Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kimse Afyon’daki potansiyelin farkında değil”

“Kimse Afyon’daki potansiyelin farkında değil”
“Kimse Afyon’daki potansiyelin farkında değil”

Akrones Hotel Genel Müdürü Hamit Topaloğlu, otelin 5-10 yıllık periyotlarda ki hedeflerinden söz etti.
AFYON DÜNYA PAZARINA GİRMELİ
Finansal, vizyon ve misyon anlamında hedefler koyduklarını belirten Topaloğlu; “Biz beşinci yılımızda Afyon’un artık dünya pazarına girmiş, turistlerin buraya gelmiş, uçakların artmış gelir ve karlılığımızın da ona göre bir yere oturmuş olmasını planlıyoruz. Kesinlikle dış turizm bağlantılarının sağlanması bizim için önem taşıyor” dedi.
AFYON KONGRE TURİZMİNİN DE MERKEZİ OLMALI
Akrones Hotelin vizyon ve misyonu arasında Afyonkarahisar’ın bir kongre merkezi olmasının da bulunduğunu kaydeden Topaloğlu; “Artık Afyon kongre turizminin bir şekilde merkezi olmalı. Bizim bunu daha başka şeylerle de desteklememiz gerekir. Sadece devlet destekli toplantılarla değil. Tabii ki onlarda olacak. Ama mesele şu ki devlet politika değiştirebilir. Devlet toplantılarını farklı şekilde alabilir. Önemli olan renkliliği her zaman artırmak lazımdır. Rusya da olduğu gibi tüm yumurtaları aynı sepete doldurmamak lazımdır” diye konuştu.

EKSİKLİK
OTELCİLERE AİT
“Devlete bel bağlamamak gerek. Devletten destek gelecek biz onun için otel yaptık dememek lazım” diyen Topaloğlu; “Bunun için kaplıcalar Ankara Kızılcahamam ve buna benzer yerler. Devlet destekli toplantıların yapıldığı yerlerdi. Ama bu bölgelerde profesyonel anlamda kongre yapılacak durumda değiller. Konuyu açarsak, bu bölgelerde kongre yapacak kapasitede oteller yok. Kongre yapılacak alt yapılar yok. Kongre yapılacak convention center yok. Kongre yapılacak teknik alt yapıya sahip değiller. Bu tamamen otelcilerin eksiğidir. Antalya’da D20 zirvesi yapıldı. Dünya da bunun üzerinde bir şey olamaz. İstanbul’da NATO örneği var. Her şeyimiz alt yapımız mükemmel. Otel sayısını arttırmamız gerekiyor. Başka bölgelere girmek istemiyorum. Kızılcahamam’ı ele alırsak sınıfları ve kapasiteleri belli oteller var. Ama bizim burası yavaş yavaş kabuğunu kırıyor. Önceden bölgede belli sayıda beş yıldızlı otel vardı. O da ancak belli potansiyelde ki otellere ev sahipliği yapabiliyordu” şeklinde konuştu.  
PAZARLAMAYA DESTEK MEDYADAN
“Artık Akrones Hotel var” sözleriyle otelin iddiasını ortaya koyan Hamit Topaloğlu şunları söyledi: “Akrones’in en büyük özelliklerinden bir tanesi 16 bin metrekare ile Türkiye’nin en büyük spa’larından biri. Kongre turizminde de Türkiye’nin en iyilerinden biriyiz. Fiziksel anlamda da en iyisidir. İki bin metrekare ile 2 bin kişilik toplantı salonumuz mevcut. Workshop odalarımla Türkiye’nin en iyi teknik alt yapısına sahibiz. Ses, ışık sistemi, kendi ekibimiz, kendi sesçimiz, kendi ışıkçımız hepsi mevcut. Bizim misyonumuz ve vizyonumuz burasını bir kongre turizmi merkezi yapmak. Yani artık bizim o kaplıca turizmine gelen devlet ile sınırlı tutmamız gerekiyor. Devleti de, profesyoneli de, doktorları da, ilaç firmalarını da, ayakkabı fuarlarını da, tekstil fuarlarını da, kırtasiye fuarlarını da hepsini istiyoruz. Tüm bu sözünü ettiklerimizin tamamını biz buraya çekmek istiyoruz. Bunun için gücümüz var. Pazarlamamız eksik onu da medya sayesinde yapacağız. Şu anda kimse Afyon’daki potansiyelin farkında değil. Bizle birlikte diğer otellerle baktığımız da 6 otel yürüme mesafesindeyiz. Beş yıldızlı otellerin yürüyüş mesafesinde oluşu demek çok ciddi bir güç anlamına geliyor. Bu büyük bir kongrenin Afyon’a gelip her otelden yüzer, 200’er oda alınıp otelleri de tamamen kapatmadan turistler gelmeye devam ederek büyük bir kongreye ev sahipliği yapılır” ifadelerini kullandı. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi