Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kimsenin öteki olmadığı Türkiye hayal ediyorum

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon
Kimsenin öteki olmadığı Türkiye hayal ediyorum

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümü öğrencilerinin Öğretim Görevlisi Türker Göksel koordinatörlüğünde gerçekleştirdikleri “Gölgesi Yaşadığı Topraklara Uzun Düşen İnsanlar” projesi kapsamında her hafta farklı bir konukla gerçekleştirilen söyleşileri katılımcı gençlere sunmaya devam ediyor. Projenin bu haftaki konuğu eski Bilecik ve Kütahya Emniyet Müdürü, şair ve yazar Şevki Dinçal oldu.
Öğrencilerce hazırlanıp, yöneltilen soruları büyük bir içtenlikle cevaplandıran Dinçal, “Sanat, sanatçı, şair muhaliftir. Muhalif gözüyle bakılır. Toplumun derdiyle dertlenir, çilesiyle çile çeker, olumsuzlukları gören ona ses olan, bir söz vardır; Şiir vahiyle cinnet arasında bir şeydir diye. Dolayısıyla şairin tabii ki bir misyonu var. Ama bakıyorsunuz ben şairim diye ortada dolaşan sadece belirli konulara yoğunlaşmış toplumun bazı durumlarından haberdar olmayan, bazı acılarından, bazı problemlerinden haberi olmayan. Eğer bir şiir toplumun içinden çıkmıyorsa, hayatın içinden çıkmıyorsa, yaşamın içinden çıkmıyorsa ben o şiire şiir demem. Tabii ki şiirde kurgu çok önemli anlatacağınız, vereceğiniz mesajlar çok önemli ama samimi şiirin yaşamın içinden çıktığına inanıyorum” dedi.
KENDİNİZİ VE
HAYATINIZI SEVİN
Dinçal, “Gelecekte nasıl bir Türkiye umut ediyorsunuz?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
“İnsanın, insanca olduğu savaşların olamadığı, herkesin sokakta huzur içinde dolaşabildiği ve herkesin herkese farklı gözle bakmadığı öteki olarak nitelendirmediği bir Türkiye hayal ediyorum. Ben, Ankara’da sokaklarda yattığım günlerde yanımda bir arkadaşımla rahmetli Süleyman Demirel’in karşısına geçip biz okumak istiyoruz dedik. Benimle beraber aynı şansı elde eden kişi okumadı. Küçük düşürme olarak algılamayın. Ama ben okudum ve bana düşeni yaptığımı düşünüyorum. İyi ki yapmışım diye düşünüyorum çünkü geçmişte benim durumumda olan yüzlerce binlerce çocuğa umut verdiğimi ve onlara çare olduğumu düşündüm. Bu bakımdan da kendimi mutlu ve huzurlu hissediyorum. Gençlerimize tavsiyem şu: Önce siz üzerinize düşeni yapacaksınız. Önce siz farkına varacaksınız, farkındalık yaşayacaksınız. Sizde olmayanı hiç kimse size veremez. O zaman kendi gerçeğinizi kabul edeceksiniz ve kimseyi ötelemeyeceksiniz. Sevginin çok önemli bir kavram olduğunu düşünüyorum. Kendinizi ve hayatınızı seveceksiniz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti