Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kızılay’dan kan bağışçılarına madalya – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Kızılay’dan kan bağışçılarına madalya

Afyonkarahisar’da Kızılay Kan Merkezi tarafından Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları günü etkinlikleri kapsamında kan bağışında bulunan kişilere, altın, gümüş ve bronz madalya verildi

Afyonkarahisar Kan Bağışı Merkezince Garden Kale Termal otelde düzenlenen ödül töreninde, 35 kez kan bağışında bulunan Güner Sarı’ya altın, 25 kez kan veren 7 kişiye gümüş ve 10 kez bağış yapan 296 kişiye bronz madalya verildi.
Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Kubilay Akman, Tüm dünyada olduğu gibi ABO kan grubu sistemini bulan Nobel Ödüllü Kari Landsteiner’in doğum günü olan 14 Haziran’nın Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları günü olarak kutlandığını söyledi. Türk Kızılayı’nın sadece afetlerde değil, ihtiyacın olduğu her alanda faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Akman, ülkede kan ihtiyacını karşılamak için 17 Bölge Kan Merkezi ve 64 Kan Bağışı Merkezi ile “Güvenli Kan Temini Programı”nın başarıyla sürdürüldüğünü dile getirdi.
Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin de Kızılay Derneği olarak her türlü zorluğun yanında olduklarını ifade etti.
Ödül töreninde konuşan Vali Hakan Yusuf Güner, gönüllü kan bağışçılarının yer aldığı programda bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Kanın, insan varlığının en önemli ve hayati sıvısı olduğunu dile getiren Güner, “Bu yönüyle vatandaşlarımızın kan bağışında bulunması çok önemlidir. En hayırlı bağışlar, insanın canından olanıdır” diye konuştu.
En çok kan bağışında bulunan 65 yaşındaki Güner Sarı’ya Altın Madalyasını Vali Güner verdi. Altın madalya alan Sarı, kan vermekten mutlu olduğunu, her seferinde vücudunda yenilenme hissettiğini söyledi. Sarı, “1991’den bu yana kan bağışında bulunuyorum. Bundan sonra da inşallah vermeye devam edeceğim. Kan vermenin sağlık için çok iyi olduğunu biliyorum. Bu durumdan çok memnunum ve herkesin kan bağışında bulunmasını istiyorum” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)