Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kıdem tazminatının ödenmesi sağlanmalı” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Kıdem tazminatının ödenmesi sağlanmalı"

Türk Harb-İş Sendikası Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Nihat Koçak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kıdem tazminatı ile ilgili açıklamalarını eleştirdi. Koçak, “Kıdem tazminatına dokunulamaz” dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 61’inci Hükümet Programı’nı okurken kıdem tazminatının kaldırılacağına ilişkin açıklama yapmasına Türk Harb-İş Afyonkarahisar Şubesi’nden tepki geldi. Türk Harb-İş Afyonkarahisar Şube Başkanı Nihat Koçak, “İşçilerin önemli bölümünün kıdem tazminatını alamaması, kıdem tazminatını ortadan kaldırmak için gerekçe olamaz. Çünkü kıdem tazminatı, işçiler için temel ekonomik ve sosyal güvencelerden, kazanımlardan biridir. Kıdem tazminatının ödenememesinin sorumluluğu hiçbir şekilde işçilerde değildir, bu konuda yetersiz kalan işverenlerindir, ülkeyi yönetenlerindir. Hükümetin görevi ve sorumluluğu, kazanılmış bir hak olan kıdem tazminatını ortadan kaldırmak değil, ödenmesi koşullarını yaratmaktır” dedi.
Koçak, kıdem tazminatının kaldırılmaması için tüm işçi konfederasyonlarının birlikte ve güçlü bir şekilde hareket etmesi gerektiğini vurguladı. (Kocatepe)