Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kırmızı ette Kayseri’nin Afyon’la yarışması mümkün değil”

Afyonkarahisar’ın büyükşehir olmasını istediklerini

Afyonkarahisar’ın büyükşehir olmasını istediklerini söyleyen Hüseyin Ceylan Uluçay, kırmızı et konusunda İstanbul pazarına hâkim olan Afyonkarahisar’ın açık ara önde olduğunu Kayseri ve diğer ileri kat be kat geçtiğini vurguladı. Uluçay, “Kırmızı ette Kayseri’nin Afyon’la yarışması mümkün değildir” dedi

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay başkanlığında haftalık değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya; Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve İl Başkan Yardımcısı Yakup Yılmaz katıldı.
“SİGORTALI ÇALIŞAN SAYISI ARTTI”
Hüseyin Ceylan Uluçay, il merkezine bağlı 22 köye İl Özel İdaresi tarafından başta elektrik ve farklı ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla 10’ar bin TL ödeme yapıldığını söyledi. Uluçay, “Bu ödeme 18 ilçemizin tamamını kapsıyor ve her köy için 10 bin TL bütçe ayrılmıştır. Afyonkarahisar’lı hemşehrilerimize hayırlı olsun. Dünya ekonomilerinin allak bullak olduğu bir dönemde vatandaşın ekonomik yükünü hafifletmek için birçok ürün ve hizmette kendi vergi payından feragat edip indirimler uygulayan hükümetimiz, istihdamdan turizme sanayiden hayvancılığa, tarımdan teknolojiye, eğitimden sağlık hizmetlerine kadar onlarca kalemde halkına destek üstüne destek veriyor. İktidarın sosyal devletin gereklerini yerine getirmesinden rahatsız olan zillet ittifakı ise, vatandaş lehine hiçbir şey yapılmadığını ileri sürerek korkunç bir algı operasyonu yürütüyor. Ellerinde argümanı kalmayan muhalefeti kur operasyonlarının çökertilmesi, mega projelerin sekteye uğramadan devam etmesi ve sırada enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi hedefi ellerini boşa çıkarmıştır. Türkiye ekonomik olarak kısa sürede çok daha iyi konuma gelecek bir sürece girmiştir. Hemen her gün battık ve bittik demekte başka bir kelam edemeyen aciz ve mandacı muhalefete sigortalı çalışan sayısının nasıl arttığını göstererek cevap vermek istiyorum. 2020 yılı 4A sigortalı sayısı 117 bin 667, 4B çalışan sayısı 35 bin 193, 4C sigortalı sayısı 28 bin 518 olmak üzere toplam Sosyal Güvenlik kapsamında aktif çalışan sayısı 181 bin 378 sigortalı vardı. 2021 yılında 4A sigortalı sayısı 123 bin 785, 4B sigortalı sayısı 37 bin 168, 4C sigortalı sayısı 28 bin 434 olmak üzere toplam 189. 138 kişi Sosyal Güvenlik kapsamında aktif çalışan sayısıdır. Bu ülke bunların söylediği gibi olsaydı istihdam sayısı 8 bin kişi nasıl artacaktı?” dedi.
“2 BİN 927 ENGELLİ ÇALIŞMA
HAYATINA BAŞLADI”
Hayatın her alanında engellilerin hizmetlere erişimini sağlayacak mekanizmalar oluşturulmasını sağladıklarını belirten Uluçay, “2030 Engelsiz Vizyon Belgesi ile tüm bu çalışmaları daha ileriye taşımayı, engellilerimizin potansiyellerini en üst düzeyde kullanabilmelerini temin etmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Engelli Kamu Personeli Atama töreni gerçekleştirilerek 2 bin 927 engelli kardeşimiz çalışma hayatına başlamıştır. Bu kardeşlerimize görevlerinde muvaffakıyet ve başarılar diliyorum. Engelli kardeşlerimize verdiğimiz hizmetler kapsamında; 2021’de evde bakım yardımı alan engelli sayısı Türkiye genelinde 535 bin 700’e ulaşırken Afyonkarahisar’da bu rakam 4 bin 378’dir. Okullarda kaynaştırma eğitimi alan engelli öğrenci sayısı 58 binden 320 bine çıkmıştır. Afyonkarahisar’da da 2 bin 150’ye ulaşmıştır. Özel eğitim sınıflarında öğrenim gören engelli sayısı Türkiye genelinde 7 binden 50 bin sınırına dayanırken Afyonkarahisar 265’e ulaşmıştır.” diye konuştu.
“MALUM ZAT CHP’Yİ YANSITAN AYNADIR”
Hüseyin Ceylan Uluçay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, “Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı”ın Resmi Gazetede yayımlandığını belirtti. Uluçay, “Enflasyonla mücadele kapsamında alınan karar ile birlikte; temel gıda ürünlerinde Katma Değer Vergisi (KDV) yüzde 8’den yüzde 1’e indirildi. Bu karar doğrultusunda harekete geçen Afyonkarahisar Belediyesi, su fiyatlarında KDV oranını yüzde 1’e indirdi. KDV indirimi doğrultusunda mesken, işyeri, sanayi, inşaat başta olmak üzere bütün abone türlerinde yeni fiyat uygulanacak. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’de gerekeni yaparak su tüketiminde KDV oranını yüzde 8’den yüzde 1’e indirmiştir. Bununla birlikte; Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Sandıklı, Emirdağ, İscehisar, Dinar, Özburun, Sülümenli, Bolvadin, Dişli, Salar, Sinanpaşa, Erkmen, Taşoluk, Evciler, Susuz, Tatarlı, Sultandağı, Pazarağaç, Haydarlı, Çobanlar, Yaylabağı ve Gebeceler KDV’yi yüzde 14 ve yüzde 8’den yüzde 1’e indirdi. Bunlarla birlikte Akharım belediyemiz de zaten tonunu bir liradan verdiği için ekstra indirime gitmeyecektir. Afyonkarahisar’da belediyelerimiz vatandaşlarımızın lehine olan kararlar alarak su faturalarında indirime giderken ‘Temel Atmama’ töreni ile İstanbul’a tasarruf edip kaynak oluşturduğunu söyleyenlerin artan maliyetler bahanesiyle suya yapacağı zammı sözde yaptıkları tasarruflardan karşılamalarını, akabinde de yapraklar gibi su sayaçlarının da kendilerini alkışlamasını bekliyoruz. İstanbul’a seçimlerde temiz ve ucuz su vaadinde bulunanlar daha geçtiğimiz hafta su kullanım ücretlerine yüzde 90 ile yüzde 175 arasında zam teklifi etmiş, neyse ki AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedilmiştir. Malum zat CHP’nin gerçeklerini yansıtan aynasıdır.” şeklinde konuştu.
“AÇIKLAMAYI NEDEN 28 ŞUBAT
TARİHİNDE YAPTILAR?
Altı muhalefet partisi liderinin geçtiğimiz günlerde yuvarlak bir masada toplanmalarını değerlendiren Uluçay, “Aklımızdan geçen soruları sıralayacağız; Birincisi ‘Millet ittifakı’ ismini değiştireceği konuşmaları üzerine, içlerinden biri acaba HDP’de ismi değiştirmek istiyor mu diye sordu mu? Acaba içlerinden hangisi HDP ile gizli toplantıyı ne zaman yapalım diye sordu. Toplantıda Joe Biden ve büyükelçilerin kendilerine verdikleri mesajlar konuşuldu mu? Beş saat süren toplantının akabinde bir tek ‘parlamenter sisteme nasıl geçileceğini’ açıklamak neyin nesidir? Bir başka gün yokmuş gibi açıklamayı 28 Şubat’ta yapmak akıl tutulmasıysa, altısının birden aklı nasıl tutuldu?” sorularını sordu.
“VATANDAŞLARIMIZI BU
SIKINTILARDAN DA KURTARACAĞIZ”
“Vesayetin gücünü nasıl kırdıysak, darbecilerin önünü nasıl kestiysek, ekonomik tetikçilere meydanı nasıl bırakmadıysak vatandaşlarımızı da bugünkü sıkıntıların pençesinden de kurtaracağız.” diyen Uluçay şu ifadeleri kullandı: “Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası hedefleriyle hazırladığımız programımızı adım adım uyguluyoruz. Ülkemizin ayağına vurulan her pranga gibi, faiz, döviz kuru ve enflasyon prangasını da parçalayıp atacağız. Artık faiz tartışması da gündemden önemli ölçüde düştü, döviz kuru da istikrara kavuştu. Şimdi sırada enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara indirmek var. Bunun için; Bakanlıklarımız, KDV indiriminin fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığını yakından takip edecek, aksi yönde davranış sergileyen firmalara da gereken yaptırımları uygulayacaklardır.
Elbette sokakta, tezgâhta, vitrinde canımızı yakan fiyat artışları vardır, emin olun bunların hepsi de geçicidir, konjonktüreldir, bu döneme mahsustur. Hali hazırdaki en önemli sorunumuz yüksek enflasyondur. İnşallah onun da üstesinden, her geçen ay inişini görerek geleceğiz. Vatandaşımıza gelen elektrik ve doğalgaz faturaları elbette yüksektir. Ama buna rağmen Türkiye, hem fiyat, hem bunun asgari ücrete oranı bakımından vatandaşlarına en uygun tarifeli elektrik ve doğalgaz hizmeti sunan ülkelerin başında gelmektedir. 210 kilovatsaate kadarki düşük tarife ve 210 kilovatsaatin üzerindeki yüksek tarife rakamları, ilgili kurumlarımız tarafından, vatandaşlarımız lehine yeniden değerlendirilecektir.”
“ÜRETİCİ PERAKENDECİ GIDA VE TOPTANCI SEKTÖRLERİNDEN FEDAKÂRLIK BEKLİYORUZ”
Uluçay sözlerini şöyle sürdürdü: “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarının kriterlerine uyan 4 milyon hane için yılda iki defada ödenmek üzere 450 ile bin 150 TL arasında değişen miktarlarda doğalgaz desteği sağlanacak. Elektrik desteğinde de halen 2,1 milyon hane olan kapsamı 4 milyon haneye çıkartıyoruz. Bununla ilgili yerelde de çalışmalar yakın zamanda başlayacaktır. Yeşil büyüme stratejimiz çerçevesinde yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimine ağırlık veriyoruz. Bu amaçla rüzgâr ve güneş enerjisi yatırımlarına KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyeti uyguluyoruz. 17 Şubat 2022 tarihi itibarıyla can gübresi, amonyum sülfat ve nitropower gübrelerinde yüzde 30’luk indirime gidildi. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla, karma hayvan yemi, yüzde 12 indirimle satılmaya başlamıştır. Pancar üreticilerimizin Mart ayında alacakları pancar bedellerinin ödemesini bir ay öne çekerek, geçtiğimiz Cuma hesaplarına yatırdık. Akademik yarıyılın ikinci döneminden başlamak üzere, yurtlarda kalan gençlerimize verdiğimiz beslenme yardımını aylık 570 TL’den, yaklaşık üçte birlik artışla 750 liraya yükseltilecektir. KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi KDV sistemini sadeleştirme programımız kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV’yi yüzde 1’e indirdik. Ekonomimizi mahvetme tehditlerine kadar varan fütursuz saldırılara karşı elimizdeki tüm imkânları kullanarak mücadele ettik. Geçtiğimiz yılın son aylarında yaşadığımız kur dalgalanmasının piyasalarda yol açtığı paniğin de ülkemiz ekonomisinin gerçekleri ile ilgisinin olmadığını akıl ve vicdan sahibi herkes kabul edecektir. Üretimiyle, ihracatıyla, toptanıyla, perakendecisi ile gıda sektöründen de aynı oranda bir fedakârlık talep ediyoruz.”
“REİS’E KONGO GEZİSİNDE YURDUNUSEVEN EŞLİK ETTİ”
Hüseyin Ceylan Uluçay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ziyareti ve “Türkiye ile BAE” arasında imzalanan 13 anlaşmanın Türkiye’nin çıkarlarına olduğunu belirtti. Uluçay şunları kaydetti: “Sağlık ve tıp bilimleri başta olmak üzere iklim, sanayi ve ileri teknolojiler, tarımsal işbirliği, medya ve iletişim, savunma sanayi işbirliği toplantılarının başlatılması gibi önemli anlaşmalar imzalanmıştır. Cumhurbaşkanımız Kongo ziyaretinde 7 ayrı anlaşma imzalamıştır. İmzalanan anlaşmalar; Askeri çerçeve, savunma sanayi işbirliği, Kinsaşa finans merkezi, altyapı ve Kongo nehri ile kolları üzerinde nehir ulaşım zaptı, 1083 kilometre uzunluğunda otoyol inşaatı mutabakatı ve demiryolu hattı inşasına ilişkin mutabakat zaptını içeriyor. Devletlerarası ilişkiler dostluk, düşmanlık, duygusallık üzerinden belirlenmez. Menfaatler, çıkarlar gözetilerek rasyonel ilişkiler üzerinden belirlenir. Rasyonel ve çıkarları temel alan bir dış siyaset izlemek en iyisi ve doğrusudur. Cumhurbaşkanımıznı Afrika ülkeleriyle ilişkilerimizi samimiyet, kardeşlik ve dayanışma temelinde geliştirmeye, kalkınma çabalarında da yanlarında olmak amacıyla 20-23 Şubat 2022 tarihlerinde üç ülkeyi kapsayan Afrika turunun ilk durağı olan Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ne gitti. Bu ziyarete Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven de katılıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, son 20 yılda 30 Afrika ülkesine 50 ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın ilmek ilmek dokuduğu diplomasi hattı Türkî coğrafyalardan ümmet coğrafyasına, Afrika’dan Balkanlara geniş bir yelpazede etki alanı oluşturarak somut sonuçlar vermiştir. Türkiye’nin bu diplomasi açılımı beraberinde insani ve vicdanı diplomasiyi de getirirken bu sürecin bir milat olduğunu belirtmeden geçmeyeceğim.”
“ELEKTRİK FATURASINA
HAZIRLIKLIYDIM SIKINTI YAŞAMADIM”
Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Uluçay, “Elektrik faturanız ne kadar geldi?” sorusuna “Hazırlıklıydım sıkıntı yaşamadım.” cevabını verdi. Uluçay, “Artışlardan etkilenmemek mümkün değil. Elektrik faturası hiç değişmedi demek zaten yanıltıcı olur. Bunu böyle diye oturup bir şey beklemek doğru değil. Zaten bu hiçbir ticari mantığa da uymaz. Bununla ilgili alternatif çözümler üretmek lazım. Bazı ikame enerji üretimiyle alakalı bir şeyler bulmak lazım. Detaylar çok konuşulur. Ticarethaneler bu konuda araştıracak. Yeni gelişmelere ayak uydurmaları lazımdır. Devletimiz son 2-3 yıldır güneş enerji panellerine ciddi destekler veriyor. Bilindiği üzere merkeze bağlı Karaaslan köyünde ve İhsaniye ilçesi, Emirdağ ve Dazkırı ilçelerimize trafo merkezleri yatırımları için söz aldık. Geçtiğimiz hafta da bakan yardımcımız gelmişti. Niyetimiz derdimiz, güneş paneli yapmak isteyenlere yeterli kota bulunsun. Tabi enerji sadece ülkemizde değil dünya genelinde bir sıkıntı haline geldi. Üretim anlamında da her geçen gün farklı boyutlara gidecek. Dolayısıyla artık elektrikli araçlara yöneliyoruz. Afyonkarahisar’da bazı dinlenme tesislerinde ve bazı alışveriş merkezlerinde sarj istasyonları da artıyor.” dedi.
“AFYON’UN BÜYÜKŞEHİR
OLMASINI İSTERİZ”
Afyonkarahisar’ın büyükşehir olması konusundaki görüşünü açıklayan Uluçay, “Afyonkarahisar nüfusu büyükşehir olma sınırındadır. Ama bunun için kanun gerekiyor. İnşallah önceki hedefimiz 2023’dür. Bununla ilgili hükümetimiz ve bakanlıklarımız bir çalışma yapacaklardır. Nüfusu ile sınırda olan şehrimizin büyük şehir olmasını hepimiz isteriz. Önceliğimiz Afyon’un menfaatidir.” diye konuştu.
“ET PİYASASINDA AFYON
AÇIK ARA ÖNDEDİR”
İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar’ın sucuk ve et üretiminde Afyon’un Kayseri’den önde olduğu açıklamasıyla başlayan tartışmaya değinen Uluçay, “Kayseri’de et sektöründe tanıdıklarımızla görüşüyoruz. Afyonkarahisar olarak biz gerçekten son 10 yılda hem modern tesislerimizle hem üretim kapasitemizin artışıyla, İstanbul bölgesine yakınlığımızdan, İstanbul pazarına hâkim olmamızdan dolayı ilimiz açık ara öndedir. Kayseri ve diğer illeride kat be kat geçmiştir. İstanbul’daki köklü kasapların hepsi Afyonkrahisar etini kullanır. Kırmızı ette Kayseri’nin Afyon’la yarışması mümkün değildir.” şeklinde konuştu.
“SANATÇI SİYASETE GİRMEMELİ”
Tarkan’ın son şarkısı “Geççek” ile ilgili tartışmalara yönelik düşüncesi sorulan Uluçay, “Açıkça söyleyeyim bu şarkıyı dinlemedim. Bir sanatçının yayınladığı şarkı her tarafa çekilebilir. Ancak tüm şarkıcılarımız ve sanatçılarımızın sanatlarını icra ederek siyasi bir şekle girmemeleri daha iyi olur düşüncesindeyim. Siyasete hiçbir sanatçının girmesinin uygun olmadığı görüşündeyim.” ifadelerine yer verdi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

“GÖRGÖZ İÇİN CHP GENEL MERKEZİNİN GEREĞİNİ YAPMASINI İSTİYORUM”
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün hakkındaki yolsuzluk iddialarının gazeteniz Kocatepe’de belgeleriyle yayınladığı konusunda görüşü sorulan Uluçay sözlerini şöyle tamamladı: “Bunlar hukuki süreçlerdir. Netice de onlarda bir görev ifa ediyorlar. Ancak bunu hukuki anlamda da detaylı şekilde incelenerek hem CHP genel merkezi tarafından gereğinin yapılmasını istiyorum. Çünkü bu makamlar belli bir sorumluluk ve yükümlülük gerektirmektedir. Hukuki sürece saygı duyarak sonucu beklememiz gerekiyor.”