Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kocatepe Dershanesi, sınavdadereceye giren velileri ödüllendirdi

Kocatepe Dershanesi, sınavdadereceye giren velileri ödüllendirdi
Kocatepe Dershanesi, sınavdadereceye giren velileri ödüllendirdi

Afyonkarahisar Kocatepe Dershanesi, öğrenci ve velilere yönelik düzenlediği sınavda dereceye giren velileri ödüllendirdi

Afyon Lisesi toplantı salonunda düzenlenen törende, ‘Okul Ailede Başlar’ kitabından sınav olan ve dereceye giren velilere plaket ve ödüllerini, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Musa Dinçgez ve Abdullah Demir takdim etti.
Törende konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Musa Dinçgez, kendisinin de sınava hazırlanan bir çocuğu olduğunu söyledi. Dinçgez, sınav maratonundaki öğrencileri anlayabilmek için velilere bu tür kitapların okutulup, sınava tabi tutulmasının gerektiğini kaydetti. Kocatepe Dershanesi’nin velilere yönelik yaptığı bu uygulamanın örnek bir uygulama olduğunu dile getiren Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Demir de öğrencilerle diyalog kurabilmek için bu tür çalışmaların sıklıkla yapılması gerektiğini bildirdi.
Ödül töreni ardından düzenlenen ‘Çocuğun Başarısında Ailenin Rolü’ konulu konferansa konuşmacı olarak Uzman Psikolog Dr. Fatih Kalkınç katıldı. Konferansta konuşan Kalkınç, öğrencinin başarısında velilere büyük görev düştüğünü söyledi.
Öğrencinin düzenli ders çalışması yanında oyun da oynaması gerektiğini dile getiren Kalkınç, anne ve babanın çocuğuna bunları belli bir program dahilinde yaptırması gerektiğini ifade etti. Bilinçsiz bir şekilde televizyon izlenmesi ve bilgisayar başında oyun oynanmasının çocukta dikkat eksikliğine neden olduğunu aktaran Kalkınç, bu olumsuz durumun çocuğun derslerdeki başarısını düşürdüğünü kaydetti.
Kocatepe Dershanesi Müdürü Yetkin Toker de öğrencinin başarısında velinin etkisinin büyük olduğunu söyledi. Veli, dershane ve öğrencinin üçlü saç ayağı olduğunu aktaran Toker, birinin eksik olmasının başarıyı zorlaştıracağını bildirdi. (Cihan)