Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kızılay İçecek’in yeni Ar-Ge Merkezi Afyon’da hizmete açıldı

Kızılay İçecek’in yeni Ar-Ge Merkezi Afyon’da hizmete açıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı ile Kızılay İçecek Grubu bünyesinde Afyonkarahisar’da kurulan Ar-Ge Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. 600 metrekare alan içerisinde kurulan Prof. Dr. Besim Ömer Akalın Ar-Ge Merkezi, farklı projeler ve insani yardımlar noktasında inovatif çözümler üretecek

Kızılay İçecek Grubu bünyesinde Afyonkarahisar’da kurulan, Afet sonrası kullanılacak yiyecek ve içeceklere ilişkin bilimsel çalışmalar yürütecek olan aynı zamanda yiyecek ve içecekler için ekipman desteği noktasında projeler için çalışacak Prof. Dr. Besim Ömer Akalın Ar-Ge Merkezi, hizmete açıldı.
İhsaniye İlçesi Gazlıgöl Beldesi’nde bulunan Kızılay İçecek Afyonkarahisar Maden Suyu Fabrikası’nda gerçekleşen törende konuşan Vali Gökmen Çiçek, “Kızılay, binlerce yıllık tarihimizle, medeniyetimizden gelen değerlerle oluşturduğumuz, birlik ve beraberliğimizle kurduğumuz medarı iftiharımızdır. Bugün dünya mazlumları ve Türkiye’deki mazlumların yardımcısı olan, nerede bir felaket varsa orada olan Kızılay’a teşekkür ediyorum.” dedi.
“KIZILAY’IN ÜSTÜN LEZZET ÖDÜLÜ ELİMİZİ GÜÇLENDİRDİ”
Kızılay’ın Afyonkarahisar önemine değinen Vali Çiçek, “Kızılay dünyada bizim gururumuz, onurumuz, medarı iftarımız. Böylesine köklü, adına yakışır bir şekilde işletilen Kızılay’ın Afyonkarahisar’daki Maden Suyu Fabrikası’nda Ar-Ge Merkezi’mizin açılıyor olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu açılış göreve geldiğim ilk günlere denk geldiği içinde ayrıca mutluyum. Burası bizim için çok önemli. Burası kimliği, şahsiyeti ve büyük bir medeniyet birikimi olan bir şehir. Geçen yıl UNESCO tarafından Gastronomi unvanı elde ederek dünyadaki 36 şehir arasında yer aldık. Biz UNESCO listesine girerken Kızılay Maden Suyu’nun desteği büyük oldu. Yakın zamanda Brüksel’de Avrupalı gurmelerin oylarıyla üstün lezzet ödülüne layık görülen Kızılay markamız Gastronomi alanında yapacağımız çalışmalarda elimizi güçlendirmiştir.” diye konuştu.
“KIZILAY AFYON’A, AFYON DA KIZILAY’A ÇOK YAKIŞIYOR”
Kızılay’ın Afyonkarahisar’a çok yakıştığını söyleyen Vali Çiçek, “Afyonkarahisar binlerce yıllık tarihiyle kuruluşta ve kurtuluş mücadelesinde önemli bir şehir. Ülkemizin büyüme trendinden Türkiye’ye katma değer sağlayan bir il. Kızılay Maden Suyu Fabrikası Afyonkarahisar’a, Afyonkarahisar’da Kızılay Maden Suyu Fabrikası’na çok yakışıyor. Böyle bir ortamda burada bir Ar-Ge Merkezi’nin açılıyor olması, istihdama katkı sağlanacak olması, gıda yardımında dünyada öncü kuruluşlardan olan Kızılay’ın bu faaliyetlerine yardımcı olacak arayışlara devam edilecek olmasından dolayı da çok mutluyum. Başta Genel Başkan olmak üzere tüm Kızılay ailesine teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.
Vali Gökmen Çiçek’İn konuşmasının ardından açılış kurdelesi kesildi. Fabrikada incelemelerde bulunan Vali Gökmen Çiçek, Genel Başkan Kerem Kınık ve fabrika yetkililerinden bilgiler aldı.
Prof. Dr. Besim Ömer Akalın Ar-Ge Merkezi’nin açılışına İhsaniye Kaymakamı Semih Doğanoğlu, İhsaniye Belediye Başkanı Tunay Türkmen, Gazlıgöl Belediye Başkanı Mehmet Kırkpınar, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kızılay İçecek Afyonkarahisar Maden Suyu Fabrikası yetkilileri ve basın mensupları katıldı.