Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KESK’ten DHKP-C operasyonu protestosu – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
KESK’ten DHKP-C operasyonu protestosu

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Afyonkarahisar üyeleri terör örgütü DHKP-C’ye yönelik 28 ilde gerçekleştirilen operasyona düzenledikleri basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Afyonkarahisar’dan da bir kişinin gözaltına alındığı hatırlatan KESK İl Temsilcisi Ömer Akyıldız, hükümetin kendilerini itibarsızlaştırmaya çalıştığını iddia etti

MUHALEFET EDEN
HERKES GÖZALTINA ALINIYOR
Çay’dan da bir öğretmeninin göz altına alındığı operasyonla ilgili dün PTT önünde toplanan KESK ve bağlı sendikaların üyeleri, operasyonlara sloganlarla tepki gösterdi. Hükümetin gözaltı ve tutuklamalarla korku imparatorluğu oluşturmaya çalıştığını iddia eden KESK İl Temsilcisi ve Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Ömer Akyıldız, “Ancak otoriter, faşizan rejimlerde rastlanabilecek, emek ve demokrasi düşmanlığı üzerine inşa edilen, bu sözde ‘ileri demokrasiye’ muhalefet eden herkes gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. Son dönemde ülkemizde yaşananlar AKP’nin, yarattığı korku imparatorluğunun gölgesinin ulaşmadığı hiçbir alan bırakmamaya kararlı olduğunu göstermektedir. Tasavvur ettikleri resmi hayata geçirmek için Türkiye’yi hızla tek adam diktasına doğru sürükleyenler; muhalif-demokrat kesimleri cendereye alarak tüm toplumu derin bir sessizliğe mahkûm etmeyi amaçlamaktadır. Bunun için öğrencileri, avukatları, sendikacıları, gazetecileri, korku imparatorluklarına karşı sesini yükselten herkesi gözaltına almakta hukuksuz isnatlarla tutuklamakta sakınca görmüyorlar. Kısacası insanca bir yaşam ve demokratik bir ülke isteyen herkesi hedef tahtasına koymaya devam ediyorlar.” dedi.
BİR YILDA 59 YÖNETİCİMİZ TUTUKLANDI
Son bir yıldır yapılan operasyonlarda 59 yönetici ve üyenin sendikal faaliyetleri nedeniyle tutuklandığını söyleyen Başkanı Ömer Akyıldız, “Son bir yıldır ardı ardına yapılan operasyonlar sonucunda bugün toplam 59 yönetici ve üyemizin sendikal faaliyetlerimiz gerekçe gösterilerek tutuklanıp demir parmaklıklar ardına konulması yetmiyormuş gibi bu sabah erken saatlerde aralarında konfederasyonumuz Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek’in yanı sıra konfederasyonumuza bağlı sendikaların yönetici ve üyelerinin de olduğu çok sayıda insan gözaltına alınmıştır.KESK olarak, ne zaman haklarımızı, özgürlüklerimizi yok sayan düzenlemelere, saldırılara karşı emek ve demokrasi mücadelemizi yükseltsek karşımızda korku imparatorluğunun mimarı AKP’yi buluyoruz. Bu sabah gerçekleştirilen operasyonun KESK olarak ülke genelinde başlattığımız örgütlenme kampanyasının birinci gününe denk getirilmesi de kesinlikle tesadüf değildir.” diye konuştu.
GÖZALTINA ALINANLARDAN
BİRİ AFYON’DAN
Yapılan operasyonlarla 28 şehirde gözaltına alınan 197 kişiden 1’inin de Afyonkarahisar’da olduğunu hatırlatan Akyıldız sözlerini şöyle sürdürdü, “Soruşturma gizliliği gerekçe gösterilerek kaç arkadaşımızın gözaltına alındığı konusunda tarafımızda bilgi verilmemektedir. Konfederasyonumuza ulaşan ve basından öğrendiğimiz bilgilere göre 1’i Afyonkarahisar’da olmak üzere 167’nin üzerinde insan gözaltına alınmıştır. Bunlardan kaçının bağlı sendikalarımızın yöneticisi veya üyesi olduğu konusunda henüz net bir bilgiye sahip değiliz. Ancak bildiğimiz bir şey varsa o da AKP’nin emek ve demokrasi düşmanlığında “ustalaştığı”, kendisine muhalefet eden herkesi bazen varlık nedenlerini oluşturan en doğal eylem ve etkinliklerini suç sayılarak bazen de suç yaratarak itibarsızlaştırılmak istediğidir. Diğer taraftan son dönemde örneklerini sıkça görmeye başladığımız bu tür operasyonlar, baskınlar demokratikleşme söylemlerinin de hazırlandığı söylenen “yargı paketlerinin” de kof bir iddiadan ibaret olduğunu göstermektedir. Bugün 12 Eylül’le, 28 Şubat ile hesaplaşma iddiasında olanlar, emek mücadelesi karşısında darbe dönemi yönetimlerini bile gölgede bırakacak baskıcı politikaların altına imza atmaktadır.”
Gözaltına alınan ve tutuklanan üyelerimizin haklarını her zeminde koruyup savunmaya devam edeceklerini söyleyen Akyıldız, zulmün ve zorbalığın efendileri önünde asla boyun eğmeyeceklerini belirtti. KESK ve Eğitim-Sen üyeleri açıklamanın ardından slogan atarak, PTT önünden ayrıldılar. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti