Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kızılay’da Danıştekin güven tazeledi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Kızılay'da Danıştekin güven tazeledi

Türkiye Kızılay Derneği Şube Başkanı İsmail Danıştekin dün yapılan olağan seçimli genel kurul toplantısında tekrar başkanlık görevine seçildi

Kızılay Derneği Afyon Şubesi’nin 2013 yılı olağan genel kurul toplantısı dün yapıldı. SMMMO toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurul toplantısına tek aday ve listesi ile katılan mevcut Şube Başkanı İsmail Danıştekin güven tazeledi.
ŞUBE GÖNÜLLÜLÜK ESASIYLA ÇALIŞIYOR
Kızılay Derneği Şube Başkanlığı’nın 2013 yılı olağan genel kurul divanı Ahmet Tunca’nın başkanlığında; Nurullah Mardin ve Serhat Gümüş’den oluştu. Kızılay Derneği Şube Başkanı İsmail Danıştekin toplantının açılış konuşmasını yaptı. Kızılay Derneği’ne ismini Atatürk’ün verdiğini belirten Şube Başkanı İsmail Danıştekin, Türk Kızılayı’nın günümüzde Türkiye’nin en geniş, en büyük teşkilatına sahip, ulusal ve uluslararası yardım kuruluşu olarak 145 yıldır çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Kızılay’ın ihtiyaç anında dayanışmanın, ızdırap anında şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün, merhametin, tarafsızlığın ve barışın simgesi olduğuna değinen Danıştekin; “Türk Kızılayı’nın temel ilkeleri; insaniyetçilik, ayırım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık hayır kurumu niteliği, birlik ve evrenselliktir. Kızılay Afyonkarahisar Şubemiz çalışmalarını, gönüllülük anlayışı içinde halkından aldığı destek ve yardımlarla sürdürmektedir. Şubemiz yıl içinde ekonomik durumu iyi olmayan başarılı öğrencilerimize burslar vermektedir. Şubemizde kayıtlı 250 civarında isteyemeyen, gizli, ihtiyaç sahibi aileye yıl boyunca giyim yakacak ve gıda yardımları yapmaktadır. Her yıl geleneksel sünnet şölenleriyle ekonomik durumu iyi olmayan çocuklarımızı sünnet ettirmektir.” dedi.
KAN MERKEZİ İYİ BİR
BİNAYA TAŞINDI
İsmail Danıştekin, Kızılay Afyonkarahisar Şubesi’nin kiralık merkezde hizmet veren Basın Caddesi’ndeki Kızılay Kan Merkezi’nin, 2010 yılında mülkiyeti Kızılay’a ait olan Alparslan Türkeş Bulvarı’da bulunan kendi mekanına taşınmasının sağlandığını hatırtlattı. Bu sayede Kızılay’ın önemli bir kira giderinden kurtarıldığına temas eden Danıştekin; “Kızılay Kan Merkezi’nin yeni mekanda daha iyi bir binada hizmet vermesi sağlanmıştır. Yeni taşındığı bina tadilatı şubemizin bütçesinden karşılanmıştır. 39. 269,02 TL harcama yapılmıştır. Taşınma ve yeni binamızın tadilat işlerini koordine eden yönetim kurulu üyemiz Başkan Yardımcısı Sayın Turhan Çoban’a özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Kızılaycılık Kültürünü Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi kapsamında ilimizde Genel Başkan, Genel Müdür, Genel Merkez yetkilileri ile Antalya, Burdur, Isparta, Konya ve Eskişehir şube yetkililerinin katılımıyla genel müdürlük tarafından düzenlenen seminere ev sahipliği yapılmıştır.” diye konuştu.
29 ÖĞRENCİYE BURS VERİLDİ
24 Temmuz 2010 tarihinde Anadolu Öğretmen Lisesi’nde Kızılay Şubesi’nce 24 çocuğun sünnet ettirildiğini belirten Şube Başkanı İsmail Danıştekin, giderlerin hayırseverlerce karşılandığını ifade etti. 260 Aileye yılda 3 defa olmak üzere toplam 79.194,65 TL ayni ve nakdi yardım yapıldığını, 29 öğrenciye aylık 110,00 TL olmak üzere burs verildiğini sözlerine ekledi. Daha sonra sırasıyla; Faaliyet raporu, gelir gider raporları okunarak oylandı. Denetiçi raporu görüşüldükten sonra şube yönetim kurulu ibra edildi. Seçimin yapılmasıyla toplantı sona erdi.
ŞUBE BAŞKANI DANIŞTEKİN
Türk Kızılay Derneği Şube Başkanlığına tekrar İsmail Danıştekin seçildi. Yönetim kurulu üyeliklerine ise; Turhan Çoban, İbrahim Gürcan, H. Selami İzmirli, Kadir Öğüt, Salim Nakipoğlu, Mustafa Kocaşaban, Serhat Gümüş, Hayati Baykal seçildi. Genel Merkez Genel Kurulu üyeliklerine; Hakkı Özsoy, Turan Çoban, İbrahim Gürcan, Deneiçi üyeliği için de İbrahim Başar uygun görüldü. (Kocatepe)