Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Klasik Müzik Festivali NG Afyon’da başladı

NG Afyon’da açılış konserinde
Klasik Müzik Festivali NG Afyon’da başladı

NG Afyon’da açılış konserinde Jülide Yalçın (Keman) ve Elif Önal (Piyano) sahne alırken konsere Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kurum müdür ve amirleri, siyasiler ile çok sayıda davetli katıldı.
AÇILIŞ TÜRK SANAÇÇILARLA YAPILDI
Konser öncesinde açılış konuşması yapan 18. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, etkinliğin hem Afyon hem de kültür ve turizm açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Festivallere verilen devlet desteğinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Başkadem, “Bu akşam çok ilginç ve çok güzel bir konser var. Bu konserin gerçekleşmesinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Başkemancısı Jülide Yalçın ve Türkiye’nin çok önemli bir piyanisti olan Elif Önal, bu gece bizlerle beraber oldu.” dedi.
Açılışı Türk sanatçılarla yaptıklarının altını çizen Başkadem, “Burada Avrupalı sanatçılarla açılış yapıyoruz her zaman. Ama bizim de gerçekten bu klasmanda çok önemli sanatçılarımız var.” diye konuştu.
BAŞKAN ÇOBAN’A
TEŞEKKÜR PLAKET VERİLDİ
Başkadem konuşmasının sonunda ilk konsere katılan sanatçıları tek tek tanıttı. Sonrasında Jülide Yalçın’ın Kemanı ile Elif Önal’ın Piyanosundan ses bulan eserler dinleyenleri mest etti. Konserin sonunda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür eden Başkadem kendisine hastalığında ve konserlerde verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.
“ANADOLU ŞEHİRLERİ KÜLTÜR VE
SANATLA HAŞIR NEŞİR OLMAYA BAŞLADI”
Afyonkarahisar’daki kamu kurum ve kuruluşlarından sonra halkın da festivale destek verdiğini belirten Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, “Afyonkarahisar, son yıllarda turizmin göz bebeği şehirlerden biridir. Kendisinden her geçen yıl daha da fazla bahsettirmektedir. Bu tür sanatsal etkinliklerle turizmi besleyebilir ve arttırabilirsek, bu hem ilimizin kalkınması hem de ilimize verilen değerin artması açısından önemlidir. Bu etkinliği önemsiyorum. Buna katılan herkese ve organize eden Hüseyin Bey’e özellikle teşekkür ediyorum. Festivalimiz çok önemli. Çünkü Anadolu şehirleri, kültür ve sanatla daha çok haşır neşir olmaya başladı. Biz de burada NG Afyon ile beraber, çok önemli bir festival gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.
“HER HİZMETİN BİR ALICISI VAR”
Kültür ve sanatın yaşatılması için katkı verdiklerini belirten İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır,“Her hizmetin bir alıcısı var. Biz de bu sektörde bunun sağlanması açısından destek veriyoruz. Kültür ve sanatın yaşatılması için katkı veriyoruz. Gerçekten keyif aldım. Kemanda, bir yaprağın rüzgarda dalgalanması gibi hissediyorsunuz. Piyanoda bir hareket, ritim var. Bir ahenkle beraber sizi farklı bir dünyaya götürüyor. Afyonkarahisar’da turizm çok önemli ama kültür sanat da o kadar önemli. Turizmin gelişmesi için sanat ve kültür alanındaki faaliyetlerin de olmasında fayda var. Bu çerçevede düşündüğümüzde Afyonkarahisar’ın Frig Vadisi, Kocatepe’si, Akdağ’ı, termali ve bütün değerleriyle birlikte kültür sanatını da ön plana çıkarmak gerektiğine inanıyoruz. Türkiye, kültür ve sanatla daha öteye geçecektir. Gelişmiş ülkeler, kültür sanata önem veren ülkelerdir. Kültür sanata önem verdikleri kadar da hayatlarında refah ve huzuru sağlayabilirler.” ifadesine yer verdi.
Festivalin Afyon için büyük hizmet olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanlığı Başkemancısı Jülide Yalçın “Başta bu festivalin kurucusu Hüseyin Başkadem’e teşekkür ediyorum. Gerçekten Afyon için çok büyük bir hizmet. Afyon sadece yol üzerinde dinlendiğimiz bir yer değil. Bir kültür şehri. Gerçekten çok takdir ediyorum. 18 yıl da oldukça uzun bir süreç. Daha nice uzun yıllar devam etmesini diliyorum.”dedi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti