Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kırsal kalkınmanın anahtarı KÖYDES – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet tarihinin en büyük
Kırsal kalkınmanın anahtarı KÖYDES

Cumhuriyet tarihinin en büyük kırsal kalkınma hamlesi olan Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında Afyonkarahisar’da büyük yatırımlara imza atıldığını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bu çerçevede 2005 ile 2015 yılları arasında 281 milyon liralık yatırım yapıldı” diye konuştu.
Afyonkarahisar’ın örnek bir il haline gelmesinde büyük katkısı olan projelerin hayata geçirilmesinde Bakanlığının ve diğer yatırımcı bakanlıkların önemli işlere imza attığını vurgulayan Eroğlu, “Kırsal nüfusumuza daha kaliteli bir hayat sunmak maksadıyla, cumhuriyet tarihinin en büyük kırsal kalkınma projesini hayata geçirdik.  2005 yılında uygulamaya koyduğumuz ve 2015 yılına kadar devam ettirdiğimiz KÖYDES Projesi kapsamında kırsal alanlarımızın içme suyu, altyapı, yol ve sulama ihtiyaçlarını karşıladık” diye konuştu.
 “SUYU
OLMAYAN KÖYÜMÜZ
KALMADI”
Son 15 yılda Bakanlığının ve diğer yatırımcı bakanlıkların gerçekleştirdikleri yatırımlar ile Türkiye’yi ekonomik ve sosyal yönden ileriye taşıdıklarının altını çizen Bakan Eroğlu, “Afyonkarahisar’da bütün bu gelişmelerden payını fazlasıyla alıyor. Bu kapsamda, Afyonkarahisar’da köy ve köy altı yerleşimlerin sağlıklı içme suyuna kavuşabilmesi için büyük bir hız ve istekle çalıştık. Toplam 423 birimin içme suyu problemini ortadan kaldırdık. Böylece, Afyonkarahisar’da mahalle ve köylerin tamamına temiz içme suyu götürdük” diye konuştu.
 “YOLLAR
AFYONKARAHİSAR KAYMAĞI GİBİ OLDU”
Ulaşım hususunda Afyonkarahisar’ın adeta çağ atladığını vurgulayan Eroğlu, “Yolu olmayan köyümüz kalmadı. Afyonkarahisar’daki köy yol ağının yüzde 75’ini asfalt ve betonla kapladık” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti