Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kimse Yok Mu Derneği kimsesizlerin yardımına koştu

Bu haberin fotoğrafı yok
Kimse Yok Mu Derneği kimsesizlerin yardımına koştu

Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şube Müdürü Mustafa Çobanoğlu, dernek tarafından Ramazan ayı süresince Afyonkarahisar’da 900 adet kumanya, 14 bin 500 kişiye iftar ve sıcak yemek dağıtıldığını 500 aileye ise giyim yardımı yapıldığını söyledi

SOMALİ VE FİLİSTİN UNUTULMADI
Ramazan ayında Kimse Yok Mu Afyonkarahisar Derneği tarafından yapılan yardımlar hakkında bilgilendirmede bulunan Dernek Şube Müdürü Mustafa Çobanoğlu, Kimse Yok Mu Derneği tarafından Türkiye ve Dünya üzerinde gerçekleştirilen Ramazan yardımları hakkında da bilgi verdi. Çobanoğlu, “Ülkemizin 81 ilinde Ramazan boyunca 102 bin 869 adet kumanya, 684 bin 590 kişiye iftar ve sıcak yemek dağıtıldı. 19 bin 850 aileye de giyecek ve bayramlık yardımı yapıldı. Filistin Ramazan yardımları kapsamında ise Filistinli 21 bin kişiye iftar ve sahur yemeği verildi. Gönüllülerimiz, 3 bin 120 adet kumanya, bin 350 kişiye de giyecek ve bayramlık yardımı yaptı. Somali’de ise Ramazan boyunca Mogadişu’da iftar yemeği veren gönüllüler, tam 60 bin kişinin iftar sevincine ortak oldu. 29 bin 670 ihtiyaç sahibi ise, dağıtılan kumanyalarla sevindirildi” dedi.
ORTA DOĞU ÜLKELERİNDE
YETİMLER SEVİNDİRİLDİ
Afganistan’da da yoksullukla savaşan 50 mülteci kampına 30 bin adet kumanya dağıtıldığını ifade eden Çobanoğlu, “Kimse Yok Mu, 50 bin kişinin sıcak yemekle iftar açmasına vesile oldu. Afrika’nın ilk bağımsızlığını kazanan ülkesi olan Gana’da yardımlarınız 16 bin kişiye iftar ve sahur yemeği, bin 100 ihtiyaç sahibine kumanya, 300 kişiye bayramlık oldu. Ramazan boyunca Ugandalı 6 bin 600 ihtiyaç sahibine kumanya yardımı yapıldı, tam 10 bin kişiye iftar verildi. Kuzey Afrika’nın en büyük Ülkesi Mısırlı kardeşlerimize bin iftar yemeği ve bin 190 kumanya dağıtıldı. Mali Cumhuriyeti’ndeki 61 bin 600 kardeşimize iftar yemeği, bin 500 ihtiyaç sahibi aileye kumanya dağıtıldı. Ramazan Boyunca Malavili 20 bin 300 ihtiyaç sahibine iftar verildi, 2 bin adet kumanya yardımı yapıldı.
Bangladeş’de 11 farklı şehrin 25 farklı noktasında 45.000 ihtiyaç sahibine kumanya yardımı yapıldı, 2 bin ihtiyaç sahibine iftar yemeği verildi, bin yetime bayramlık hediye edildi” diye konuştu.
YEMENLİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE
KUMANYA DAĞITILDI
Çöl ikliminin olumsuz şartlarında, toz ve kum fırtınalarına karşı yaşamlarını sürdüren 2 bin 250 adet Yemenli ihtiyaç sahibine kumanya yardımı yapıldığını kaydeden Çobanoğlu, “Ramazan ayı vesilesiyle 15 bin Myanmarlı kumanya yardımlarıyla sevindirildi, bin 250 ihtiyaç sahibine iftar yemeği verildi, 100 yetime bayramlık hediye edildi. Üçte ikisi çöllerden oluşan ve yaşam kalitesi en düşük ülkelerden biri olan Nijer’de 37 bin 700 kişiye iftar, 600 ihtiyaç sahibi aileye kumanya, 368 giyecek ve bayramlık dağıtıldı” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti