Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kılçık: Asli görev ilçeyi temsil

Bu haberin fotoğrafı yok
Kılçık: Asli görev ilçeyi temsil

Karahisar Tv’de yayınlanan Yerel Gündem programının 18 Ocak Cuma akşamki konuğu Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık oldu. Kılçık, yöneltilen tüm sorulara cevap verirken asli görevin Bolvadin’i en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyledi

ZOR GÜNLER GERİDE KALDI
Cuma akşamları yayınlanan Yerel Gündem programının bu haftaki konuğu Afyonkarahisar’ın ilk kadın Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık oldu. Kılçık, Belediye Başkanlığı sürecinden, bugüne kadar yapılan tüm çalışmaları anlattı. Nazmiye Kılçık; “Ben meclise girmeden önce siyasetle her zaman iç içe oldum. 2009 Seçimleri öncesinde bana belediye meclis üyesi olmama konusunda teklifler geldi. Çocuklarımın okullarını ve aile yapımızı öne sürerek meclise girmek istemedim. Ama ısrarları sayesinde meclise birinci sıradan aday olarak girdim. Rahmetli Mehmet Koçum başkanımla bütün seçim gezileri boyunca birlikte dolaşırdık. Esnaf ziyaretleri ve sanayi çarşısında çalışmalar yaptık. Ev toplantıları salon toplantıları yaptık ve 2009 da seçimleri kazandık. Görev dağılımda hep başkanımızın yanında olduk. Başkanımızı 28 Kasım 2010 tarihinde kaybettik. Yasal olarak on gün içinde başkan seçmemiz gerekiyordu. İlk bana teklif geldi. Birilerinin bu işi götürmesi lazım dedim ve kabul ettim. 7 Aralık 2010’dan bugüne başkanlığımızı sürdürüyoruz. Zor günlerde göreve başladık bugün daha rahat bir şekilde başkanlığımızı sürdürüyoruz.” dedi.
BOLVADİN’İN YAPISI ANAERKİL
Bovadin ilçesinin muhafazakar bir yapısı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, ilçe ailede de yöneticinin kadın olduğunu söyledi. Bolvadin’in görünüşte çok muhafazakar, özünde eğitime önem veren ve anaerkil aile yapısı olduğuna değinen Kılçık; “Bolvadin’de yönetici kadındır. Getiren koparan çocukların eğitimiyle ilgilenen kadındır. Eşi çalışır maddi imkanları sunar. Ama ev işlerine erkekler karışmazlar. Bende Bolvadin’de 30 yıldan fazla bir zamandır eczacı olduğum için halkla iç içeyim. Hiç kimse bana bayan erkek ayrımı yapmadı. Onlar hep beni siyasetin içinde olarak gözlemlediler. Sivil toplum örgütlerinde siyasi partilerde görevler aldım. Nazmiye Kılçık bu işi yapabilir mi diye soran bile olmadı. Yapar dediler, yaparız dedik. Başkanımız aniden bir Pazar günü kalp kriziyle vefat edince biz cenaze işleriyle uğraşırken bir başkanlık seçimi konusu mecburen açılıyor. Teveccüh gösterip dediler ki başkanlık size uyar. Hep uzak kalmak istedim. Bana hep yanımda olacaklarını söylediler ve oldular. Parti teşkilatım belediye çalışanlarım hep yanımda oldular.” diye konuştu.
BİRLİK BERABERLİK SAĞLANIYOR
Bolvadin’in çıkarlarının ilk sırada yer aldığını söyleyen Nazmiye Kılçık, gerektiğinde herkesin bir araya gelip Bolvadin için elini taşın altına koyduğunu, ilçe için insanların siyasi kimliklerini bir tarafa bırakıp bir bütün olmayı bildiklerini vurguladı. Nazmiye Kılçık; “Aldığımız kararlarda biz genelde beraberiz. Mutabık kaldığımız konular çoğunlukta fakat bazen bir muhalefet olması gerektiği düşünüldüğü zamanda ret oyu verebiliyorlar. Bolvadin’i ilgilendiren konularda destek alıyoruz. Çünkü Bolvadin’i ilgilendiren konularda, Bolvadin şanslıdır. Bir araya gelmeyi bilir. Particiliği bir tarafa bırakır ve ilçenin menfaatleri doğrultusunda karar alınır. Bu konuda sıkıntı yaşamadık yaşayacağımızı düşünmüyorum. 2009 seçimlerine girerken Ahmet Helvacı Bey adaydı. Görev başındaydı. Biz Mehmet beyi çıkarttık ve inanın seçim gezilerinde o seçimi kazanacağımızı hissettik. Her gittiğimiz yerde diyorlardı ki hocam oyum sizindir. İlahiyatçı ve öğretmen kimliği taşıması onun her gittiği yerde güzel karşılanmasına neden oldu. Esnafımızın ziyaretlerinde yemek davetlerinden rica üzerine ricalarla daha sonralara erteleyerek kurtulduk. Çok seviliyorduk. İnanılmaz bir ilgi vardı. Biz DP ile bir koalisyon yaptık. Bu birliktelik oyları ve belediyeyi kazanmamızı etkiledi.” şeklinde konuştu.
ADAYLIKTA ISRAR EDİLİRSE DÜŞÜNÜRÜZ
“Seçimle gelen başkan olsaydım bu kadar rahat olmazdım. Ben meclisten gelen bir başkan olduğum için tarafsızlığımı çok rahat kullanabildim.” diyen Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık; “Başkan olunca dedim ki, ‘Arkadaşlar bizi herkes izlesin ki biz tarafsız olarak Bolvadin’e hizmet edeceğiz.’ dedim. Bunu başardığımıza inanıyorum çünkü ben bunun bir vicdan bir hak olduğunu düşünüyorum. Eğer partinin farklılığından dolayı benden hizmet alamıyorsa ben orada çok büyük günah işlemiş olurum. Ben bu inançta olduğum için gerçekten parti ayrımı hiç yapmadım. MHP’nin de hakkı olan hiçbir hizmeti almasına engel olmayız. Bu nedenle benim MHP de olmama yadırganamaz. Anavatan Partisi’nin parlak günlerinde dört eğilimden bahsedilirdi. Sol partilerde vardı. Bir merkez sağ parti yine milliyetçi parti MHP de olmama şaşılacak bir durum yok. Şu an devam edip etmeme konusuna gelince kafamda oluşturduğum bir şey yok. Memleketin yapılacak işleri varsa ve yine ısrar ederse tekrar düşünürüz. Çünkü kendi benliğinizle hayır deyip bırakırsanız ve hizmetler yarım kalacaksa oda bir günahtır.” ifadelerini kullandı.
“HEP SİYASETİN İÇİNDEYDİM”
Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, hayatının her döneminde siyasetin içinde olduğunu, babasıyla birlikte çocukluğunda mitinglere katıldığını, gençliğinde de sürekli merkez sağ partilerde yer aldığını söyledi. Kılçık şöyle konuştu: “Bu sitemleri her zaman duyuyorum. Benim büyük kızım yüksek lisans yapıyor ve Afyon’da yaşıyor. Ortanca kızım mimar Muğla’da yaşıyor. Küçük kızımda üniversiteye hazırlanıyor. Bir yerlere gidecek. Geriye sadece eşim kalıyor. Oda üç yıldır başkanlığımdan daha öncesinde de ilçe başkanlığım döneminden yalnız yaşamaya alıştı. O nedenle çok sıkıntı yaşamıyoruz. Başkan olmadan rahmetli başkanım grup toplantısı yapardı. Toplantılardan çok sinirli geldiği zaman derdim ki yarabbi iyi ki ben başkan değilim derdim. Biz hep siyasetin içindeydik. Okuduğumuz dönem 1980’lere denk geldiği için bu böyle. Benim babamla Süleyman Demirel’in mitinglerine giderdik, gençlik kollarında görevler alırdık. Üniversite yıllarında sağ sol vardı, biz sağ tarafta MHP ve Adalet Partisinin yanında yer aldık. Yürüyüşlere katılırdık. Hep siyasetin içinde olduk. Biz babamla radyodan hep siyaset dinler Kıbrıs olaylarını takip ederdik. Bolvadin eğitime çok önem veren, verimli düşünen ve ev hanımlarının dahi internet gibi teknolojik gelişmeleri kullandığı bir yerdir.”
ÖNCELİKLİ GÖREV TEMSİL
Herkese karşı samimi bir tavırla yaklaştığını söyleyen Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, ilk görevinin Bolvadin’i en iyi şekilde temsil etmek olduğunu, bu görevin hizmet ve yatırımdan daha önce geldiğini kaydetti. Kılçık şunları söyledi: “Bu benim yapımdaki samimiyetten ileri geliyor. Ben konuştuğum herkesle ne söylediysem odur politikası izlerim. Yüzlerine güleyim arkalarından konuşayım tarzı bakış açım yoktur. Açık arama arayışlarında hiç olmadım. Aleyhimde yazı yazılır. Muhalefette oluyor böyle şeyler. Yazıyı yazanı arıyorum diyorum ki, böyle bir şey yazmışsınız bunu ben hak ettim mi diyorum. ‘Başkanım biz bunu böyle yazmak zorundayız.’ diyorlar. Yerel basınla bir toplantı yapıyoruz. Çok güzel samimi bir ortam fakat bakıyorum ertesi gün bazı gazeteler cımbızla çekilmiş bazı şeyleri yazıyorlar. Arıyorum sitem ediyorum. ‘Başkanım bize daha sert yazın diyorlar ama biz bu kadarını yazabiliyoruz.’ diyorlar. Onlarla hep ben samimi oldum. Siyasilere karşı, Afyon bürokrasisine karşı, protokolüne karşı ben belediye başkanı olarak yapmam gerekenleri en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Benim bir numaralı görevim hizmet ve yatırımdan önce temsil görevimdir. Ben Bolvadin’i öncelikle çok iyi temsil etmeliyim. Siyasilerden de karşılığını görüyorum. AK Parti ilçe başkanımız seçiliyor ben hemen arayıp tebrik ediyorum. Karşılıklı ziyaretlerimiz hep oluyor. Bayramlarda yoğun oluyoruz. Ziyaretlerimizi bitirip istesek de diğer parti teşkilatlarını ziyaret edemiyoruz. Geçenlerde bir toplantı yaptık ve bütün siyasi partilerin ilçe başkanlarını davet ettik. Çok samimi bir havada oturduk ve tekrarlamak istedik. Sivil toplum örgütlerine eski siyasilerimize sormak istediğimiz kaplıcalar gibi konularda ben hepsini topluyor, davet ediyorum. Sağ olsun hepsi katılıyorlar.”
BORÇ ÖDEMESİ DİSİPLİNİZE EDİLDİ
Rauf Denktaş’ın Bolvadin mitinginin kendisini onurlandırdığını belirten Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Hulki Cevizoğlu gibi çok popüler bir gazeteci ile birlikte Rauf Denktaş’ın Bolvadin’de miting yapıcağı belirtilip, Kıbrıs ve Türk bayrakları asılacağını öğrendiğinde Türkiye’nin Atatürk’ü gibi bir insanın Bolvadin’de miting yapmasından onur duyduklarını vurguladı. İller Bankasına 60 milyon lira borcun olduğunu aktaran Kılçık; “Mehmet başkanımız göreve geldiğinde borçların zorlukların ortasında kaldı. Borçlar vergi daireleri SGK ve kişiler gibi konularda borçlar vardı. 60 milyon civarında iller bankasına borcumuz var. İller bankasına olan borcunuzu azaltamıyorsunuz hangi parti olursa olsun bu böyle. Bölünen borç ne kadar olursa olsun faiz her zaman asgari ödemeyi geçiyor. Burcun artması engellenemiyor. İller bankasına borcu olmayan belediye olamaz. SGK borçlarını, vergi borçlarını ve kişi borçlarını ödedik. Kişi borcu olarak çok başarılı olduk. TEDAŞ’a, sendikalara 13 yıllık faizle olan borçlarımızdan hacizler gördük. Heybeli’deki villalar alınmış. Borcun yarısı ödenmiş ama seçim döneminde borçları ödenmeyince faizle 1 milyon 200 bin lira olmuş. Başkanımız ben 100 binlik parçalarla aylık ödeyeyim demiş. Sekizinci taksitte rahmetli olunca bizde ödedik. Bu sefer yakamoz villalardan 1 milyonu gecik borç daha geldi. Anaparası 800 bin kadardı. Avukat geldi bütün araçlarımızı bağlattı. Ben şehir dışındaydım. Dünya başıma yıkıldı. Görüşmeleri zorda olsa devam ettirdik. Çok zorladılar ama sonunda anlaştık. 600 bin liraya düşürdük 400 ünü peşin ödedik. 50 bin olarak taksitle bitirdik. Güzel bir disipline aldık ve bu borçları bitirdik. Aciller ihtiyaçlar dışında hiçbir masraf etmedik. Hiçbir çalışanımızın parası eksik ya da geç ödenmiyor. İkramiyeler, giyim giderleri ve mesaileri gibi konular rutin olarak ödeniyor.” dedi.
“EVİMİN VE İŞİMİN YERİ AYRI”
Bolvadin halkının kültürel anlamda misafirperver olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, başkanlığı sürecinde siyasi kimliğini bir tarafa bırakıp gelen tüm ziyaretçileri en iyi şekilde karşıladıklarını vurguladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bolvadin ziyaretinden örnekler veren Kılçık; “Biz misafirlerimizi her türlü iyi hizmeti sunarız. Afyon’dan bir bakan gelmiş biz onu ağırlamaktan onur duyarız. Bolvadin sol partilere karşıdır. Ama Kılıçdaroğlu buradan geçecekmiş. Biz hemen kendisini davet ettik. Bir çiçek verdik. Parkımızda oturduk bir çay içtik misafir olarak ağırladık. Bu misafirliktir gereken ilgiyi gösterdik. Cumhurbaşkanımız geldi, biz akşamki davete hemen icabet ettik. İleriye dönük dostluklar her zaman çok önemlidir. Kılçık ailesinde bir belediye bir ev hayatı var. Belediye bölümünde eşim olmadı olmazda. Böyle olmasaydı her sorunu olan sıkıntısı olan vatandaşlarımız, eczanemizi ziyaret etmek zorunda kalırdı. Eşim belediye orda başkan orda diyerek net bir tavır ortaya koydu. İşim bitince belediyeden eve geçip mutfağıma giriyorum. Eşime hizmet ederim kahvaltısını hazırlar, biten çayını hep ben veririm. Eşime hürmet etmek beni mutlu ediyor. Bu bizim dinimizde var. Evliliğimin otuz yıllık süresince eşim beni hiç incitmedi. Bende aynı şekilde incitmedim.” diye konuştu.
DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI MAĞDUR ETTİ
Bolvadin ilçesindeki doğalgaz hattı çalışmalarından sözeden Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, doğalgaz şirketi çalışmalarının sıkıntıya neden olduğunu, yaz aylarında yürütülmeyen çalışmaların kış ayında yapılmasıyla mağduriyet oluştuğu kaydedildi. Kılçık sözlerine şöyle devam etti: “Biz doğalgaz şirketinden dolayı bu konuda çok mağduruz. Yazın gelmiyorlar kışın gelince de halkımız mağdur oluyor. Caddelerimiz çamur içinde çukurlar içinde her görüşmemizde sözler veriliyor ama yerine getirilmiyor. Bolvadin’e mutlaka doğalgaz gelecek. Benim bilgilendirilmem hastaneye ya da Fen Lisesine kadarken benim evimin önüne kadar yapılıp bırakıldığını görüyorum. Halk demez mi başkan kendi evine kadar getirmiş bırakmış. Bu nedenle doğalgaz konusunda şirketten çok şikâyetçiyim. Hizmet edemiyorum yeni yollar yapacağız başlayamıyoruz. Yolu yapıyoruz fakat yeniden kazılıyor. ” (Kocatepe)