Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kesilmek üzere olan bacaklara başarılı ameliyat

Ameliyatlar Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde
Kesilmek üzere olan bacaklara başarılı ameliyat

Ameliyatlar Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde görevli Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanlarından Doç. Dr. İlker Alat’ın öncülüğünde, Op. Dr. Ahmet Turhan Kılıç ve Op. Dr. Ersin Çelik’in de katılımlarıyla etkin bir hemşire ve personel kadrosu sayesinde başarıyla gerçekleşti.
Bacaklarında ileri seviyede damar tıkanıklığı bulunan ve bu sebeple müdahale edilmezse bacaklarını kalça kemiklerinin biraz altından kaybedecek olan iki hastaya yapılan ameliyatla hastalar bacaklarının kesilmesinden kurtuldu. “Bypass” adı verilen tıkalı damar kısmının atlanarak sağlıklı damarlar ile köprü oluşturma tekniği sayesinde hastanın bacaklarındaki en üst seviyedeki kanın ayaklarındaki en uç noktaya kadar sağlıklı şekilde dolaşımı sağlandı. Bu ameliyatların ülkede çok nadir merkezler tarafından yapılmasına rağmen Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin de bu merkezlere dahil olması bölge insanı için umutları alevlendirdi. Ameliyatla ilgili bilgi veren Doç. Dr. İlker Alat; “Hastanemizde kalp ve damar cerrahisi alt yapısının teşekkülü ile birlikte koroner bypass, kalp kapak ameliyatları, aort cerrahisi gibi açık kalp ameliyatlarının önü açılmış oldu. Niyetimiz sadece açık kalp ameliyatlarıyla sınırlı kalmak değil, her türlü hastalığın cerrahi çözümlerini hastalarımıza bilgi, tecrübe ve alt yapımız doğrultusunda sunmaktır. Neredeyse her gün bir başka başarıya imza attığımız bu yolda bizlere bu imkanları sağlayan yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Ameliyat sonrası hastaları yerinde ziyaret eden Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Murat Çağlayan, “Tanık olduğumuz bu başarılar hem Devlet Hastanesi hem de Afyon ili adına büyük ve mutluluk verici gelişmelerdir. Gelişmiş modern cihaz ve ekipmanlarımızla ve nitelikli çalışanlarımızın özverili çabalarıyla daha nice başarılara şahit olmayı temenni ediyoruz’ dedi. Hasta H.H.U. ‘Artık bacağım benden uçtu gitti diye düşünüyordum. Çaresizdim ve doktorum İlker Alat ile görüştüm ve ameliyatı oldum. Allah’ıma çok şükürler olsun, şimdi ne ağrım kaldı ne şikâyetim. Allah hepinizden razı olsun” ifadelerini kullandı.