Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kızlarımız, başımızın tacı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Kızlarımız, başımızın tacı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kız çocuklarına adil ve iyi davranmanın, dinin gereği olduğunu söyledi

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Mustafa Lafcı ve çocuk evlerinde kalan öğrenciler tarafından bir ziyaret gerçekleştirildi.
Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Balkanlıoğlu; “Cahiliye devrinde çok daha kötü durumda olup doğan kız çocuklarını diri diri gömüyorlardı. Bu durumu düzelten ve çocukların diri diri toprağa verilmesini engelleyen Hz. Peygamberimiz (SAV)’dir. Peygamberimiz (SAV) kız çocuklarına verdiği önemle de bilinir ve kız çocuklarıyla alakalı hadisleri bulunmaktadır. Bunlardan biri ‘Kim ki üç tane kız çocuğu yetiştirir, güzel terbiye eder, evlendirir ve onlara iyilikte bulunursa, o kişi için cennet vardır.’ Kız çocukları ileride anne olmaları hasebiyle de çok önemlidir. Hatta ‘Cennet Annelerin ayakları altındadır’ diye bir söz var” dedi.
KIZ ÇOCUKLARINA
İYİ DAVRANILMALI
Balkanlıoğlu şöyle devam etti:
“Malum Hacc vazifesi yerine getirilirken Müslümanlar Sefa ve Merve tepeleri arasında koşarlar. Bu olay Hz. İsmail’in annesi Hz. Hacer’in (r.a.) çocuğunu bu iki dağ arasında dünyaya getirmesi ve çocuğuna su bulmak için Sefa ve Merve dağı arasında koşmasıdır. Tabii bu olaydan sonra Allah’ın büyük bir lütfu olan Zemzem suyu hasıl olmuştur.
Sonuç olarak kız çocuklarına ayrımcılık yapmak, onlara karşı gelmek, hukuka ve dine karşı gelmektir. Bu nedenle insanlık için, geleceğimiz için kız çocuklarına çok iyi davranmalı onları bulundukları ortamlarda rahat ettirmeli ve onların gelişimi için tüm imkanların seferber edilmesi gerekiyor.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti