Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kılıçdaroğlu, Kocatepe’ye çıktı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Kılıçdaroğlu, Kocatepe'ye çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyük Taarruz’un 91. yıl dönümünde, Afyonkarahisar’daki Kocatepe’ye çıktı

Kılıçdaroğlu, Büyük Taarruz’un 91. yılı kapsamında, Afyonkarahisar Valiliği tarafından Şuhut ilçe stadında düzenlenen törenin ardından Çakırözü köyüne geçti. Zafer Yolu Yürüyüşü’nün uğurlama noktasında bir süre vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, askerlerle de hatıra fotoğrafı çektirdi.
Yürüyüş öncesinde CHP Gençlik Kolları’ndan bir kadın üye, Şuhut Stadyumu’ndaki olaylarda hiçbir taşkınlık yapmamalarına rağmen polisin kendilerini dışarı çıkardığı, bazı arkadaşlarının darp edildiği ve biber gazı kullanıldığını söyledi. “Biber gazı yemeyeli bayağı olmuştu” diyen genç kızın yanaklarına dokunan Kılıçdaroğlu ise, “Zaten özlemişsinizdir, o özlem de giderilmiş olmuş” diye espri yaptı.
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ise, olaylarda bir partili gencin yaralandığını söyledi. Toptaş, gözaltı olmadığını, ancak birçok partili gencin darp edildiğini de belirtti.
Zafer Yolu Yürüyüşü’nün yapıldığı 17 kilometrelik parkurda bir süre yürüyen Kılıçdaroğlu, daha sonra araçla Kocatepe’ye çıktı. Kılıçdaroğlu, Kocatepe’de bir süre kalarak, Büyük Taarruz’un gerçekleştiği alan hakkında bilgi aldı.
Kılıçdaroğlu, Kocatepe ziyaretinin ardından, savaşta tamamı şehit düşen Üsteğmen Agah ve Üsteğmen Feyzullah efendi komutasındaki 100 mehmetçik anısına oluşturulan Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği’ni gezdi. Kılıçdaroğlu, beraberindeki milletvekilleri ve partililerle burada dua etti. (Kocatepe)

Şuhut’taki olaylara kınama

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Şuhut’ta yaşanan olayları kınadı

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Şuhut’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldiği sırada yaşanan olayları kınadı. Demirkırkan, “25 Ağustos gecesi Şuhut stadyumunda, emperyalizme kaşı tek vücut olarak, kazanılmış olan en büyük savaşın 91 yıl dönümünde, Afyonkarahisar’da buluşan binlerce kişiye yaşatılan manzaradan utanç duyduk. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcılarımız, parti meclisi üyelerimiz, milletvekillerimiz, yöneticilerimiz, kadın, erkek, genç binlerce CHP’li tören alanına girmeden taciz edilemeye başlanmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanı, valisi, emniyet güçleri önünde Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı’nın konuşması engellenmeye çalışılmıştır. Şehir dışından getirtildiği öğrenilen, görevleri sadece bu kutlamaya gölge düşürmek ve insanları taciz etmek olduğu anlaşılan bindirilmiş kıtalar, coşkulu kalabalığa sözlü ve fiziksel saldırıda bulunmuşlardır. Olayların yaşandığı sırada emniyet güçlerinin de (önceden haberdar edilmelerine rağmen) bu gruba karşı aşırı toleransla davranmaları, olayları ortaya çıkmasını kolaylaştırmış, hepimizi üzmüştür” dedi.
ŞUHUT HALKI SOĞUKKANLI DAVRANDI
Şuhut halkının soğukkanlı davrandığını belirten Demirkırkan, “Hangi siyasi görüşten olursa olsun Şuhut halkının yaratılmaya çalışılan bu olaylar karşısında soğukkanlı tavırları olayların büyümesini önlemiştir. Ülkemizin özgürlüğe adım attığı, yeniden bağımsızlığını ilan ettiği, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bu anlamlı günü hepbirlikte neşe içinde kutlama fırsatını bizlere yaşatmayan, insanlıktan nasibini alamamış, hayata sadece bir pencereden bakan, en hafif deyimiyle fanatizmden başka bir şey bilmeyen bu insanları şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti