Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kitap Fuarı’ndan memnuniyet oranı yüzde 7,9

Kitap Fuarı’ndan memnuniyet oranı yüzde 7,9
Kitap Fuarı'ndan memnuniyet oranı yüzde 7,9

20 Nisan’da açılan ve 10 gün süreyle Afyonkarahisarlıları kitapla buluşturan Afyonkarahisar Kitap Fuarı sona erdi. Kitap Fuarı’na katılan yayınevleri yetkilileri, yazarlar ve kitapseverler Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen Gala Gecesi’nde bir araya geldi.
Afyonkarahisar’ı anlatan tanıtıcı video gösterimi ile başlayan gecede öncelikle söyleşi ve imza için Kitap Fuarı’na gelen Habertürk Televizyonu Genel Yayın Yönetmesi Veyis Ateş konuşmasında kitap okuma hakkında düşüncelerini paylaştı.
HEMEN HER KESİM KİTAP ALDI
Vali Mustafa Tutulmaz’ın talebiyle Kitap Fuarı süresince anket etkinliği ile fuar hakkında detaylı bilgiler elde eden Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayp Özdemir; Fuara katılanların genellikle üniversite ve lise öğrencileri olduğunu, fuarda kitap sayısından olumlu dönüşler alındığını, eğitimli annelerin çocuklarını daha fazla fuara gönderdiğini, fuara gelen hemen her kesimin kitap aldığını ve fuardan memnuniyet oranının yüzde 7,9 olduğunu sunum eşliğinde anlattı.
YAYINEVLERİ’DE FUAR’DAN MEMNUN
Yayınevleri adına konuşan Cennet Bahçesi Yayınevi Sahibi Adnan Güneş’te fuar süresince her şeyin olumlu geçtiğini, ileriki yıllarda da Fuarın devam etmesini dileyerek, böyle güzel bir etkinliğe vesile olduğu için Vali Mustafa Tutulmaz’a teşekkür etti. Fuara 120 yayınevi ve 93 yazar katıldı. Sponsorlar adına konuşan Korel Termal Otel Genel Müdürü Ümit Uysal bu tür etkinliklerin ilimiz adına güzel gelişmelere vesile olacağını ve devam etmesi halinde her zaman destek olmaya hazır olduklarını ifade etti. Bu sırada Hediye Çekilişinde kitap dolu ağaç görünümlü kitaplığın sahibi de açıklandı. Kitaplığın sahibi Sandıklı İlçesi Kızık Köyü Mehmet Yaşar İlkokulu öğrencileri oldu.
BU FUAR KİTAP OKUMAYI ARTTIRACAKTIR
Milletvekili Ali Özkaya’da konuşmasında Afyonkarahisar’ın böyle bir etkinliğe ihtiyacı olduğunu belirtirken, bu konuda bu güzel adımı atarak anlamlı etkinliği gerçekleştiren Vali Mustafa Tutulmaz’a teşekkür etti. Özkaya: “Eğitimde kitap okumayı önemsiyoruz. Bu kitap fuarı da inşallah çocuklarımızın daha fazla okumasına vesile olacaktır. Üniversite öğrencisi iken Ankara’da yapılan Kitap Fuarlarında hep görev aldım. İnsana gerçekten mutluluk veriyor. Fuarı gezerken o kadar çok genç ve aileyi gezerken gördüm ki buda ilimiz adına beni çok mutlu etti” dedi.
KİTAP FUARI İLİMİZİN AKADEMİK
BAŞARISINI ARTTIRACAKTIR
Gecede son olarak konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, ilimizin son günlerde yoğun bir tempoda kültürel ve sosyal etkinlikler içerisinde olduğunu ve bazı günler bir kaç etkinliğin birden gerçekleştirildiğine değindi. Kitap fuarının amacına değinen Vali Mustafa Tutulmaz: “Bu Fuarı yapmamızdaki en önemli amacımız; bir taraftan ilimizin yaşanabilir bir şehir olması, marka değeri olan bir şehir olması ve burada yaşayanların daha kültürlü ve daha eğitimli olması adına bu etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Çok mutluluk duyuyoruz. Gerçekten yaptığımız her etkinlikten güzel sonuçlar alıyoruz. Afyonkarahisar Kitap Fuarı ’da bu etkinliklerden bir tanesidir. Siirt’te bu yıl 5.’si yapılan Kitap Fuarı’nın 3 yıllık bölümünde aktif bir şekilde çalışarak, Kitap Fuarı’nın bir noktada kitap şölenine, kültür şölenine dönüştüğünü tespit ettik. İnsanların bunu çocuklarıyla, aile içerisinde geniş bir katılımla giderek bunu bir alışkanlık haline getirdiğini gördük. Genelde bazı etkinlikler doğrudan çocuklara hitap ediyor, bazı etkinliklerde büyüklere hitap ediyor. Ancak Kitap Fuarı 7’den 70’e herkese hitap eden bir etkinliktir” dedi.
ALINAN KİTAPLAR MUTLAKA
OKUNACAKTIR
Afyonkarahisar Kitap Fuarı hakkında izlenimlerini de paylaşan Vali Mustafa Tutulmaz: ”Bu etkinliğe başlangıçta Afyonkarahisarlı vatandaşlarımızın ilgisi azdı, belki havanında soğuk olması bunda etkili oldu. Son günlerde ise gerçekten çok güzel bir katılım oldu. Bu katılımın etkisini zaman içerisinde göreceğiz. Binlerce kitap alındı, bu kitapların okunacağına inanıyorum. Bilhassa çocuklarımız tarafından alınan kitapların okunduğuna bizzat şahit oldum. Biz kitabı doğrudan alıp verdiğimizde çocukların biraz ilgisiz davrandığını ancak kendileri alırsa okuma yönünde daha gayretli olduklarını gördük” ifadelerini kullandı.
KİTAP ÇEKİ KAMPANYASI
ÖNEMLİ BİR UYGULAMA
Kitap Fuarı süresince öğrencilere dağıtılan kitap çekleri hakkında da konuşan ve Kitap Çeki kampanyasının önemli bir uygulama olduğunun altını çizen Vali Mustafa Tutulmaz: “Siirt’te başladık ve çok verim aldık. Bununla ilgili bir anımda var. Siirt’te çek dağıttığımız çocuklara kitap aldınız mı diye sorduğumda içlerinden biri çantasından Ronaldo yazan bir kitabı çıkardı. İlk anda üzüldüm. Bu çek böyle bir kitaba verilir mi diye düşündüm. Ama bir dakika geçmeden dedim ki belki bu kitap bu çocuğun kendisini kurtarmasına vesile olacaktır. Mutlaka o kitapta azmetmek ve çalışmak üzerine notlar vardır. Burada da benzer bir anım oldu. Çek dağıttığımız çocuğun çantasında Messi kitabı vardı. Demek ki çocuklarımız spor üzerinden kendilerini geliştirmek istiyor” şeklinde konuştu.
FUARIN ETKİSİNİ BİR
KAÇ YIL SONRA GÖRECEĞİZ
Emeği geçenlere de ayrı ayrı teşekkür eden Vali Tutulmaz, “Gerçekten güzel bir etkinlik oldu. Bu etkinliğe destek olan bilhassa iş adamlarımıza teşekkür etmek istiyorum. 100 binin üzerinde bir yardımla en uçtaki okulumuza kadar bu çekleri ulaştırdık. Bir kısmı kendileri, bir kısmı da öğrencileri aracılığıyla kitap alma imkânı buldu. Emeği geçen iş adamlarımıza, bankalarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu yardımlarınızın gelecek yıllarda da artarak devam etmesini şimdiden talep ediyorum. AS Fuarcılık ve Kocatepe Yayınevine de teşekkür etmek istiyorum. Bizler tecrübelerimizi paylaştığımızda onlarda biz bu konuda destek oluruz dediler. El ele vererek güzel bir iş çıkardığımıza inanıyorum. Hem bu ekibe, hem de fuara katılan tüm yayınevlerine ve değerli yazarlarımıza teşekkür ediyorum. Birkaç yıl sonra inşallah bu fuarın etkisini göreceğiz. İlimizin akademik başarısında istemediğimiz durumu daha iyi bir konuma getireceğiz” dedi.
Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından Kitap Fuarı anısına hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.