Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kesimhane kameraları, et sektörüne ivme kazandıracak

Bu haberin fotoğrafı yok
Kesimhane kameraları, et sektörüne ivme kazandıracak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, kesimhanelere kurulacak kameraların, ülke genelinde güveni artıracağını belirtti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, kesimhanelerin modern hale getirilmesi projesi kapsamında kamera sisteminin kurulacağını, bu durumun Afyonkarahisar’ın sektördeki yerini perçinleyeceğini belirtti. Arap, “Müdürlüğümüzden izlenebilecek şekilde kesimhanelerde kamera sistemini hayata geçiriyoruz. 2011 yılında 43 bin olan resmi B.Baş hayvan kesim rakamları ilçelerdeki 9 kesimhanenin kapatılmasına rağmen bu yıl sonu itibari ile 130 bine ulaşacaktır. Kesimhanelere yönelik yapılan denetimlerdeki başarıyı bu rakamlar göstermektedir. Ancak kurulacak kamera sistemi ile kesimhanelerimizin Ulusal bağlamda son derece güven telkin etmiş olacağını ve bu durumun da et sektörümüze ciddi ivme kazandıracağına inanıyorum” dedi.
“HERKESİN İÇİ RAHAT OLSUN”
Arap, Afyonkarahisar’daki denetimlerin hızla devam ettiğine dikkat çekerek “Et ve et ürünlerinde kullanılması yasak olan iç organ ve yabancı dokuların takibi ve kontrolü rutin olarak İl Müdürlüğümüzce yıllık denetim programımız kapsamında veya şikayete binaen yıl içersinde birçok markanın ürünlerinden numuneler alınarak Bakanlığımız laboratuvarlarında analiz edilmek kaydıyle yapılmaktadır. Herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi durumunda ise ürünlerin toplatılması ve para cezaları gibi yasal işlemlerin yanında bu durum da Bakanlığımızca kamuoyuyla paylaşılmaktadır. Bu konuda herkesin içi rahat olabilir” ifadelerini kullandı.
DENETİM SÜREKLİ YAPILIYOR
Son günlerde tartışılan sakakat analizlerine ilişkin de hatırlatmada bulunan Arap, “Bakanlıkta özel ve kamu olmak üzere tüm gıda kontrol laboratuvarlarından sorumlu şube müdürü olarak görev yaptığım süre içerisinde hangi gıdalarda hangi tahşişin taklitin yapılabileceğini bunların hangi analiz metoduyla tespit edilebileceğinin yanında, eğer böyle bir metot yoksa bunun koordinasyonunu yaparak bu analizlerin yapılabilir hale getirilmesi için birtakım çalışmaları yürüttüm. Bu analizlerden biride son günlerde gündeme gelmiş olan et ve et ürünlerinde hertürlü sakatat veya yabancı doku tayini için kullanılan Histolojik analizlerdir. Bu analizlerde Bakanlığımıza bağlı Kamu Laboratuvarımızda yapılmaktadır. Bakanlığımızca ülke genelinde her konuda olduğu gibi bu konuda da büyük bir hassasiyetle denetim programı yürütülmektedir” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)