Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KESK, eğitimi Afyon’da istişare etti

KESK Eğitim-Sen genel merkez

KESK Eğitim-Sen genel merkez yöneticileri Afyonkarahisar’da eğitim iş kolu çalışanları ve işyeri temsilcileri ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu

 

Sendika temsilcileri ile temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar’a gelen KESK Eğitim-Sen genel merkez yöneticileri Afyonkarahisar Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda KESK Eğitim-Sen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyeleri; Gönül Kural Şimşek, Varol Öztorun, Ramazan Gürbüz, Ahmet Karagöz, KESK Afyonkarahisar Şube Başkanı Ender Karaaslan ve sendika üyeleri yer aldı.
EĞİTİMCİLERİN
SORUNLARINI DİNLEDİLER
KESK Eğitim-Sen MYK Üyesi Mali Sekteri Gönül Kural Şimşek, KESK’in genel merkez heyeti olarak eğitim iş koluna bağlı işyerlerini ziyaret ettiklerini söyledi. Şimşek, “Eğitim emekçileri ile toplu sözleşme sürecindeki kayıplarımızı konuştuk. Bu süreçte sözleşmeyi yetkili sendika olan Memur-Sen imzaladı. Bu süreçte sendikaların ortak talepleri genellikle birbirine yakındı. Kayıplarımızın telafisi için yüzde 40 oranında zam istiyorduk. Fakat imzalanan anlaşma birinci dönem için yüzde 5 + 7 zam ön görülürken, ikinci dönem için yüzde 8 + 6 gibi bir zam öngörüldü. Bu ciddi anlamda bir kayıptı. Bu anlamda eğitim emekçileriyle Afyonkarahisar’da iş yerlerinde sohbet ettik. Kayıplarımızı konuştuk. Bu dönemde sendikaların bütün eğitim işlerine ortak talepler etrafında beraber mücadele etmesi gerektiğini vurguladık. Aynı zamanda eğitim iş kolunda yaşanan sorunları konuştuk.” dedi. Ekim ayı itibariyle yeni bütçe görüşmelerinin başlayacağını dile getiren Şimşek, “Ciddi olarak ekonomik anlamda tüm kamu emekçilerinin kayıpları çok fazladır. Bu dönemde bütçeden ek bütçe talebimizi dile getireceğiz Bununla ilgili çalışmalar yapacağız yine işyerlerinde emekçilerle bu süreci paylaşacağız. Bu şekilde il gezilerimizi önümüzde ki süreçte sürdüreceğiz.” diye konuştu.
“AVM’LER AÇIK KALDI, OKULLAR KAPALI”
KESK Eğitim-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri MYK Üyesi Ramazan Gürbüz, 6 Eylül 2021 tarihinde okulların yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte eğitimcilerin pandemi sürecinde salgın şartlarına uygun tedbirlerin alınıp alınmadığı konusunda meslektaşlarıyla bira raya geldiklerini söyledi. Gürbüz şunları kaydetti: “1,5 yıldır çocuklarımız tüm halkımızla birlikte evlerde salgını eğitim-öğretim ben yoksun bir şekilde bir şekilde geçirmek durumunda kaldı. Biz eğitim ve bilim emekçileri olarak ilk günden bugüne mutlaka ve mutlaka yüz yüze eğitimin devam etmesini ısrarla ve ısrarla talep ettik. Fakat salgınla ilgili gerekli tedbirlerin alınması suretiyle bunun yapılmasını istedik. Eğitim emekçileri hızla aşılanmalıdır. Öncelik eğitim emekçilerine verilmelidir. Okullar açık tutulmalıdır. Ne yazık ki AVM’ler bu ülkede açık kaldı. Ne yazık ki tüm işyerleri açık kaldı. Okullarımız kapalı kaldı. Bu süreçte öğretmen arkadaşlarımız evlerini okula dönüştürdüler. Çocuklarını, eşini, evini ihmal ederek kendi internet, bilgisayar olanaklarıyla evinde çocuklarımıza ders verdiler. Elbette ki pandemi sürecinde sağlık emekçileri çok ciddi zorluklarla karşılaştı. Bu vesile ile bir kere daha onlara sevgilerimizi saygılarımızı sunuyorum. Yalnız eğitim emekçileride ciddi anlamda bu süreçte zorluklar yaşadık. Arkadaşlarımız arasında kayıplarımız oldu. Önlenebilir ölümler önlenmedi. Bugün Samsun ilinde virüsten kaybettiğimiz bir Başkanımızın anma törenine katılacağım.”
“OKULLARDA YENİ DÖNEMDE TEDBİRLER ALINMAMIŞ”
“Okullarımızda yeni dönemde öncelikle şunu gördük. Sanki olağan bir dönem varmış gibi tedbirler alınmamış.” diyen Gürbüz şöyle konuştu: “Okullarımızda hizmetli yoktur. Hani salgının birinci koşulu temizlikti? Okullarımızda ciddi anlamda hizmetli açığı vardır. İkincisi pandemi koşullarında 40 dakikalık ders süresi son derece uzundur. Sınıflar havalar soğuyor havalandıralamayacak. 40 dakika maske ile ders anlatan öğretmenler, ders dinleyen öğrencilerimiz son derece sıkıntılı ve pandemiye uygun olmayan bir süreçte bulunuyor. Şartsız şekilde tüm okullarda pandemi sona erinceye kadar ders süreleri 30 dakikaya indirilmelidir. Öğle aralığının kaldırılması acil talebimizdir. Bu taleplerimizi Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürüne aktardık.”
“YETKİLİLER GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMALI”
Yurt genelinde 20 milyon öğrenciyi, bir milyon eğitim emekçisi olarak eğitmeye çalıştıklarını dile getiren Gürbüz şunları söyledi: “Eğitim iş kolu 85 milyon nüfusla birebir ilgilidir. Birçok mesleğin belki bu tür bir yani olmayabilir. Ama biz toplumun bütün ile etkileşim halindeyiz iletişim, etkileşim halindeyiz. Bu nedenlede doğal derken eğitim sürecin en sağlıklı şekilde söndürülmesi noktasında ciddi anlamda bunu kamuoyu nezdinde dile getirme sorumluluğumuz vardır. Biz de bu sorumluluğumuz dile getiriyoruz. Önümüzdeki süreçlerde yüz yüze eğitimde yaşanacak kaos veya sorun ve sıkıntılardan yetkililerin sorumlu olduğunu bir kez daha buradan ifade ediyoruz. O nedenle tüm yetkililerden hızlıca gerekli tedbirleri alarak yüz yüze eğitimin bu noktada devamını talep ediyorum.Ekonomik, özlük haklarımız konusunda da insanca yaşayabilecek yoksulluk sınırı üstünde bir yaşam standardına kavuşturulmamız noktasında ilgililere birkez daha sesleniyoruz. Çalışma biçiminin sözleşmeli, kısmi zamanlı v.b tutumlardan vazgeçilip, tüm çalışanların kadrolu bir şekilde çalıştırılması talebini kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi