Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kıbrıs Gazilerine madalyaları törenle verildi

Kıbrıs Gazilerine madalyaları törenle verildi

1974 Kıbrıs Barış Harekâtına katılarak Gazilik unvanı kazanmış gazileri için “Milli Mücadele Madalyası ve Beratları Tevcih Töreni” düzenlendi

 

“Milli Mücadele Madalyası ve Beratları Tevcih Töreni” Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Konferans Salonunda yapıldı.
“Milli Mücadele Madalyası ve Beratları Tevcih Töreni”ne Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Baro Başkanı Turgay Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Yasin Evcin, İl Müdürleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Temsilcisi Yusuf Aytaç Hürkal ve gaziler katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Kıbrıs Barış Harekatı konulu kısa bir film gösterimi sunuldu.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Yasin Evcin ile İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp’in “Milli Mücadele Madalyası ve Beratları Tevcih Töreni” ile ilgili konuşmalarının ardından söz alan Vali Mustafa Tutulmaz, bu madalya ve beratların gaziler ve yakınları tarafından onurla ve gururla saklanacağına inandığını belirttti.
“KIBRIS BARIŞ HAREKATI SAYESİNDE BUGÜN AKDENİZ’DE  HAK İDDİA EDEBİLİYORUZ”
Vali Tutulmaz, “Bundan kısa süre önce gazilerimizin bir kısmına şeref madalyası takdim ettiğimizde bir kısmının üzüntülü olduğunu hissettik. O kardeşlerimiz abilerimiz bize madalya verilmeyecek mi? Biz unutulduk mu? Gibi sitemlerde bulunmuşlardı. Ancak bugün (dün) o gazilerimizin yine bir kısmına madalyalarını veriyoruz, inşallah kısa sürede diğer gazilerimize de vereceğiz. Aslında bu madalya bir temsil, bir simge yani şunu demek istiyor devletimiz ve milletimiz adına üst yöneticilerimiz biz sizi unutmadık, sizin 1974 yılında yaptıklarınızı ve kahramanlıklarınızı biz hala yakinen takip ediyoruz, o kahramanlıkları görüyoruz ve ne anlama geldiğini bugün yaşayarak daha iyi anlıyoruz. Çok kısa süre önce Akdeniz’de doğalgaz ve petrol arama ile ilgili dünyanın nasıl birleşerek Türkiye’nin oradaki çalışmalarına engel olmaya çalıştıklarını hep beraber gördük. 8-10 bin km uzaklıktaki mesafelerden gelenler Akdeniz’de hak iddia ediyorlar. Ancak hemen yanı başımızdaki denizde bizi haksız bir çalışma içerisinde görüyorlar. 1974 yılında siz değerli gazilerimizin Kıbrıs Barış Harekâtında gösterdiği kahramanlıklar neticesinde, Kıbrıs’ın özgürleştirdiğiniz kısmı sayesinde biz bugün Akdeniz’de hak iddia edebiliyoruz. Bizim ülkemizin güvenliği sadece bugünkü sınırlarımız içerisinde sağlanması mümkün değil. Bizim güvenliğimiz Balkanlar’dan, Kafkaslar’dan, Ortadoğu’dan ve Akdeniz’den yani sınırlarımızın dışından sağlanması gerekiyor. Biz bu mücadeleyle bir taraftan oradaki Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin özgürlüğünü sağladık onları vatan sahibi yaptık, diğer bir taraftan da ülkemizin dış güvenliğini sağlamış olduk. Bunu bugün itibariyle devam eden Barış Pınarı Harekatı’nda da görmekteyiz. Bundan önceki Afrin’e yaptığımız hareket, ondan daha önce Fırat Kalkanı Harekatı ile yaptığımız mücadelelerin tamamı ülkemizin güvenliğinin sağlanmasına yöneliktir.” dedi.
Tören, Kıbrıs Barış Harekatına katılan gazilere Milli Mücadele Madalya ve Beratları’nın Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından verilmesiyle son buldu.