Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kızılören lavanta bahçeleri ile anılmaya başlayacak”

“Kızılören lavanta bahçeleri ile anılmaya başlayacak”

Kızılören Belediye Başkanı Ali Erol, yaptıkları analizler sonucunda ilçenin topraklarında lavanta dikiminin uygun olduğunu tespit ettiklerini ve çiftçileri lavanta dikimi konusunda teşvik ettiklerini belirterek, “Kızılören lavanta bahçeleri ile anılmaya başlayacak” dedi

 

Türkiye’de, son yıllarda üretim sahası genişleyen, rengi ve kokusuyla alternatif tarımın gözdesi olan lavanta bahçeleri Kızılören İlçesi’nde de yayılmaya başladığını kaydeden Kızılören Belediye Başkanı Ali Erol, lavantanın hem üreticilerinin yüzünü güldürdüğünü hem de ziyaretçilerine müthiş bir görsel şölen sunduğunu ifade etti.
Tıbbi ve aromatik bitkilerden olan lavantaya her geçen gün ilginin artığını kaydeden Başkan Erol, “Türkiye genelinde yaygınlaşan lavanta bahçeleri Kızılören İlçesi’nde de yaygınlaşmaya başladı. Girişimlerimizle çiftçilerimiz lavanta dikimine ağırlık verdi. Bu yıl 3’üncü kez ilçemizde hasadı yapılacak olan lavanta çiftçilerimizin yüzünü güldürmeye başladı. Temmuz ayında olgunlaşan lavantalar ziyaretçilerine müthiş bir görsel sunuyor. Lavanta bahçelerine gelen turistler fotoğraf çekinmeyi de ihmal etmiyorlar.” dedi.
Başkan Erol, “Lavanta dikimi ülke genelinde yaygınlaşmaya başladı. Bizde topraklarımızda yaptığımız analizler sonucunda lavanta dikiminin uygun olduğunu gördük. Çiftçilerimizi lavanta dikimi konusunda teşvik ettik. İlçemizde lavanta dikimi her yıl artmaktadır. Çiftçilerimiz için ayrı bir gelir kapısı oldu diyebiliriz. İl dışından gelen yerli ve yabancı turistler burada sosyal medya da paylaşmak için hatıra fotoğrafı çektiriyorlar. İlçemizin tanıtımı konusunda önemli çalışma oldu. Kızılören artık lavanta bahçeleri ile anılmaya başlayacak.” şeklinde konuştu.