Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kırmızı Et Üreticileri Birliğinin mali kongresi yapıldı: Üreticilerden 2017 yılı aidatı alınmayacak

Afyonkarahisar Kırmızı Et Üreticileri
Kırmızı Et Üreticileri Birliğinin mali kongresi yapıldı: Üreticilerden 2017 yılı aidatı alınmayacak

Afyonkarahisar Kırmızı Et Üreticileri Birliğinin olağan mali genel kurul toplantısı 3 Mart Cumartesi günü OSB toplantı salonunda yapıldı.
2017 YILI AİDATI ALINMAYACAK
Genel kurul divanının oluşturulması ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Toplantıda 2017 yılı faaliyet raporu okunduktan sonra oybirliği ile kabul edilip, 2018 yılı tahmini bütçesi görüşüldü. Toplantıda alınan karar gereğince 2017 yılı aidatı alınmayacak. Afyonkarahisar İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Fikret Yavuz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde büyük baş besilik sığır desteğinin dağıtımı ve sisteme girişi amacıyla 2010 yılında kurulduğunu söyledi. Bu amaçla her yıl büyükbaş besilik sığır kestiren üreticilere hayvan başına belirli fiyatlarla destek verildiğini ifade eden Yavuz, “Birlik olarak 2016 yılından beri üreticilerimizden ithal besilik sığır talep edenler için güney Amerika ve Avrupa’dan besilik ithal edilmiş bu doğrultuda hiç bir kar amacı gütmeden Afyonkarahisar da dağıtımı yapılmıştır. Geçen yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın kararı ile et fiyatlarının yüksek olması gerekçesi ile destek ödemeleri kaldırılmıştır. Biz de Birlik olarak üreticilerimize herhangi bir destek verilmediğinden mağduriyet oluşmaması adına genel kurul kararı ile 2017 yılı aidatların alınmaması için karar aldık” dedi.
UCUZ YEM DAĞITIMI PLANLANIYOR
Fikret Yavuz, 2018 yılında besilik ithalatı için genel kurul kararı ile Birliğe yetki verilip ithal talep eden üreticilerin birlik aracılığı ile ithal besilik sığır talep edebileceklerini belirtti. Afyonkarahisar’ın Türkiye de et üretiminde 3’ncü sırada yer aldığını vurgulayan Yavuz, “Bizler birlik olarak Afyonkarahisar’ı birinci sıraya taşımak için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu anlamda ileriye dönük projelerimiz de piyasaya göre daha ucuz yem dağıtımı yer almaktadır. Bu konu yönetim kurulumuz toplantılarında enine boyuna görüşülmektedir” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi