Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Kıyak meslek – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 2 Nisan 2011 Cumartesi 03:00:00
  Gündemin neredeyse tamamen “seçim”e kilit-lendiği bugünlerde geriye çekilip, memleketin genel tablosuna bakabilenler, “devletin bekası, yurdun ve milletin bölünmez bütünlüğü” söylemlerinin tam aksine, kalaşnikofların, molotofların gölgesiyle, çocukların ve kadınlarının sloganlarıyla, devletin ve siyasetin acz gösterileri eşliğinde bölünmeye ve hatta Allah korusun iç savaşa doğru gittiğimizi görebiliyorlar.
Geriden bakınca hal böyleyken, biraz yakın baktığınızda yüzde 3 ya da 5 gibi oy oranlarının hesabını yapanları görünce, memleket için söyleyecek bir sözü olmamasına, tabir-i caizse sepette pamuk bulunmamasına rağmen, kıyak mevkilere talip olanları görünce ne diyeceğini şaşırıyor insan…
Gün geçtikçe dozajı artırılan, yüz yıl önce Batı’nın ortaya koyduğu hedefe doğru ilerlenen bölücülük sürecinde tehlike bu kadar yakınken siyasete bakıyor, perişan oluyoruz. Kimse gidişatı olumluya çevirecek gücü kendinde görmüyor, böyle bir riski almak istemiyor. Herkes yüzde 3-5 oyun hesabında.
“Bir lokma aşım, kaygısız başım” diyenlerle ölümü göze almışların mücadelesini sizce kim kazanır dersiniz?
Biz hala liderler tarafından “onayımıza” sunulan listeleri oylayarak “vekillerimizi” seçerken, Anayasa değişikliğinden, demokrasiden falan bahsediyoruz. Hiç duydunuz mu Anayasa değişikliğinden bahsedenlerin, “Millet kendi vekilini belirleyecek, kimi istiyorsa Meclis’e onu gönderecek” diyeni. Ya da demokrasiden söz edenlerin, “Milletvekili aday listeleri Parti Genel Merkezleri ya da Genel Başkanlar tarafından değil. Vatandaşın oylarıyla belirlenecek” diyeni. Hani milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılacaktı?
Bu seçimde CHP Afyonkarahisar için önemli bir karara imza atarak, insanımızı sevindirdi. Adaylar önseçimle belirlenecek ama bunun da kalıcı olduğunun garantisini kimse veremiyor ne yazık ki.
Bakınız güncel bir örnek: AK Parti’li Milletvekili Özlem Türköne tek bir yasa teklifi ve önerge vermeden 600 bin lira ile kıyak emeklilik kazanmış. Sonra da “Çocuğuma bakacağım deyip evine dönmüş. 4 yıl yasa teklifi hazırlamadan, önerge bile vermeden Meclis’te oturan AKP’li Özlem Türköne 108 bin lirası harcırah, 600 bin liranın yanı sıra 5 bin lira maaşlı kıyak emekliliğe hak kazanmış. 5 yasa teklifine imza atan Türköne’nin bir imzası 120 bin liraya gelmiş. Siyaseti oğluna bakmak için bıraktığını belirten ve yeniden aday olmayan AKP’li Türköne, nöbeti eşi gazeteci yazar Mümtaz’er Türköne’ye devrediyormuş. Türköne, “Mümtaz’er Bey aktif siyaset yapmak istedi. Bir karar vermemiz gerekiyordu. Pişman değilim” demiş.
Öte yandan Milletvekillerinin yurt dışı gezileri için aldıkları harcırahlar yüksek miktarlara ulaşmış. CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez’in yurt dışı gezileri ile ilgili soru önergesini TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, 17 Mayıs 2010’da açıkladı. Buna göre; Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, son üç yılda aldığı 183.4 bin TL ile harcırah şampiyonu oldu. Almanya, Fransa, Kırgızistan, ABD, ve İsviçre gibi ülkeleri ziyaret eden Özlem Türköne ise 107 bin 849 TL ile harcırah zenginleri listesinde ön sıralarda yer aldı. Bizde de yıllardır milletvekilliği yapanlar mı var? Adı-sanı bilinmezken Türk siyasi tarihine geçip, bugün memlekette izi-tozu kalmayan vekiller mi var? Emir eri gibi verilen her görevi yerine getirip, yeniden “göreve” talip olan vekiller mi var?
Yok canım, yanılıyorsunuz…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER