Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kocatepe maketi, evin en güzel köşesinde olacak

Kocatepe maketi, evin en güzel köşesinde olacak
Kocatepe maketi, evin en güzel köşesinde olacak

Kurtuluş Savaşı’nda Büyük Taarruz emrinin verildiği saatleri hatırlatan Atatürk’ün Kocatepe’deki silüeti, artık hatıra olarak evlerde bulundurulabilecek. Birinci Küçük Sanayi Çarşısı’nda hizmet veren Sarıkaya Polyester, Atatürk’ün Kocatepe’deki görünüşünü maket hâlinde üretiyor

Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruz emrini verdiği Kocatepe’deki düşünceli görünüşü, artık evlerin en güzel köşelerinde hatırlanabilecek. Birinci Küçük Sanayi Çarşısı’nda hizmet veren Sarıkaya Polyester, Atatürk’ün Kocatepe’deki görünüşünü maket hâlinde üretmeye başladı. Sarıkaya Polyester’in ortaklarından Vural Sarıkaya, “Bundan bir yıl önce Önder Avcıoğlu adlı bir arkadaşımız, böyle bir eksikliğin olduğunu söyledi. Beraber çalıştık. Geçen sene Kocatepe yürüyüşünde bu maketlerden isteyenlere sattık” dedi.
Kale ve Zafer Anıtı da
yapılıyor
Üretimin maliyeti12nin karşılanması için piyasada bu tür maketlerin tutulması gerektiğini aktaran Sarıkaya, “Büyük maketi 40, küçük maketi 15 liradan sattık. Kocatepe yürüyüşü dışında bir talep olmadı” diye konuştu.
Atatürk silüeti haricinde semazen, Afyonkarahisar Kalesi, Zafer Anıtı’nın maketlerini de ürettiklerini belirten Sarıkaya, “Önder arkadaşımız askerdeydi. Askerden dönüşte yine birlikte çalışmayı düşünüyoruz. Ancak bu konuda talebin de oluşması gerekiyor” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)