Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

KIZIL ELMA NERESİ?

Kızıl elma, Türk milletinin tarihi ülkülerini simgeleyen bir kavramdır. Türk ülkücülüğünün kızıl elması yaklaştıkça uzaklaşan hedef de denilebilir. Kızıl elma hasreti, her seferinde ülküsünü yenileyerek toplumu ileri iter. Cihan hakimiyeti de diyebiliriz.
Kızıl kelimesi renk olarak değil, altın anlamında kullanılır. Yani altın elma. Türk hakanları “Güneş bayrağımız, gökyüzü çadırımız” derken egemenlik ülküsünü dile getirir.
Türk tarihinde Hunlar’dan başlayarak bir dünya devleti olma ve yeryüzüne düzen verme ülküsünün tezahürü görülür.
Kızıl Elma, cihanın her köşesine adalet götürmek, milletleri düzgün bir hukuk sistemine bağlayarak saadete ulaştırmak hedefidir.
Bu ülkü, Türklerin Müslüman olmalarından sonra kavuştukları fetih ve gaza ruhuyla tam örtüşür. İ’la-yı kelimetullah-Allah’ın adını yüceltme – gayreti, Kızıl Elma ülküsü ile örtüşen ve ufku genişleten rol oynamıştır.
Türk Kızıl elması, Türk fetihlerinin serhaddi gibi görünüyor. Ömer Seyfettin’in hikayesinde de “Kızıl elma Padişahımızın zaferle varacağı yerdir.” yazılır.
Türkçülüğün öncülerinden Ziya Gökalp; “Kızıl elma, büyük Türk birliğini simgeleyen bir ülküdür. “ demiştir. Yani Turan ülküsü.
Kısacası; Kızıl elma, Türk’ün dünyaya hükmetmesi ülküsüdür. Hedefi ve sınırları uçsuz bucaksız bir dünyadır. Nesilden nesile aktarılmalı ve bu yüce ülkü diri tutulmalıdır.
Unutmayalım; Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Bunu sıkça yaşayarak görüyoruz. Türk’ün Kızılelma ülküsü hedefine ulaştıkça nizam ve intizam insanlığa yansıyacaktır.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER