Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Kişi değil, slogan yoğunluğu – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 20 Mart 2014 Perşembe 02:00:00
  Seçim döneminin en kolay yazısıdır “miting değerlendirme”leri. Nasıl olsa, o telaş içinde unutulacak, en fazla seçimden sonra “Bak şunu yazmıştık” denilecek yazılardır “miting değerlendirmeleri.”
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, Milliyetçi Hareket Partisi’nin açıkhava toplantılarının kendime göre bir yorumunu yapmıştım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhuriyet Meydanı’ndaki açıkhava toplantısındaki izlenimlerimi de paylaşmak isterim.
HAREKETLİ BİR KİTLE
Şu hakkı teslim edeyim: Bu kadar “coşkulu” bir topluluk beklemiyordum. Kişi sayısı olarak değil, ama coşku ve atılan sloganların yoğunluğu bakımından diğer iki mitinge göre daha hareketli bir açıkhava toplantısı izledim.
Açıkhava toplantılarındaki en önemli kanıt, “yukarıdan” çekilen fotoğraflar. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu seferki açıkhava toplantısında, çevredeki bütün binaların çatısına çıkmak engellendiği için “çatıdan” çekilen bir fotoğrafımız yok. Bununla birlikte, MHP ve CHP’nin topladığı kalabalağın aşağı-yukarı aynı olduğunu düşünüyorum.
GÖRGÖZ’ÜN TARZI
Tabii burada CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün çalışmasını vurgulamak gerekir. Televizyonlarımızın Başbakan Erdoğan’dan sonra ikinci yıldızı Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmeye gelenler olduğu gibi, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün hatırını kırmayan, Görgöz’ü mutlu etmek için alana gelenler de vardı. Açıkhava toplantısının sonunda adaylar tek tek kürsüye çağrıldı. Her aday, doğrudan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanına gitti. Görgöz ise kürsüye davet edildiğinde Kılıçdaroğlu’ndan önce, sırada yer bulan adayların tek tek elini sıktı.
SÜRPRİZ, AMA NASIL?
CHP’nin Afyonkarahisar’da “sürpriz” yapacağını söyleyenler yanılmaz. Ama bu “sürpriz”, zannedildiği gibi merkez Belediye Başkanlığı’nda değil, 17 ilçede ve İl Genel Meclisi’nde yaşanacaktır diye tahmin ediyorum. Toplantıya merkezden katılanlardan fazla ilçelerden iştirak edenler vardı.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin açıkhava toplantısında, meydana alkollü gelenler eksi puan olarak kayda geçti. Gerçi güvenlik kuvvetleri, alkollü vatandaşların olay çıkarmaması için gerekli önlemi aldı, ama anlık gerginlikler, itiş-kakışlar kameralarda hoş yansımadı. CHP heyeti ile birlikte gelen güvenlik görevlilerinin ukalalıkları, tabir-i caizse “hart-hurt” etmeleri için ise partililerin önlem alması gerekiyor.
PARTİLİLER KENDİNİ
GÖSTERMEYE ÇALIŞTI
Açıkhava toplantısında yaşanan başka bir olay da, partililerin Kılıçdaroğlu’na kendisini göstermek için yarış içine girmeleriydi. Bu noktada Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin açıkhava toplantılarındaki parti disiplininin daha fazla olduğunu kayda geçmek gerek.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti