Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kızılay 150 yaşında – Kocatepe Gazetesi

Dünyanın sayılı, bölgesinin ise
Kızılay 150 yaşında

Dünyanın sayılı, bölgesinin ise en güçlü yardım kuruluşu haline gelen Türk Kızılayı’nın 150. Yaşını kutladığını belirten Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, “Kızılay, yardımseverlerin her geçen gün artan güveni ve desteği ile ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam ediyor” dedi.
Türk Kızılayı 11 Haziran 1868’de kurulduktan sonra Atatürk tarafından “Kızılay” adı verildiğini hatırlatan Başkan İsmail Denıştekin, “Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak ve böylece insan onurunu korumak, güvenli kan temin etmek gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Türk Kızılayı, sağlık, sosyal yardım, gençlik ve eğitim alanlarında da hizmetler sunuyor” dedi.
Danıştekin sözlerini şöyle sürdürdü:
“Her yıl onlarca ülkede insani yardım faaliyeti yürüten, milyonlarca insanın yarasına merhem olan, ülkemizin göz bebeği kurumları arasında yerini alan Kızılay’ımızın bu yıl 150’nci yılını kutlayacağız. 11 Haziran 2018 ile 11 Haziran 2019 tarihleri arasında, bir yıl boyunca devam edecek olan kuruluş yıl dönümü etkinliklerini ülkemizin dört bir tarafına ve yurt dışına taşıyacağız. Yurdumuzda ve dünyanın diğer ülkelerinde yardıma muhtaç insanlara şefkat elini uzatan Türk Kızılayı’na bugüne kadar destek ve yardımlarını esirgemeyen yardımseverlerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti