Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kılıçdaroğlu’ndan Köksal’a kentsel dönüşüm görevi

Kılıçdaroğlu’ndan Köksal’a  kentsel dönüşüm görevi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Afyonkarahisar’daki kentsel dönüşüm konusunu gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal’a görev vererek, “Burcu Köksal milletvekilimize söylüyorum; Orada ki insanların hakkını, hukukunu tek başına savunacaksın. Yiğit bir insan olarak sonuna kadar savunacaksın” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Afyonkarahisar’ın kentsel dönüşüm projesi hakkında değerlendirme de bulundu.
“HAK SAHİPLERİ FAKİR VE
GÜNLÜK YAŞAYAN İNSANLAR”
Her kentte bazı yerlerin yenilenmesi ihtiyacının ortaya çıkabileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kentlerin bazı yerlerinde ortaya çıkabilen yenilenme ihtiyacı gayet doğaldır. Vatandaşların daha şık kullanışlı evlerde oturmaları hepimizin arzusudur. Afyon’da da bir kentsel dönüşüm kararı alınıyor. Mısri Camii ve İmaret Camii arkasında ki bazı alanlar. Milletvekili arkadaşımız Burcu Köksal tüm bunları dikkatli bir şekilde izliyor. Bakanlar Kurulu 2013 yılında karar alıp buraların yenileneceğini ifade ediyor. Gayet güzel, 5 Şubat 2021 tarihinde yapılacak olan ihalenin Mart ayına ertelendiği bildiriliyor. Sonra TOKİ gelip yıkılacak yerlerin kaç metrekare yerler olacağını, arsalarda değer takdiri yapıyor. Değer takdiri için TOKİ tarafından biçilen değer metrekaresi 450 TL ile bin 750 lira arasında olarak açıklanıldı. Burada oturan insanlar fakir insanlar, günlük yaşayan insanlar, emekliler. Dolayısıyla bunların nasıl olsa sesi soluğu çıkmaz. Bunlar hak aramasını bilmez, bunlara kimse sahip çıkmaz düşüncesi hakim. Kentsel dönüşüm alanı kentin merkezinde.” dedi.
“KENT MERKEZİNDE
400 LİRA ARSA NEREDE VAR?”
“Kent merkezinde 400 liraya arsa mı var? Bu fiyata nerede arsa var Allah aşkına?” diye soran Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Milletvekilimiz Sayın Burcu Köksal araştırdı. Asri mezarlıkta metrekare fiyat bin 500 lira ile 2 bin lira arasındadır. Yani daha pahalı bir fiyat var. Samimi söylüyorum bunlarda vicdan da yok. Ya arkadaş değerlendir, kentsel dönüşüm yap, insanlarda evlerine gidip rahatça otursunlar. Yapılan toplantıda bu insanlar isyan ediyorlar. Haksızlığa uğradık diyorlar. Metrekare fiyat şehrin göbeğinde 400 lira olur mu diyorlar. Yani biz fakiriz diye ensemize vurup arsamızı mı elimizden alacaksınız diyorlar. Sonunda Belediye Başkanı diyor ki, ‘Belediye olarak biz bu kentsel dönüşümün hiçbir noktasında yokuz.’ diyor. Yani ben karışmıyorum yukarıdakiler bu işi biliyor diyor. İşi yukarıya bıraktıysan o iş saraya kadar gider. O adamların cebini doldurmak mümkün değil. Ne verse yerler bunlar. Burcu Köksal milletvekilimize söylüyorum; Orada ki insanların hakkını, hukukunu tek başına savunacaksın. Tek başına, yiğit bir insan olarak sonuna kadar savunacaksın. Bizde her zaman o insanların yanında olacağız.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.