımız yerinde talimat verdi. 750 konut dediğimiz Uydukent’te Özel İdare’nin yanındaki alanda hemen inşaata başlayın dedi. Çünkü vatandaş görmeden bir şey inanmıyor. Biz vatandaşa diyeceğiz ki ‘Git gör beğen’ Bizim manifestomuz var. Zemin kat artı üç kat şeklinde inşaat yapılacak. Bilindiği üzere artık dikey mimari yok. Daha önce burada 18-20 kat gibi söylentiler çıkmış ama dikey mimari yok. Hep yatay mimaridir.”
ŞUHUT MİLLET BAHÇESİ
ALTERNATİF OLACAK
Şuhut ilçesinde ki Millet Bahçesinin Afyonkarahisar’a bir alternatif olacağını dile getiren Yurdunuseven, “Netice de Şuhut Afyonkarahisar’ın bir ilçesidir. Belediye Başkanımız önce ki çalışmalarıyla daha önceden oluşturduğu yapay bir göl var. O da yanılmıyorsam 80-100 bin metrekare bir yerdi tam olarak hatırlayamıyorum. Şu anda hazır olduğu için orayı tahsis ettik. Afyonkarahisar’a da elbette faydası olacaktır. Yazın insanlarımız Akdağ çıkamazlar ama Şuhut’taki Millet Bahçemiz alternatif bir merkez olur. Bir de oranın ilerisinde Kırkinler denilen çok güzel bir yer var. Aslında belki oraya da bir adım olur. Oranın da turizme kazandırılması lazımdır. Kırkinler’de çok güzel yerler ve şelaleler var. Afyon’da Özel İdarenin TOKİ’nin yanında dediğimiz 159 bin metrekare alanı ilan ettik” dedi.
GARNİZON ALANI SAVUNMA
BAKANI İLE GÖRÜŞÜLECEK
İkmal ve Garnizon Komutanlığı alanında Millet Bahçesi düzenlemek için gerekli çalışmaların devam ettiğini söyleyen Yurdunuseven, “Garnizon Komutanlığı alanı için çalışmalarımız sürüyor. Konu ile ilgili yazışma sürecimiz devam ediyor. Askeriye ile ilgili temaslarımız var. Biz bunun çalışmasını yaptık. Önümüzdeki hafta Meclis açılıyor. Mili Savunma Bakanımız Hulusi Akar’a giderek İkmal ve Garnizon Komutanlığı alanını kendilerinden Millet Bahçesi yapımı için isteyeceğiz. Ama 100 bin, ama 200 bin, ama 400bin metrekare de olsa ne kadar verilebilirse talep edeceğiz. Çünkü biz burası için söz verdik. İnşallah Sayın Bakanımızdan yer isteyeceğiz” diye konuştu.
“AFYON CEZAEVİNE TERÖR
SUÇLULARI GETİRİLECEK”
Yeni cezaevinin hizmete alımıyla birlikte mevcut cezaevinin de hizmetini sürdüreceğini dile getiren Yurdunuseven sözlerine şöyle devam etti: “Cezaevleri yurt genelinde dolayısıyla da Afyon’da yetersiz düzeyde. Bu nedenle inşa edilen yeni cezaevinin yanında eski mevcut cezaevi hizmetini sürdürecek. Geçtiğimiz günlerde Sincan Cezaevini gezdim. Orada da yine kalabalık bir kitle vardı. Afyon’a terör suçlarıyla ilgili olan mahkûmlar getirilecek. Diğer normal alanlardan Türkiye’nin çeşitli yerlerinden fazla olan yerlerdeki mahkûmları öncelikle buraya getireceğiz. Yeni cezaevi kapasitesini yaklaşık 1000 kişi olacak. Atamalar yapıldı, yeni cezaevine üç müdürden ikisi atandı. Bir müdür ataması daha bekliyoruz. Yaklaşık 1 aya kadar mahkum nakillerinin başlayacağını düşünüyorum” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi