Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kırmızı Bülten Nedir? Nasıl Çıkarılır? Kırmızı Bülten Ne İşe Yarar?

Son günlerde uluslararası boyutta Kırmızı Bültenle aranan suç örgütü üyelerinin yakalanması ile gündeme gelen Kırmızı Bülten, internet kullanıcıları tarafından da merak edilmeye başlandı. Peki Kırmızı Bülten Nedir? Kırmızı Bülten Nasıl Çıkarılır? Kırmızı Bülten Ne İşe Yarar?

Son günlerde uluslararası boyutta

Son olarak Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur için çıkartılması ile gündemdeki yerini alan Kırmızı bülten internet ortamında da en çok araştırılan konular arasına girdi. Özellikle örgüt liderleri, örgüt üyeleri için de çıkartılan Kırmızı Bülten, İnterpol tarafından çıkartılan bir yakalama emri olma özelliği taşıyor.

Kırmızı Bülten Nedir? Nasıl Çıkarılır? Kırmızı Bülten Ne İşe Yarar?

KIRMIZI BÜLTEN NEDİR?

Bir tutuklunun, şüpheli veya sanıkların, tutuklama emri ile görüldüğü yerde tutuklanıp, iade edilmesini belirten bültendir. İnterpol Bülteni olarak da adlandırılır.

KIRMIZI BÜLTEN NE İŞE YARAR?

Uluslararası aranan şansın yakalanması için üye ülkeler arasında işbirliğinin sağlanması amacıyla İnterpol tarafından yayınlanan bir bültendir. Kırmızı Bülten’in çıkartılmasındaki amaç, suçu nedeniyle aranan şahsın tespit edilerek en kısa sürede yakalanıp adli mercilere veya arayan ülkeye teslim edilmesini sağlamaktır.

Kırmızı Bülten Nedir? Nasıl Çıkarılır? Kırmızı Bülten Ne İşe Yarar?

KIRMIZI BÜLTEN NASIL ÇIKARILIR?

Uluslararası aranan kişinin yerinin tespit edilerek yakalanabilmesi için, Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı yani İnterpol tarafından üye ülkelerin talebi üzerine yayınlanır. Adaletin en kısa sürede sağlanabilmesi için üye ülkeler arasında yakalama isteği Kırmızı Bülten ile talep edilir.