Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kısıtlama yaşanan sektörlere destek verilmeli”

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser,

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, sektörlerin yaşadığı sıkıntıları TOBB Başkanı Rifat Hisarcıloğlu’na
ilettiğini söyleyerek, “Sağlık dolayısıyla kısıtlama yaşanan sektörlere destek verilmelidir” dedi

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında güncel gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.
“SALGINDAN ANCAK TEDBİRLERLE
KORUNABİLİRİZ”
Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla bu yılın Mart ayından itibaren her ay olduğu gibi, bu ay da Meclis toplantısını video konferans yöntemiyle yaptıklarını kaydeden Başkan Serteser, “Bununla birlikte Yönetim Kurulu toplantılarımızı, Meslek Komiteleri toplantılarımızı, eğitimlerimizi de yine mecburi olarak video konferans yöntemiyle gerçekleştiriyoruz. Dileriz ki bu pandemi sürecini ülkemiz ve tüm dünya en kısa zamanda atlatır ve böylece sizlerle yüzyüze iletişimi yeniden sağlarız. Şu an için hem ülkemizde, hem de dünyada yeni tip koronavirüs salgını vakalarında yeniden yukarı doğru hareketlenme var. Üzülerek görüyoruz ki ülkemizde her gün 60’ın üzerinde vatandaşımız salgın dolayısıyla hayatını kaybediyor. Avrupa ülkeleri ve Amerika kıtasındaki ülkelerde durum daha vahim. Hepimiz biliyoruz ki bu salgından ancak tedbirlerle korunabiliriz. Temizlik, sosyal mesafe ve maske kuralına tam olarak uyduğumuzda, koronavirüse yakalanma riskini en aza indiriyoruz.” dedi.
“SEKTÖRLERİN YAŞADIĞI
SIKINTILARI TOBB
BAŞKANIMIZA İLETTİM”
Serteser, Mart ayından itibaren yaşanan pandemi sürecinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birçok kez video konferans yöntemi ile bir araya gelme fırsatı elde ettiğini söyledi. Serteser, “Son olarak 16 Eylül 2020 tarihinde TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi toplantısına katılarak, sektörlerimizin yaşadığı sıkıntıları ve talepleri Sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu’na ilettim. Pandemi sürecinin başından itibaren gösterdiği duyarlılık dolayısıyla Sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu’na sizin huzurunuzda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki Salı günü de Ege Bölgesi İstişare Toplantısı’na katılarak görüş ve önerileri dile getireceğim. Pandemi süreci ya da diğer konular hakkında talebi, görüşü, önerisi olan siz değerli Meclis Üyelerimiz, Meslek Komitelerimiz’in yöneticileri ve üyelerimiz bana ulaşabilir.” şeklinde konuştu.
“KIRLIOĞLU’NUN ÇALIŞMALARI ÖRNEK”
14 Eylül 2020 tarihinde Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirildiğini hatırlatan Serteser, “Bu ziyaretlerde Odamız adına iş insanı Sayın Süleyman Kırlıoğlu’na plaket takdim edildi. Yılın Esnaflıktan Sanayiciliğe Yükselen İş İnsanı olan Sayın Kırlıoğlu’nu kutluyor; örnek çalışmalarının devamını diliyorum. Bu vesile ile Ahilik Haftası’nı da kutluyorum. Malumunuz olduğu üzere Ahilik, Anadolu’daki esnaf ve tüccarın iş hayatlarını düzenleyen; dürüstlük ve cömertlik esasına dayanan 9 asırlık bir gelenektir. Ahilik, aynı zamanda lonca teşkilatları vasıtasıyla işyerlerinin rekabet edebilirlikleri hakkında hüküm veren, esnaf ve tüccarın hakkaniyet çerçevesinde dükkan açabilmelerini sağlayan kurallar bütünüdür. Günümüzde de Ahilik’in esas aldığı kuralların hatırlanması gerekmektedir.” diye konuştu.
“İŞSİZLİK KRONİK BİR SORUN
OLARAK KARŞIMIZDA”
Sözlerine Gaziler Günü’nü kutlayarak devam eden Hüsnü Serteser, “Ekonomimizde olumlu ve olumsuz gelişmeler aynı anda yaşanıyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre sanayi üretimi yıllık yüzde 4,4 oranında arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2020 yılı Temmuz ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,9 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 5,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,4 arttı. Yine Türkiye İstatistik Kurumu, Eylül ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıkladı. Tüketici güven endeksi, Eylül’de geçen aya göre yüzde 3.2 arttı. Ağustos ayında 79.4 olan endeks değeri Eylül’de 82’ye çıktı. Bu gelişmelere rağmen, işsizlik ise adeta kronik bir sorun olarak karşımızda duruyor. Yine TÜİK verilerine göre 4 milyon 101 bin kişi işsiz.” ifadelerini kullandı.
“AFYONKARAHİSAR’DAKİ TERMAL TURİZM SEKTÖRÜ İYİ DURUMDA DEĞİL”
Afyonkarahisar’daki, termal turizm sektörü ile tüm turizm sektörünün, iyi durumda olmadığını dile getiren Serteser, “Aynı şekilde özel eğitim kurumları da pandemiden en çok etkilenen sektörler arasındadır. Yumurtacılık sektörü, pandemiden önce de sıkıntılı durumdaydı, şimdi bu sıkıntılar devam etmektedir. Biz bu sektörlerden gelen istek ve talepleri, anında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz’e yazılı olarak, ayrıca görüşmelerimizde Sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu’na iletiyorum. Pandemi dolayısıyla çalışması kısıtlanan düğün salonları gibi işletmeler için yeni teşvikler çıkması gerektiğine inanıyorum. Sağlık her şeyden önemlidir, sağlık dolayısıyla kısıtlama yaşanan sektörlere de destek verilmelidir. Bu konuları ben ve diğer illerdeki Oda-Borsa Yönetim Kurulu Başkanları ile birlikte iletiyoruz. Sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu da tüm illerden gelen ilgili Bakanlar’a ve gerektiğinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a iletiyor.” dedi.
“ÜLKEMİZ İÇİN ÇALIŞMAYA
DEVAM EDECEĞİZ”
Serteser konuşmasının devamında şunları söyledi: “Diliyorum ki Mart’tan bu yana sosyal hayatımızı ve iş hayatımızı etkileyen pandemi sürecinde yeni kısıtlamalara, yeni tedbirlere ihtiyaç kalmaz. Aksi takdirde, her kısıtlama ve tedbir, ekonomimize olumsuz tesirler bırakacaktır. Ben siz değerli iş insanlarımıza, sanayicilerimize, tüccarımıza, esnafımıza güveniyorum. Milletimizin feraseti, devletimizin gücü, hükümetimizin desteği ile bu zorlu süreci atlatacağımıza inancım tamdır. Bizler, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun liderliğinde Oda ve Borsa camiası olarak, ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz. “Allah ülkemizin yolunu açık etsin” diyerek sözlerime son veriyor; sizleri tekrar sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”
>> Kocatepe Haber Merkezi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti