Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kimsenin göndermeye gücü yetmediği Milli Eğitim Müdürü’nün arkasında kim var?”

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, AK Parti iktidarına meydan okuyarak genel seçime gitme çağrısında bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a ateş püsküren ve mevkidaşı AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’ın Yalçın’la ilgili değerlendirmesine değinen Mısırlıoğlu, “Başımızda 11 yıldır Afyonkarahisar eğitim sisteminin üzerine kara bulut gibi çökmüş bir Milli Eğitim Müdürü var. Dillere destan. Bu Milli Eğitim Müdürünü göndermeye AKP’nin üç milletvekili ve hiçbirinin gücü yetmiyor. Kim var bu Milli Eğitim Müdürü’nün arkasında?” dedi

 

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi. Toplantı başlangıcında İYİ Parti Üyesi olan emekli emniyet mensubu Fehmi Deniz’e parti rozetini İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu taktı.
“İKTİDARI GENEL SEÇİMLERE DAVET EDİYORUM, HODRİ MEYDAN”
Muhammet Mısırlıoğlu, köy statüsünden eski belde statüsüne dönen Dodurga’da yapılan seçim sonuçlarının Türkiye’nin göstergesi olduğunu belirtti. Mısırlıoğlu, “Ben sizin yerinize olsam bu fırsatı kaçırmaz, hemen erken seçime gider, sandığı getiririm. Bin 400 seçmenli Dodurga’da seçim kazandıkları için seviniyorlarsa yolcudur Abbas. Ankara’da, İstanbul’da, Antalya’da, Adana’da, Mersin’de kündeye gelmişsin, sırtın yere yapışmış; bin 400 seçmenli Dodurga’da seçim kazanınca koparttığın gürültüye bak. Oyun bitmiş, siz farkında değilsiniz. Dodurga seçim sonuçlarını kendilerine baz alan iktidarı, hız kesmeden genel seçimlere gitmeye davet ediyorum. Madem inandınız gereğini yapın da görelim. Hodri meydan.” dedi.
“VERİLEN ZAM ENFLASYON KARŞISINDA BUHARLAŞTI”
Enflasyonun yüzde 100 iken 100 liralık ürünün fiyatının 200 lira olduğunu ifade eden Mısırlıoğlu, “Ertesi yıl enflasyon yüzde 50’ye düşerse ürünün fiyatı 100 liraya düşmez, 300 liraya çıkar. Enflasyon, fiyat artış hızını temsil eder, enflasyonun düşmesi fiyatların düşmesi değil, artışın yavaşlamasıdır. Şekere yüzde 555 zam, doğalgaza yüzde 300 zam, elektriğe yüzde 260 zam, motorine yüzde 312 zam, benzine yüzde 302 zam, ulaşıma yüzde 234 zam, ekmeğe, una yüzde 226 zam. Ayçiçekyağı yüzde 210 zam, ete-süte yüzde 205 zam, mutfak tüpü yüzde 200 zam, otogaza yüzde 183 zam, enflasyon yüzde 78,62’dir. Türk-İş tarafından açıklanan Haziran ayı açlık ve yoksulluk sınırında güncel veriler. Açlık sınırı 6.391 TL’dir. Mutfak enflasyonundaki artış aylık yüzde 6,2’yi buldu. Son on iki aylık oran 117,3 oldu. Geçen yılın aynı ayında yüzde 20 olan Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi’nin yıllık yüzde 155 olması ve tarımsal girdi fiyat endeksinin yüzde 113’e çıktığı bir tablo AKP’nin eseridir. TÜİK’e göreenflasyon Haziran’da TÜFE’de yüzde 4,95 yıllık yüzde 78,62 oldu. Aylık ÜFE yüzde 6,77 yıllık yüzde 138,31 oldu. Eyyy TÜİK enflasyon yüzde 200-300 artmışken paylaştığın rakamları kime göre neye göre açıklıyorsun? Emekli ve çalışana verilen zam, enflasyon karşısında buhar oldu. 6 aylık enflasyon yüzde 42,35’dir.” diye konuştu.
“NEBATİ 5 TWEET ATIP
TOPU DIŞ GÜÇLERE ATTI”
“Emekliyle adeta dalga geçiliyor. İnsanca bir yaşam isteyenlere, açlık sınırının yarısı olan 3 bin 500 TL, aylık olarak reva görülüyor.” diyen Mısırlıoğlu, “Ülkemiz emekliler, işçiler, köylüler, emeğiyle geçinenler açısından git gide dayanılmaz hale gelmektedir. Temel tüketim maddelerine gelen art arda zamlar yaşam koşullarını özellikle emekliler için akıl almaz bir şekilde zorlaştırmıştır. Elektrik, doğalgaz, su fiyatları emeklilerin aylıkları ile karşılanamayacak düzeye geldi. En düşük emekli maaşının 3 bin 500 lira olması kabul edilemez. En düşük emekli maaşının neredeyse açlık sınırının yarısı, asgari ücretin ise yüzde 63,5’u gibi komik bir oranla karşı karşıyayız. İktidar bahaneleri bırakmalı, TÜİK’in yalan enflasyon hesaplarına sığınmaya son vermelidir. Dini bayramlar öncesi yılda 2 sefer olarak verilen ve adı ikramiye olan aslında harçlık bile sayılamayacak düzeye inen ödemeler için hiçbir iyileştirme yapılmamaktadır. Enflasyon farkı aylık ödenmelidir. Ekonomik sorunlarla boğuşan Arjantin’de ekonomi bakanı istifa etti. IMF’ye 44 milyar dolar borcu bulunan ülkede enflasyonun yüzde 60’ın üzerine çıkmasının ardından ekonomi yönetimi değişti. Türkiye’de para birimi tüm zamanların en düşük değerini gördü, enflasyon 24 yılın zirvesindedir. Gözleri ışıl ışıl parlayan Nebati 5 tweet atıp topu dış güçlere attı. Herhalde Arjantin’de enflasyon yüzde 70’i geçseydi o banaknda Nebati gibi gözleri parıldayarak görevine devam ederdi.” şeklinde konuştu.
“İKTİDAR İFLAS ETTİ
SANDIK ZAMANI GELDİ”
İktidarın yılın başında asgari ücreti ancak açlık sınırına eşitleyip ‘müjdeler olsun’ açıkladığını belirten Mısırlıoğlu, “İktidar, bu sefer onu bile yapamadı. Asgari ücreti açlık sınırının bin TL altında belirleyip sonra milletin karşısına çıkmaya hiç mi utanmadınız. Milletini enflasyona karşı koruyamayan bir iktidar siyaseten iflas etmiş, sandık zamanı gelmiş demektir. Mart 2018’de bin 603 TL olan asgari ücrete karşılık emekli bayram ikramiyesi bin liraydı. Bu dönemde emekli bayram ikramiyesinin asgari ücrete oranı yüzde 62’ydi. Mart 2021’de ise emekli bayram ikramiyesinin asgari ücrete oranı yüzde 35’e düştü. Emekli ikramiyesinin asgari ücrete oranı korunsaydı, 2021 yılında emekli ikramiyesinin en az bin 763 TL’ye yükseltilmesi gerekirdi. Şu an verilecek bin 100 lira bayram ikramiyesi ile emekli bir kurban hissine dahi giremiyor. Emeklisine üç kuruşu çok gören AKP, kur korumalı mevduatlara Mart ve Nisan aylarında toplam 16 milyar 255 milyon liralık kur farkı ödedi. Yeter artık memur kadar başınıza taş düşsün. Yüzde 42 zam değil enflasyon farkıdır. Memura verilen zam yüzde 7’dir. Açıkladığınız yalan yanlış bilgiler ile halkın cebinden para çalıyorsunuz. Devletin kendisine ait olan ve maddi durumu iyi olmayan öğrenci yurdu olan KYK Yurt ücretlerine yüzde 80’e varan zam yaptı. Öğrenciler KYK yurtlarına yüzde 80 zam yapıp 450 TL’ye kaldığım yurdun fiyatının 800 olması ve depozito zammı farkı için 480 lira vermemiz ne kadar adil? ‘Öğrenciyiz biz öğrenci bizlere yardım etmeniz gerekiyorken şu yaptıklarınıza bakın. Cidden yorulduk artık.’ diye haykırıyor. KYK kredisi 850 TL. Yeni zamla beraber sadece yurt ücreti aylık 900 TL. Bu gençler neyle yaşayacak? Ya Allah aşkına 400 liradan 900 TL nasıl zam yapıyorsunuz? Öğrenciler ne yapacak?” ifadelerine yer verdi.
“MÜBAREK BAYRAMDA
ZAMLARI GERİ ALIN”
Devletin üniversite öğrencilerine verdiği 850 TL’lik KYK kredisinin peşine düştüğünü söyleyen Mısırlıoğlu, “Öğrencinin harçlığına göz diktiler. KYK yurt ücretlerine yapılan zammın anlamı şu; asgari ücrete yapılan artış daha vatandaşın cebine girmeden zamlarla geri alınıyor. Zam yağmuru, zam sağanağı başladı. Zam yağmuru KYK yurtlarında kalan öğrencilerin ücretlerine yapılan zamla başladı ve devam ediyor. Bu çocuklar nasıl okuyacak? Emekli, işçi, memur dar gelirli aileler çocuklarını nasıl okutacak? Elinizi vicdanınıza koyun şu mübarek kurban bayramında geri alın bu zamları. Vatandaşı sizden ücretlerine zam istediğine pişman ettiniz. Emekliye, asgari ücretliye, memura verdiğiniz ücret zamlarını geri alın başınıza çalın, yaptığınız tüm zamları geri alın. İnsanları açık sınırının altında ölüme mahkum ettiniz. Düşün artık milletin yakasından.” ifadelerini kullandı.
“ASTSUBAYLAR SAVAŞ YERİNE SOKAKTA ÖLMEK İSTEMİYORLAR”
Astsubayların sorunlarını dile getiren Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “Astsubaylarımız imtiyaz değil adalet istiyor. Savaş yerine sokakta ölmek istemiyorlar. Astsubaylarımız temsil tazminatı, komutanlık tazminatı lojmanda adil paylaşım. OYAK yönetiminde söz hakkı istemektedir. 2014 yılında ölüm orucu başlatan sadece bizi duyun ve anlayın diyen ordunun bel kemiği astsubayları o tarihte ‘tamam anladık’ diyen iktidar üzerinden 8 yıldan fazla geçmesine rağmen birçok haksızlığa birçok kanayan yaraya çare olmayan sadece yandaşlarını düşünen iktidar, yalanlarına bir yenisini bu camianın gözünün içine baka baka tekrarlamıştır. 20 yılı aşan iktidar sürecinde her türlü imkânı, gücü elinde tutan AKP bu adaletsizliği bu ayrımcılığı tarihe gelecek nesillere ve kamu vicdanına bunun hesabını veremeyecektir. Yeter diye haykıran astsubaylarımız, eşleri çocukları hatta torunları ile birlikte bu gidişe dur diyerek hesap sorma sırasının artık kendinde olduğunun bilincindedirler. Haklı davalarını sonuna kadar destekliyor, yanında olduklarımızı ve iktidar olduğumuzda yalandan uzak günü kurtarmaktan uzak, gerçekten sorunlara eğileceğimizi bilmelerini istiyoruz.”
“KİM VAR BU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ’NÜN ARKASINDA?”
Mevkidaşı AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’ın atamalarla ilgili açıklamasını sert sözlerle eleştiren Mısırlıoğlu şunları söyledi: “İşinize gelince rotasyon işinize gelmediği zaman biz bilmeyiz onu Milli Eğitim Bakanlığı bilir. Başımızda 11 yıldır Afyonkarahisar eğitim sisteminin üzerine kara bulut gibi çökmüş bir Milli Eğitim Müdürü var. Dillere destan. Bu Milli Eğitim Müdürünü göndermeye AKP’nin üç milletvekilinin, il yöneticilerinin, ilçe başkanlarının, il genel meclisi üyelerinin, belediye meclis üyelerinin bunların hiçbirinin gücü yetmiyor. Kim var bu milli eğitim müdürünün arkasında? Afyonkarahisar eğitimde başarı sıralamasında yüzde 50-60’da geziyor. Afyonkarahisar Anadolu’nun ortasında bir şehirdir. Gelir orta düzeyi iyi derecede olan şehirlerden birisidir. Niye biz eğitim konusunda sonlardayız? Bunun müsebbibi veliler mi, çocuklar mı, yoksa okuldaki öğretmenler mi? Yoksa liyakati esas almadan atadığınız müdürler mi? Siz o müdürlerin kim olduklarını biliyorsunuz, bende biliyorum. Siyaset esas, o malum sendikanın üyelerini bir bir hiçbir zaman liyakatine bakmadan Afyonkarahisar çocuklarının geleceğini karartmak pahasına sizin siyasi duygu ve düşüncelerinize uygun olduğu için otutturmaya devam ediyorsunuz. Biz de sessizce izliyoruz. Öyle mi? İzlemeyeceğiz.”
“SAYIN ULUÇAY SİZ KİMİ KANDIRIYORSUNUZ?”
Muhammet Mısırlıoğlu bürokrat atamalarına yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü: “Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Feyzullah Dereci Ekim 2019 da ilimize atandı. Temmuz 2022 de Samsun iline tayini çıktı. Önceki gün basın mensubu arkadaşlarımız AKP İl Başkanı Sayın Uluçay’a bu bağlamda İl Milli, Eğitim Müdürü Sayın Metin Yalçın’ın ne zaman rotasyon uğrayacağını sormuşlar. Sayın Uluçay ‘11 yıl olmuş, bakanlık değiştirir mi? Bu Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili bir durum.’ demiş. Sayın Uluçay siz kimi kandırıyorsunuz? Halkımızı cahilmi sanıyorsunuz? Hangi bürokratın arkasında kimlerin olduğunu, bu bürokratların kimlerin himayesinde olduğunu halkımız gayet iyi biliyor. İktidara geldiği 2002 yılından bu yana kamuda liyakati ikinci plana atan, ‘partili’ bürokrat modelini hayata geçiren AKP’nin, İl Başkanı şimdi ‘Ben bilmem. Bizde sizler gibi gazeteden gittiğini öğreniyoruz.’ masalını okuyor. Hadi ya. Eğitim seviyesinde ilimizin yerlerde sürünmesinin vebali sizin de en az İl Milli Eğitim Müdürü kadardır.”
“MERAK ETMEYİN
SAYIN ULUÇAY AZ KALDI”
Uluçay’ı asgari ücret konusundaki açıklamaları nedeniylede eleştiren Mısırlıoğlu şunları kaydetti: “Asgari ücret konusunda Sayın Uluçay ‘Ben işçimize verilen maaşın fazla olmadığını onların bunu hak ettiğini düşünen bir işverenim.’ demiş. Çalışanlarına açlık sınırının altında bir asgari ücreti layık gören zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Asgari ücretle bir yıl önce 200 liradan 14 çuval alabilen vatandaşımız, bu gün 5 bin 500 lira 4 çuval şeker alabilmekte. Sayın Uluçay ‘Sıkıntıları 20 yıllık tecrübesiyele AKP çözecektir.’ demiş. 20 yılda sorunları yaratan AKP sorun çözmekten bahsediyor. Asıl sorun sizsiniz. 20 yıldır muhalefet mi yönetiyordu bu ülkeyi. Yediniz bitirdiniz, tükettiniz, şimdi sorunu biz çözeriz masalı okuyorsunuz. Sizin gittiğiniz gün ampuller sönecek güzel Türkiye’mize güneş doğacaktır. Sizde tarihin karanlık sayfalarında yerinizi alacaksınız. Asgari ücret açıklanınca muhalefetin tokat yediğinden bahseden Sayın Uluçay’a mesajım, vatandaş sandıkta tokatı size atacak merak etmeyin Sayın Uluçay az kaldı.
“ŞUHUT HİSAR TEPE TESİSİNE NE KADAR HARCAMA YAPILDI?”
Muhammet Mısırlıoğlu, Şuhut ilçesinde Hisar Tepe’de ki tesisin el altından Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt tarafından kiralandığı yönünde iddialar olduğunu dile getirdi. Mısırlıoğlu, “Şuhut ilçesinde Hisar Tepede bulunan tesisi 17 yıldır işleten işletmeci mahkeme kararıyla tahliye ettirildikten sonra 200-300 milyar arasında bir masraftan sonra Belediye Başkanı Recep Bozkurt tarafından el altından kiraya verildiği iddia ediliyor. Şu hut Belediye Başkanı Sayın Recep Bozkurt’a soruyorum. Bu tesise ne kadar harcama yapıldı? Kiraya vermek için ihaleye çıkılmadığı doğrumu. Ne kadar kira bedeli ile kime kaç yıllığına kiraya verildi. Adaletle özgürleşen, güvenle yaşayan, liyakatle eşitlenen, sevgiyle güçlenen, üreterek kalkınan, güçlü, zengin ve mutlu Türkiye’ye hep birlikte kavuşacağız. Çok az kaldı. Yoldan dönenler, yarım bırakanlar, hikâyemizi farklı noktalardan vurmaya çalışanlar, verilen emekler ve dava yolunda çekilen çileye çomak sokmaya çalışanlar oldu. Yılmadık, duymadık ve yolumuzdan şaşmadık. Allah bu yolda başta Genel Başkanımız Meral Akşener olmak üzere partimizin hiç bir ferdini utandırmasın. Yolumuz uzun, çok az kaldı.” dedi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi