Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kızılören’de, Miryokefalon Savaşı’nın 843’ncü yılı anılacak

Bu haberin fotoğrafı yok

Anadolu’da Türklerin hakimiyetinin kesinleştiği ve 843 yıl önce Kızılören İlçesi’nde yaşanan Miryokefalon Savaşı’nın yıl dönümü nedeniyle ilçede anma programı düzenlenecek

 

Kızılören Belediyesi ve Kızılören Kaymakamlığı tarafından ilk defa Miryokefalon Savaşı’nın 843. yıl dönümü nedeniyle bir çalıştay düzenlenecek. ‘Miryokefalon Savaşı Kızılören Çalıştay’ı hakkında bilgi veren Kızılören Belediye Başkanı Ali Erol, çalıştaya çok sayıda profesörün katılacağını söyledi.
Miryokefalon Zaferi’nin Kızılören için çok büyük bir önemi olduğunu belirten Başkan Erol, “Bu savaş Malazgirt Savaşı’ndan sonra Türk dünyası açısından en büyük zaferdir. Miryokefalon Savaşı, Kızılören ilçesi için ayrı bir öneme sahiptir. Benim atalarım bu topraklarda Bizans İmparatoru’nu yenmiş, haçlı ordularını durdurmuştur. Amacımız, yeni nesillere tarih şuurunu kazandırmak ve üzerinde yaşadığımız toprakların kıymetini öretmektir. Afyonkarahisar halkını Kızılören ilçesinde Cuma günü saat 10.00’da başlayacak olan çalıştaya davet ediyorum.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti